Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επανιέλ Μπρετόν

0

ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ 4
546 35 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.& FAX: 2310 220716

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

VIMPELLES ΓΑΛΛΙΑ 18-20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

95 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παρισιού σε ένα πολύ όμορφο χωριό το Vimpelles διοργανώθηκε το φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Επανιέλ Μπρετόν.

Ένα θλιβερό περιστατικό τη δεύτερη ημέρα ήταν η αφορμή να μη γίνει τελική κατάταξη χωρών για πρώτη φορά στα χρονικά .Συγκεκριμένα ο Ελβετός πρόεδρος του Επανιέλ Μπρετόν είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα το πρωί του Σαββάτου 19/3/05 την ώρα που κατευθυνόμασταν στα τερέν, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η δεύτερη ημέρα . Ευτυχώς ο ίδιος και η σύζυγος του απέφυγαν το μοιραίο και τους ευχόμαστε όλοι περαστικά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε στις 18 και 19/3/05 το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών χωρών Επανιέλ Μπρετόν και την Κυριακή 20/3/05 έναν αγώνα για όλα τα Μπρετόν με την ονομασία special Breton. Συμμετείχαν οι παρακάτω 14 χώρες :
ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΔΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΟΛΑΝΔΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 4 τεραίν και τα σκυλιά μας κληρώθηκαν ένα σε κάθε τεραίν. Ο καιρός δεν ήταν καλός και την βραδινή βροχή διαδέχτηκε η πρωινή ομίχλη που δεν μας άφησε να ξεκινήσουμε νωρίς. Τα σιτάρια λόγω της βαρυχειμωνιάς που έπληξε όλη τη Γαλλία ήταν πολύ χαμηλά και αυτό ανάγκαζε τα πουλιά να είναι πολύ ανήσυχα , να περπατούν πολύ και να φεύγουν από μακριά. Τα θηράματα ήταν πάρα πολλά σε σημείο υπερβολικό ,με αποτέλεσμα πολλά σκυλιά να αποκλείονται από τα πρώτα λεπτά. Τόσους λαγούς και πέρδικες δεν έχω ξαναδεί ποτέ… ένας πραγματικός παράδεισος θηραμάτων.

Από Ελληνικής πλευράς ο ΚΑΡΛΟΣ με κυναγωγό τον κ. Καλφόπουλο ,ήταν το μοναδικό σκυλί που μπήκε στη βαθμολογία την πρώτη ημέρα με χαρακτηρισμό πολύ καλός. Αυτός ο σκύλος δύσκολα χάνει την ευκαιρία και το απέδειξε και στη Γαλλία.
Με το καλημέρα λοιπόν σκυλί στη βαθμολογία και η ψυχολογία στα ύψη. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη γιατί δεν κατάφερε άλλο σκυλί να πλασαριστεί. Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο ARAMIS με κυναγωγό και πάλι τον κ. Καλφόπουλο, ο οποίος έκανε εξαίρετη διαδρομή, πήρε έναν εξαίρετο πόντο αλλά έκανε δυο-τρία βήματα μετά τον πυροβολισμό και αποκλείστηκε. Ήταν σίγουρο CACIT όπως είπε ο κριτής και μετά την ματαίωση της δεύτερης ημέρας ,θα ήταν πρωταθλητής Ευρώπης ο σκύλος και πρωταθλήτρια Ευρώπης η χώρα μας. Αυτά όμως συμβαίνουν σε τέτοιο το επίπεδο αγώνων και ισχύουν για όλους. Τα άλλα δύο σκυλιά MADAME –FLECHE με κυναγωγό τον κ. Μπατσιούδη αποκλείστηκαν λόγω ατυχίας αφού οι πέρδικες στα τερέν τους ξεπετάγονταν από παντού.
Το βράδυ στο ξενοδοχείο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με όλα τα μεγάλα ονόματα να έχουν τα κεφάλια σκυμμένα.
4 σκυλιά στη βαθμολογία και οι ελπίδες για διάκριση πλέον διάχυτη σε όλους μας.

R’VAMPIRE – ΓΑΛΛΙΑ
RAIN – ΣΕΡΒΙΑ
RIM DI MARCO – ΚΥΠΡΟΣ
ΚΑΡΛΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ

Όπως είπαμε την δεύτερη ημέρα ματαιώθηκαν λόγω του δυστυχήματος οι αγώνες και επειδή απαιτείται για να γίνει κατάταξη κάθε χώρα να έχει δύο σκυλιά στη βαθμολογία ,δεν είχαμε τελικά κατάταξη εθνικών χωρών.

Την Κυριακή στον αγώνα special breton συμμετείχαν 170 σκυλιά από όλη τη Γαλλία και όλα τα σκυλιά των εθνικών αποστολών. Ο συναγωνισμός και σε αυτόν τον αγώνα πολύ μεγάλος και η αγωνία για μια καλή εμφάνιση διακρίνονταν στα πρόσωπα όλων. Τα τεραίν πολλά , 11 τον αριθμό και οι αποστάσεις μεταξύ τους μεγάλες , εμείς κληρωθήκαμε ευτυχώς σε δύο τεραίν σχετικά κοντά. Πρώτος έτρεχε ο ARAMIS με ισπανό κριτή και κάνοντας μία πολύ καλή διαδρομή με εξαίρετο πόντο μπήκε στη βαθμολογία με πολύ καλός. Ο FLECHE ήταν ίσως το μοναδικό σκυλί των αγώνων που δεν μπόρεσε να βρει θήραμα και αποκλείστηκε, μεγάλη ατυχία με τόσα πουλιά. Στο άλλο τερέν η MADAME στη τελευταία ίσως μεγάλη διαδρομή της καριέρας της , με μία εξαιρετική εμφάνιση και άψογο πλασάρισμα από τον κυναγωγό της , μπήκε στη βαθμολογία με 1η ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ στο τερέν της.

Ο ΚΑΡΛΟΣ ατύχησε να πέσει σε τερέν με ανήσυχα πουλιά γιατί τα είχε σηκώσει ο προηγούμενος σκύλος και έτσι στο 2ο λεπτό γυρνώντας το λασέ, του έφυγαν οι πέρδικες και αποκλείστηκε. Όταν συγκεντρωθήκαμε για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα διαπιστώσαμε ότι ήμασταν η μοναδική χώρα που τις δύο αυτές ημέρες κατάφερε να βάλει τρία σκυλιά στη βαθμολογία και έτσι άτυπα όλοι μας χειροκροτούσαν σαν πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν πιστεύω μία μεγάλη επιτυχία αυτή η εμφάνιση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε πολύ μεγάλα ονόματα (Ιταλία-Ισπανία-Γαλλία) τα οποία προπονούσαν εκεί ένα μήνα πριν ,ενώ εμείς φτάσαμε αεροπορικώς την παραμονή των αγώνων.

Τα συμπεράσματα από την διοργάνωση πολύ θετικά και τα ποιο σημαντικά είναι τα εξής:
– Ήταν μία άψογη διοργάνωση από τους Γάλλους με σημασία στη λεπτομέρεια. Μοναδική ίσως εξαίρεση η έλλειψη τερενάρχη και οδηγού για τις αλλαγές τερέν.
– Διαπίστωσα πολύ καλή διαχείριση βιοτόπων και προστασία θηραμάτων στην περιοχή των αγώνων. Μου έκανε φοβερή εντύπωση ο μεγάλος αριθμός θηραμάτων αλλά και οι πολλές ταΐστρες και ποτίστρες που υπήρχαν παντού.
– Αρκετά υψηλό επίπεδο κυναγωγών και σκύλων με πολλές επαφές μεταξύ των εθνικών αποστολών. Το ραντεβού κλείστηκε για την άνοιξη του 2006 στην Ισπανία, το 2007 στην Ιταλία και το 2008 στην Ελλάδα. Αυτά αποφασίστηκαν στο περιθώριο των αγώνων σε συνάντηση των προέδρων όλων των ομίλων.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν για την αποστολή αυτή και ιδιαίτερα την διερμηνέα μας Δήμητρα Παπαδοπούλου ,που κατάφερε να φαίνεται ότι μιλάμε Γαλλικά. Εκτός από πολύ ωραία παρουσία, έχει πολύ καλό χαρακτήρα και τεραστία υπομονή.
Ραντεβού το 2006 στην όμορφη Ισπανία με μεγαλύτερες επιτυχίες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων