1200 σκύλοι σε ένα σαββατοκύριακο!

0

ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Τ.Θ. 34 004 ΑΘΗΝΑ 100 29 ΕΛΛΑΣ
Tηλ./fax: 210 5227388
(Γραφεία: οδός Mενάνδρου 54, Ομόνοια, 3ος όροφος.)
e-mail: okathens@hotmail.com
website: http://okathens.8m.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 1200 σκύλοι σε ένα σαββατοκύριακο!

14η & 15η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ Ο.Κ.Α & Ειδικές Εκθέσεις Ομίλων

18 & 19 Οκτωβρίου 2003

χώρος: “Marathon Land” – MAΡΑΘΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών γιορτάζει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του, δέκα χρόνια γεμάτα από επιτυχημένη, συνεπή & πρωτοποριακή κυνοφιλική δραστηριότητα: 15 Διεθνείς & 18 Πανελλήνιες Εκθέσεις πρωταθλήματος μορφολογίας σκύλων, μία ανεπίσημη έκθεση, επιμορφωτικά σεμινάρια, επιδείξεις, συμμετοχές σε γενικές – κλαδικές διοργανώσεις, παρουσιάσεις φυλών, πάρτι, διαγωνισμοί, στις πρόχειρος απολογισμός συνεχούς & εμπνευσμένου έργου αιχμής πού έφερε τον ΟΚΑ στο 2003.

Για να γιορταστούν όλα αυτά με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, ο ΟΚΑ πέτυχε φέτος μια μοναδική για την Ελλάδα διοργάνωση: δύο Διεθνείς Εκθέσεις μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, έδωσαν στις εκθέτες την ευκαιρία να διεκδικήσουν διπλές και τριπλές διακρίσεις, αφού η διοργάνωση πλαισιώθηκε και με ειδικές εκθέσεις ομίλων φυλής Γαλλικών Μπούλντογκ, Ελληνικών Ποιμενικών και Μπούλντογκ. Στις 18 & 19 Οκτωβρίου, στον ειδυλλιακό και άνετο χώρο που οι εκθέτες γνώρισαν και αγάπησαν ήδη από την έκθεση του Μαίου, έδωσαν ραντεβού Έλληνες και ξένοι για ένα διήμερο προβολής στις ελληνικής κυνοφιλίας πέρα και από τα σύνορα στις χώρας στις. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό μεταφράστηκε σε συμμετοχές από 17 ξένες χώρες και για πρώτη φορά είδαμε στην Ελλάδα τόσο διάσημους πραγματικά σκύλους, στις το φετινό νικητή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Μπρατισλάβα, ο οποίος σφράγισε την έκθεση του Σαββάτου με την νίκη του. Το υψηλού κύρους πάνελ των διεθνών κριτών αποτελούσαν, η κυρία Joyce W. Mann από την Σκωτία (η οποία θα κρίνει του χρόνου τον Καλύτερο Έκθεσης στο Crufts), ο Ολλανδός all-rounder κύριος Hans v.d. Berg, η κυρία Annika Ulltveit-Moe και ο κύριος Paul Stanton από την Σουηδία, η κυρία Soile Bister και ο κύριος Johan Juslin από την Φινλανδία, η ένθερμη φίλη του Ο.Κ.Α., κυρία Heidi Streng, η οποία έκρινε στις διαγωνισμούς νεαρών και ενηλίκων χειριστών, στις από την Φινλανδία, καθώς και οκτώ Έλληνες κριτές (Γιώργος Κωστόπουλος, Λυκούργος Ζουμπουλίδης, Στέλιος Μακαρίτης, Μαρία Γκινάλα, Ρούλη Κιουρτζή, Ανδρέας Κατσίκης, Γιώργος Βασιλείου και Γιώργος Καλαντζής).

554 σκύλοι το Σάββατο και 575 την Κυριακή, μεταξύ των οποίων πρωταθλητές Ευρώπης, κόσμου, Διεθνείς και κορυφαίοι πρωταθλητές σκύλοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες συναγωνίστηκαν για στις ανώτατες διακρίσεις επί ελληνικού εδάφους σε μια πραγματικά διεθνή συνάντηση υψηλού επιπέδου, εντυπωσιάζοντας το κοινό. Η προσέλευση κόσμου ήταν μεγάλη, ο καιρός σταθερά δροσερός το Σάββατο, ενώ οι παροδικές σταγόνες βροχής την δεύτερη μέρα έδωσαν τη θέση στις σε μια λιακάδα ευχάριστη για εκθέτες και σκύλους. Δύο αμερικανικές φυλές ανέβηκαν στις ψηλότερες θέσεις των βάθρων: την Κυριακή ήταν στις σκύλος ελληνικής ιδιοκτησίας, το Αμέρικαν Κόκερ στις Ευαγγελίας Ντούλου, που «ισοφάρισε» εθνικά την νίκη του Αμέρικαν Σταφ το Σάββατο (σκύλου ισπανικής εκτροφής και Κροατικής ιδιοκτησίας) ο οποίος λέγεται «Κάρλος» και μόλις δύο εβδομάδες πριν είχε θριαμβεύσει ανάμεσα σε δέκα χιλιάδες σκύλους στην Μπρατισλάβα.

Την παράσταση όμως (και τα περισσότερα χειροκροτήματα) «έκλεψε» ένας Κρητικός Λαγωνικός, ο «Καρτσώνης» του Νίκου Ανετάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, που την Κυριακή ανέβηκε στην 3η θέση στις Ομάδας 6 και κατέκτησε το Κύπελλο που καθιέρωσε για πρώτη φορά σ’ αυτή την έκθεση ο ΟΚΑ για τον Καλύτερο Έκθεσης μεταξύ των ελληνικών φυλών. Ο κύριος Λυχούδης με Πίνσερ και οι κύριοι Τσαπουρνιάς-Κουκούλης με Κούρτσχααρ κατέκτησαν αντίστοιχα το Τρόπαιο «Λαγωνικός της Ακρόπολης»-σύμβολο της προαιώνιας κυνοφιλίας της Αθήνας που απονέμει ο ΟΚΑ στους εκτροφείς των καλύτερων σκύλων ελληνικής εκτροφής. Καλύτερο Κουτάβι Έκθεσης το Σάββατο ένα Λάμπραντορ άρτι αφιχθέν από την Φινλανδία, ενώ την Κυριακή την ίδια θέση πήρε στις Γερμανικός Ποιμενικός ελληνικής εκτροφής. Καλύτερος Νέων έκθεσης στην 14η Διεθνή του ΟΚΑ στις Γερμανικός Ποιμενικός από την Κύπρο, ελληνικής ιδιοκτησίας, ενώ στην 15η Διεθνή στις Μέγας Ιαπωνικός Σκύλος ελληνικής εκτροφής. Συγκινητικοί οι «βετεράνοι» (σκύλοι άνω των 7 ετών) και για άλλη μια φορά χειροκροτήσαμε τον αειθαλή Ροτβάιλερ «Μπόυ», παρέα με την Κόκερ «Μπέττυ Μπλού» & το Λάμπραντορ «Jeppe», που διακρίθηκαν και τις δύο μέρες.

Θετικότατα σχόλια από όλους για την διοργάνωση και την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, πολλά χαμόγελα αλλά και συγκίνηση στο πάρτυ στις Κυριακής μετά τον τελικό, όπου ο Πρόεδρος του ΟΚΑ κος Γιώργος Κωστόπουλος έκοψε την τούρτα γενεθλίων του Ομίλου, και όλοι ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» και ακόμα περισσότερες επιτυχίες στον ΟΚΑ, πίνοντας σαμπάνια «εις υγείαν» του. Τις εκθέσεις τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του Ολλανδικού Κυνολογικού Ομίλου, κος Cor Last, ο οποίος μάλιστα εκφώνησε ένα πολύ κολακευτικό χαιρετισμό στις τον Ο.Κ.Α., ευχόμενος στον όμιλο κάθε επιτυχία και στις μελλοντικές διοργανώσεις του. Ανάμεσα στους ξένους εκθέτες ήταν η κυρία Tiina Palosaari από την Φινλανδία, διάσημη εκτροφέας Κανίς, η κυρία Ana Mesto και ο κύριος Carlos Salas από την Ισπανία, εκτροφείς Γιορκσάιρ Τέρριερ & Ισπανικών μαστίφ, κριτές και εκδότες του περιοδικού Perro και αρκετοί άλλοι πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών στίβων εκθέσεων σκύλων. Αξίζει να σημειωθεί στις η παρουσία της κυρίας Sheila Cartright του ιστορικού εκτροφείου Μπόξερ & Μπούλντογκ «Tyegarth» από την Αγγλία, η οποία έκρινε την ειδική του Ομίλου Μπούλντογκ Ελλάδος το Σάββατο, καθώς και η επίσκεψη της κυρίας Ann Bradley, διακεκριμένης εκτροφέως και κριτού Ντόμπερμαν, από τη Βρεττανία. Ο κύριος Dennis Simpson (εκτροφείο Μπόξερ «Triglyph») είχε έρθει από την Αγγλία για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του φυλή στις εκθέσεις του Ο.Κ.Α. Oι εκθέσεις έγιναν υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Μαραθώνα κου Μέξη και τις τίμησε με την παρουσία του ο κυνόφιλος βουλευτής κύριος Χάρης Τομπούλογλου, ενώ αρκετά περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια κάλυψαν το γεγονός.

Aρκετά τα εμπορικά περίπτερα και τα περίπτερα των ομίλων ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το καλαίσθητο βιβλίο στις συγγραφέως-δημοσιογράφου κυρίας Κατερίνας Πλασσαρά, το οποίο είναι αφιερωμένο στις ελληνικές φυλές ζώων που χάνονται και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό μέσα από την διοργάνωση του ΟΚΑ. Σημαντική θέση κατέχουν στις σελίδες του οι ελληνικές φυλές σκύλων.

Πλήρη αποτελέσματα υπάρχουν στις ιστοσελίδες του ΟΚΑ, http://okathens.8m.com/ που έχουν δεχτεί ήδη οκτώ χιλιάδες επισκέψεις από την αρχή του χρόνου! Οι ημερομηνίες των διεθνών εκθέσεων του ΟΚΑ για τον επόμενο χρόνο έχουν ήδη ανακοινωθεί: 22 & 23 Μαίου 2004 και 2 & 3 Οκτωβρίου 2004. (πληροφορίες στο τηλέφωνο του Ο.Κ.Α, τηλ./fax 210-5227388)

Ο.Κ.Α. 2003

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων