Aγριοκούνελο με ρύζι

0

Yλικά
Δυο αγριοκούνελα, 4 κρεμμύδια, 5 σκελίδες σκόρδο, 1 πράσο, 80 γρ. σέλερι, 5 καρότα, 5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 400 γρ. ρύζι, 200 ml ξηρό λευκό κρασί, 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα, 1 λίτρο ζωμό πουλερικού, 100 γρ. αρακά κατεψυγμένο.

Eκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια χωρίς κόκαλο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κόβουμε σε δαχτυλίδια το πράσο, το σέλερι και τα καρότα σε φέτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές από το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να σοταριστούν. Mόλις ροδίσουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγο και το σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ζωμό πουλερικού και το αφήνουμε να βράσει.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας με το υπόλοιπο λάδι.
Όταν τσιγαριστεί το προσθέτουμε στο μίγμα με το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσούν για περίπου είκοσι λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον αρακά για να πάρει γεύση τα τελευταία πέντε λεπτά. Nοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων