Περδίκια κρασάτα

0

Υλικά
4 πέρδικες
3 ποτήρια ξηρό λευκό κρασί
3 κρεμμύδια τριμμμένα
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 λίτρα ζωμό κρέατος που θα έχετε ετοιμάσει
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
δυο κουταλιές της σούπας ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
λίγο θυμάρι
αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε τις πέρδικες, το κρασί, το λάδι, το ξίδι,
το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη, λίγο από το πιπέρι, λίγο από το αλάτι,
τη ρίγανη και το θυμάρι, σκεπάζετε και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για
σαρανταπέντε περίπου λεπτά.

Βγάζετε και βάζετε στην άκρη τα περδίκια και ρίχνετε στην κατσαρόλα το
ζωμό κρέατος και βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα τρία τέταρτα των υγρών.

Μετά περνάτε τη σάλτσα από ένα τρυπητό λαχανικών, ζεσταίνετε λίγο τα
περδίκια μέσα στη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε.

Σερβίρονται ζεστά σε πιατέλα, γαρνίρισμένα με αρωματικά και μπορεί να
συνοδεύονται με πατάτες φούρνου ή “αντιναχτές” – για την Κύπρο. Επίσης
ένα καλό κόκκινο ξηρό κρασί.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων