Oρτύκια ψητά

0

Yλικά
12 ορτύκια, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 2 κουταλιές τριμμένο τυρί, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι κιμά μοσχαρίσιο, 1/4 του φλιτζανιού ρύζι, 1/4 φλιτζανιού μαύρη σταφίδα, 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα, λίγο μοσχοκάρυδο, 1/2 φλιτζάνι κονιάκ, 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί, 12 οδοντογλυφίδες.

Eκτέλεση
Bάλτε τα ορτύκια, τη μαρινάδα, που θα φτιάξετε με το κρασί, τη δάφνη, το κρεμμύδι και λίγο πιπέρι για 12 περίπου ώρες.
Έπειτα πασπαλίζετε την κοιλιά των ορτυκιών με το τυρί.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε βούτυρο και λίγο λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά.
Προσθέτετε το ρύζι, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και μπόλικο πιπέρι. Προσθέστε το κονιάκ και μισό φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Γεμίζετε τα ορτύκια με τη γέμιση και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδα. Eπιπλέον τους δένετε τα ποδαράκια για να μείνουν κλειστά και κατά το ψήσιμο.
Τα ψήνετε στην ψησταριά. Σερβίρετε με πατάτες ψητές.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων