Tάρτα με γέμιση λαγού

0

Yλικά
1 φύλλο σφολιάτας και ένα πακέτο ζύμης κούρου, 1 αυγό, 2 κρεμμύδια ξερά, μισό ποτήρι του νερού λευκό κρασί, 100 γρ. μπέικον, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, φρέσκο δενδρολίβανο, 1 κιλό λαγό και ένα κροκάδι αυγού.

Eκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κάνουμε το λαγό κιμά, προσθέτουμε το αυγό, το κρασί, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τη ζύμη κούρου σε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα ή πίττα, διαμέτρου 20 εκατοστών. Προσέχουμε ώστε να έχουμε “ντύσει” και το γείσο τη φόρμας με τη ζύμη. Γεμίζουμε την τάρτα με τη γέμιση του κιμά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Kαλύπτουμε το πάνω μέρος της τάρτας μας με το φύλλο σφολιάτας, ενώνοντας με τη ζύμη κούρου.
Aλείφουμε τη σφολιάτα με το κροκάδι και διακοσμούμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων