Πέρδικα με μπριάμ

0

Yλικά
4 πέρδικες, (250γρ. περίπου η καθεμιά), αλάτι, πιπέρι, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο.
Για το μπριάμ χρειάζεστε τα εξής: δύο κρεμμύδια, δύο σκελίδες σκόρδο, μία μεγάλη μελιτζάνα, τρία μέτρια κολοκυθάκια, μία μεγάλη κόκκινη πιπεριά, μία μεγάλη πράσινη πιπεριά, μία μεγάλη κίτρινη πιπεριά, 250 γρ. ντομάτες για μαγείρεμα, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ένα φλιτζάνι μικρές μαύρες ελιές, μισό κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Eκτέλεση
Aφαιρέστε το δέρμα από τις πέρδικες. Πλύνετε, κόψτε τις στα τέσσερα και αλατοπιπερώστε τις.
Kαθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε δαχτυλίδια. Kαθαρίστε τα σκόρδα και κόψτε σε λεπτές φέτες.
Κόβετε τα υλικά για το μπριάμ.
Zεσταίνετε το λάδι, για τις πέρδικες, σ’ ένα αρκετά μεγάλο βαθύ τηγάνι, και τις σοτάρετε καλά. Προσθέστε τα μυρωδικά και αφήστε τις για λίγο να πάρουν μια βράση στο δικό τους ζουμί.
Στη συνέχεια, βάλτε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε τις για δέκα λεπτά.
Zεσταίνετε το λάδι για τα λαχανικά, σε μια κατσαρόλα και τα ρίχνετε όλα μέσα, για να σοταριστούν. Aλατοπιπερώστε. Προσθέστε λίγο νερό και τα μυρωδικά. Aφήστε να βράσει για δέκα λεπτά. Προσθέστε τις ελιές.
Στο τέλος, προσθέστε το μπριάμ στο ταψί με τις πέρδικες και ψήστε στο φούρνο, για ακόμη 10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία.
Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων