Αγώνας πρακτικού κυνηγίου CACT-CACIT σε Μπεκάτσα

0

15/16 Νοεμβρίου 2003, αγώνας Πρακτικού Κυνηγίου CACT-CACIT σε Μπεκάτσα στο καταφύγιο Σπερχειάδας- Φουρνά. (συμμετοχές μέχρι 12/11/2003).

Ο ήχος από το κουδούνισμα στο περιλαίμιο αντηχεί στα χαμηλά του δάσους δίνοντας το στίγμα του Μπεκατσόσκυλου που ανιχνεύει . Ξαφνικά, μια βαθιά σιωπή απλώνεται σαν συνέχεια της ρυθμικής ηχηρής μουσικής. Ο κυνηγός πλησιάζει αργά, οι κτύποι της καρδιάς στο μάξιμουμ. Ξέρει ότι κάπου εκεί μπροστά είναι το ακινητοποιημένο σκυλί του, τα μάτια ερευνούν κάθε σπιθαμή του δάσους μπροστά τους, επιτέλους ανακαλύπτουν αυτό που έψαχναν. Ένας σκούρος όγκος, μαύρος-κόκκινος σε μία στάση αγαλματένια, με το κεφάλι τεντωμένο μπροστά να δείχνει σε ένα πυκνό, εκεί βρίσκεται κάπου η μπεκάτσα, η μαγεία αρχίζει! Είναι η βασίλισσα με το μακρύ ράμφος και το βελούδινο βλέμμα, η δέσποινα του πυκνού και των λόγγων, η φτερωτή ύπαρξη που τόσα γράφτηκαν προς τιμή της και που η αξιοσύνη της μαγεύει με ένα μεθυστικό τρόπο τις καρδίες όσων ασχολήθηκαν μαζί της, η Μπεκάτσα.

Συνάδελφοι μπεκατσοκυνηγοί εσείς που αγαπάτε τόσο πολύ την βασίλισσα τους δάσους την Μπεκάτσα ελάτε να παρευρεθείτε η να συμμετάσχετε σ’ αυτόν τον όμορφο αγώνα πρακτικού κυνηγίου παρουσιάζοντας τα άξια μπεκατσοσκυλια σας, σας περιμένουμε στο μαγευτικό δάσος (κλαρί) του καταφυγίου Σπερχειάδας και ψηλά ανάμεσα στα έλατα στα Φουρνά !

Δύο περιοχές διαφορετικές από άποψη βιοτόπου, αλλά από τις ακόμη άγριες και ομορφότερες τοποθεσίες μας της Πατρίδα μας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων