Πάπιες με ελιές

0

Yλικά
2 πάπιες,
2 κουτ. σούπας φυτίνη,
1 κρεμμύδι,
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,
½ κιλό τομάτες,
300 γρ. πράσινες ελιές
αλάτι-πιπέρι, ξύδι, δάφνη, λεμόνι,

Eκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πουλιά. Τα αφήνουμε 1 ώρα στο ξύδι σκεπασμένα. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και βράζουμε μέσα τα πουλιά, αφού τα στραγγίσουμε καλά από το ξύδι. Έπειτα, τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και τις τομάτες, αφού πρώτα τις περάσουμε από το μύλο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη και 3 φέτες λεμονιού, χωρίς τα κουκούτσια. Αφήνουμε να σιγοψηθούν επί 20′. Βράζουμε σε νερό επί 5′ τις ελιές και τις στραγγίζουμε καλά. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα πουλιά κι αφήνουμε να σιγοψηθούν επί 15′.
Σερβίρονται ζεστά.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων