Πέρδικες κοκκινιστές

0

Yλικά
4 πέρδικες, 5-6 φρέσκιες ντομάτες, 1 ποτήρι του νερού, ρύζι πιλαφιού, 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο, 1 ποτήρι κρασί (κόκκινο), 3-4 πράσινες πιπεριές, 6 σκελίδες σκόρδο, 2 μεγάλα κρεμμύδια, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και κανέλα (σκόνη).

Eκτέλεση
Κόβουμε τις πέρδικες στα δύο κάθετα και τις τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό αφήνοντας για 10 περίπου λεπτά να σιγοβράσουν.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε ένα πήλινο σκεύος προσθέτοντας όλα τα υλικά (εκτός από το ρύζι) ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε επίσης το ανάλογο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 ?C, περίπου μία ώρα, παρακολουθώντας τον ζωμό που πρέπει να είναι αρκετός.
Όταν τα πουλιά έχουν σχεδόν ψηθεί, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας προσεκτικά και ψήνουμε για 10-15 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε σε μερίδες μαζί με το ρύζι και πάντα ζεστές σαν κύριο πιάτο.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων