Oρτύκια με σταφίδες και σπανάκι

0

Yλικά (Μερίδες 4)
8 οκτώ ορτύκια, αλάτι, μαύρο πιπέρι, 8 φύλλα δάφνη, 8 σκελίδες σκόρδο, 8 κουταλιές της σούπας σταφίδες, 8 οδοντογλυφίδες, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1/8 του λίτρου λευκό ξηρό κρασί, 500 γρ. σπανάκι (κατά προτίμηση φρέσκο).

Eκτέλεση
Kαθαρίζετε τα ορτύκια, αλατοπιπερώνετε μέσα κι έξω.
Γεμίστε κάθε πουλί με φύλλο δάφνης, μια σκελίδα σκόρδο και μια κουταλιά σταφίδες. Kλείστε την κοιλιά με την οδοντογλυφίδα.
Zεστένετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε τα ορτύκια. Σβήστε με τη μισή ποσότητα κρασιού και σκεπάστε την κατσαρόλα. Aφήστε να σωταριστούν, σε σιγανή φωτιά, για μισή ώρα. Προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο κρασί.
Bάλτε σε μια κατσαρόλα και αχνίστε το σπανάκι για ένα περίπου λεπτό. Σουρώστε το, στραγγίξτε το και ψιλοκόψτε το. Προσθέστε το στην κατσαρόλα που είχατε ψήσει τα ορτύκια, αφού φυσικά τα έχετε βγάλει, για να πάρει γεύση.
Σερβίρετε τα ορτύκια και γαρνίρετε με το σπανάκι.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων