Πέρδικα γκλασέ με πουρέ δαμάσκηνου και ξίδι

0

Υλικά για 6 μερίδες
6 μικρές πέρδικες, 400 γραμμάρια η κάθε μια
230 γραμμάρια δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα τέσσερα
1/4 φλιτζανιού ξίδι με αρωματικά βότανα
2 κουταλιές μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ελάχιστο πιπέρι καγιέν
12 λεπτές φέτες μπέικον
4-6 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβετε τις πέρδικες κατά μήκος της πλάτης χωρίς να χωρίσετε τα στήθη.
Αφαιρείται τη ραχοκοκαλιά, τα κόκαλα του στήθους και των ποδιών. Κόβετε
τα φτερά στην πρώτη άρθρωση μετά την ένωση με το στήθος και αφήνετε και
τα κοκαλάκια των ποδιών.

Λιώνετε τα δαμάσκηνα στο μίξερ. Προσθέτετε το ξίδι, τη μουστάρδα, το
σκόρδο και το καγιέν.

Βάζετε τα πουλιά σε βαθύ σκεύος και ρίχνετε πάνω τη μαρινάτα δαμάσκηνου
έτσι ώστε να τα καλύπτει τελείως. Τα αφήνετε για μια ώρα.

Βάζετε τα πουλιά σε ζεστή, λαδωμένη σχάρα και ψήνετε για 3 λεπτά κάθε
πλευρά. Τα βγάζετε από τη σχάρα και τα βάζετε σε ταψί ψησίματος. Βάζετε
τα κομμάτια μπέικον από πάνω τους. Ρίχνετε επίσης πάνω τους τη μαρινάτα.
Τα βάζετε σε καυτό φούρνο και τα ψήνετε μέχρι να ξεροψηθεί το μπέικον.
Θα σχηματιστεί καραμέλα από τη ζάχαρη των φρούτων. Προσέξτε μην
παραψηθούν τα πουλιά, για να μη στεγνώσει το κρέας.

Σερβίρετε τα πουλιά με μπέικον και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με
λεπτοκομμένα πράσα

Του Ντομένικο Ελιγκάι,
σεφ του αθηναϊκού ιταλικού εστιατορίου Casa di Pasta

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων