Τσιχλοκότσυφα κοκκινιστά

0

* Τσίχλες και κοτσύφια
* 1 κούπα λάδι
* ½ κούπα άσπρο κρασί
* μισό κιλό ντομάτες
* αλάτι – πιπέρι

Καθαρίζουμε καλά, καψαλίζουμε και πλένουμε τα πουλιά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα αλατίζουμε στην κοιλιά και το σώμα. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα πουλιά, στη συνέχεια τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Στο λάδι που ροδίσαμε τα πουλιά ρίχνουμε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες, αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για λίγο. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα πουλιά προσθέτουμε το ανάλογο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνουν τα πουλιά και να δέσει η σάλτσα.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε και τα πιτσούνια.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων