2η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας στην Καλαμάτα από τον Κ.Ο.Μ.

0

Γράφει ο Ηλίας Μανδηλάρης
Υπ.δημοσίων σχέσεων Κ..Ο.Μ.

Σάββατο και Κυριακή 7 και 8 Μαϊου και η όμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας,η Καλαμάτα,φιλοξένησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα γεγονός που κάνει περήφανους αυτούς που το διοργάνωσαν και τυχερούς τους Καλαματιανούς που η πόλη τους έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλους τους κυνόφιλους της χώρας και όχι μόνο.Αναφερόμαστε,φυσικά,στην 2η Πανελλήνια έκθεση σκύλων που διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας(Κ.Ο.Μ.).

Πράγματι,ο τοπικός κυνοφιλικός όμιλος κατάφερε να διοργανώσει άρτια την έκθεση και να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών κυνοφίλων.Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος την πρώτη ημέρα,το μεράκι των διοργανωτών,των κριτών αλλά και των επισκεπτών έδιωξαν τα σύννεφα και έτσι η δεύτερη μέρα διεξήχθη κάτω από έναν καυτό ήλιο. Και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί αφού όλοι κατάφεραν να περάσουν μια όμορφη ημέρα σε ένα χώρο πολύ κατάλληλο για τη διοργάνωση:το πάρκο σιδηροδρόμων της πόλης,πλούσιο σε πράσινο,όμορφο και πολύ φιλόξενο τόσο για τα ζώα που είχαν την τιμητική τους όσο και για τους επισκέπτες,μεγάλους και μικρούς.Οι τελευταίοι είχαν πράγματι κατακλείσει το χώρο και έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για τους τετράποδους φίλους τους.

Δύο ήταν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της έκθεσης.Καταρχήν η μεγάλη συμμετοχή σκύλων που άγγιξαν τις 300!Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έντονο και έτσι η έκθεση κατακλύστηκε όχι μόνο από πολλά αλλά κυρίως από πολύ αξιόλογα και ποιοτικά σκυλιά από όλες τις ομάδες.Την τιμητική τους είχαν τα κυνηγόσκυλα της ομάδας 7 για ακόμη μια φορά αλλά μεγάλο κομμάτι του ενδιαφέρονος απέσπασαν και τα σκυλιά από τις άλλες ομάδες.Απόδειξη ότι εκπρόσωποι των τελευταίων ανέβηκαν στο δεύτερο και τρίτο βάθρο κατά την τελική κρίση για τον καλύτερο σκύλο της έκθεσης.

Δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα της έκθεσης οι προσκεκλημένοι κριτές της έκθεσης.Άτομα καταξιωμένα στο χώρο τους και εκτός συνόρων απάντησαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση του Κ.Ο.Μ και έσπευσαν στην πόλη μας δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στην εν λόγω διοργάνωση.

Ο κύριος Oscar Monaco,ο «Ιταλός Κριτής»,θεωρείται διεθνώς από τα μεγαλύτερα ονόματα ενώ δικαιωματικά του έχει αποδοθεί ο τίτλος του πατέρα των ποϊντερ και σέττερ,αφού εκτρέφει τις δύο παραπάνω ράτσες από το 1959 με την επωνυμία “Del Volturno”.
Πολύ πλούσιο βιογραφικό,όμως,κουβαλάει και ο κατά πολύ νεώτερος Ρουμάνος κριτής κύριος Christian Stefanescu,πρόεδρος του Ρουμάνικου Κυνοφιλικού Ομίλου που σήμερα προσμετρά 25000 μέλη.Ο κύριος Stefanescu έχει αμέτρητες συμμετοχές σε εκθέσεις διεθνώς και την ικανότητα να κρίνει όλες σχεδόν τις φυλές.

Από την Ελλάδα μας έκαναν την τιμή να παραστούνμεγάλα ονόματα του χώρου.Πρώτος και καλύτερος ο κύριος Στέλιος Μακαρίτης με τεράστιο έργο στο χώρο.Μέλος της επιτροπής του Κ.Ο.Ε. για τις ελληνικές φυλές,μέλος της επιτροπής ανάδειξης Ελλήνων Κριτών,μέλος ξένων Κυνολογικών Ομίλων και ιδρυτικό στέλεχος πολλών κυνοφιλικών ομίλων της χώρας,διεθνής κριτής και κριτής του Καλύτερου Έκθεσης,ο κύριος Μακαρίτης τίμησε με την παρουσία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την έκθεση.
Οι κυρίες Δεκαρίστου Μαρία και Κάντζου Σταυρούλα έκριναν τις ομάδες 5,8 και 3,6 αντίστοιχα για τις οποίες είναι Διεθνείς Κριτές και οι δύο.Το πλούσιο βιογραφικό και των δύο κυριών αποτελεί σαφή μαρτυρία για την αξιόλογη συμμετοχή τους στην πρόοδο της κυνοφιλίας στη χώρα μας.

Τέλος,την έκθεση τίμησαν οι κύριοι Κωστόπουλος Γεώργιος καθώς και ο κύριος Καραγιάννης Νικόλαος που έκριναν τις ομάδες 1,10 και 9 αντίστοιχα και τους καλύτερους των ομάδων αυτών.Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έκθεση μορφολογίας σκύλων στη χώρα μας ,το 1991,οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στον κύριο Κωστόπουλο.

Μεγάλος ο συναγωνισμός στην έκθεση αλλά οι κριτές επέλεξαν τους καλύτερους.Έτσι,στην ομάδα 1 νικητής ανακυρήχθηκε ένας Γερμανικός Ποιμενικός,ο Fever of Gienah house Ipo II,ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ένας Ποιμενικός Σέτλαντ,ο Hudepark di Selvaspina.Στην ομάδα 2 τα πρωτεία κατέκτησε ένας Γερμανικός Μπόξερ,ο Entony Von Zogobox και ακολούθησαν ένα Ροντβαϊλερ,η θηλυκιά Bonny Di Villa Albani και ένας Ελληνικός Ποιμενικός,ο Κέκροπας.Στην ομάδα 3 διακρίθηκε ένα Αμέρικαν Σταφορντσαϊρ Μπουλ Τερριέρ,η Madame καθώς και ένα Μπουλ Τερριέρ,η Ηλέκτρα και ένα Γιορκσαϊρ Τερριέρ,ο GR.CH Athina Palace Strauss.
Στην ομάδα 5 εντυπωσίασε ένα πανέμορφο Ακίτα που πήρε την πρωτη θέση,η Kessaku Gohiga Noborn,καθώς και ένα τσόου τσόου,ο Le Sz Ni Johni,που πήρε τη δεύτερη θέση.Στην ομάδα 6 η κυρία Κάντζου ανέδειξε νικητή τον Winston Von Bachital,έναν ελβετικό ιχνηλάτη.Οι κύριοι Stefanescu και Monaco έκριναν ως καλύτερο σκυλί ομάδας 7 τον Aspen,ένα πανέμορφο κούρτσχααρ.Ακολούθησαν ένα αγγλικό ποϊντερ,η Ντέπη Ντι Γκρέκο Αττικής και ένα εξαίρετο Ντράτχααρ,ο Archon Aigeidos.

Καλύτερο σκυλί ομάδας 8 κρίθηκε από την κυρία Δεκαρίστου ένα Αμερικάνικο Κόκερ Σπανιέλ,ο Afterglow Cottonscky n΄ Fancy Pants.Τη δεύτερη θέση πήρε ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ,ο Serendipity Un Pour Deux και την τρίτη ένα Φλάτ Κόουτεντ Ριτρίβερ,ο Tarpilens Lamborghini.

Στην ομάδα 9 τα βλέμματα τράβηξε το Int.Ch.Paber΄s Cleaner,ένα εξαίρετο Λάσα Άπσο,που φυσικά απέσπασε το τρόπαιο της ομάδας 9.Στη δεύτερη θέση διακρίθηκε ένας Γαλλικός Μπουλντόγκ,η Euridi Suveren, ενώ στην τρίτη ένα τσιουάουα,ο Afterglow Little Nemo.
Kατά την κρίση του καλύτερου εκτροφείου της έκθεσης,η κυρία Δεκαρίστου επιβράβευσε τον κύριο Ανδριανόπουλο Βασίλειο για το εκτροφείο Κούρτσχααρ με την επωνυμία “Di Ithomi”, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν αντίστοιχα τα εκτροφεία «Ντι Γκρέκο Αττικής» με Ποϊντερ του κυρίου Νικολόπουλου και το «Ν.Κοντογόνης» με Ποϊντερ του κυρίου Κοντογόνη.

Σε ό,τι αφορά το καλύτερο ζεύγος έκθεσης,η κυρία Κάντζου απένειμε το πρώτο βραβείο στο ζεύγος Γερμανικών Ποιμενικών του κυρίου Π.Μαθιόπουλου,το δεύτερο στα ποίντερ του κυρίου Συρίγου και το τρίτο στα κούρτσχααρ του κυρίου Λιάπη Ι.
Στο πρώτο βάθρο ανέβηκε ένα Επανιέλ Μρεττόν του κυρίου Σωτηρόπουλου ως καλύτερος απόγονος έκθεσης,ενώ νικητής των βετεράνων ήταν ένα Σνάουτσερ Γίγας,αυτό του κυρίου Δανίκα και δεύτερο ένα Αγγλικό Σέττερ,11,5 ετών,του κυρίου Βορριά Σταύρου.
Όταν κλήθηκε ο κύριος Καραγιάννης να κρίνει τον καλύτερο νέο χειριστή έκθεσης ο στίβος γέμισε με παιδιά που έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την παρουσία του σκύλου τους κάνοντας ιδιαίτερα χαρούμενους όλους αφού το μέλλον της κυνοφιλίας βασίζεται στα παιδιά αυτά.Νικητές αναδείχθηκαν κατά σειρά οι:Π.Συρίγος,17 ετών,Ι.Βυθούλκα,17 ετών και Τ.Νικολόπουλος.

Aμέσως μετά ο κύριος Κωστόπουλος επβράβευσε τους ενήλικες χειριστές για τις ικανότητές τους να χειρίζονται τα σκυλιά τους αλλά και το ζήλο τους στην προσπάθεια αυτή.Νικητές ήταν οι κύριοι:Συρίγος,Πίτσικας και Νικολόπουλος.

Τα βλέμματα όλων,όμως,στράφηκαν με αγωνία στο στίβο όταν ο κύριος Stefanescu προσκάλεσε τους εκθέτες να φέρουν τα καλύτερα κουτάβια ημέρας για να κριθεί το καλύτερο κουτάβι έκθεσης.Νικητές κατά σειρά στέφθηκαν:ο Gio.Do.Gio.Gorbaciof ένα αρσενικό Παγκ,ο Acmileas From Princies Of Greece ένας αρσενικός Γαλλικός Μπουλντόγκ και ο Gr.Ch.Athina Place Strauss,Γιορκσαϊρ Τερριέρ.
Στη συνέχεια ,ο κύριος Κωστόπουλος επέλεξε το καλύτερο νέων έκθεσης.Την πρώτη θέση κατέλαβε ένας Γαλλικός Μπουλντόγκ,η Euridi Suveren,τη δεύτερη ένα Μπουλ Τερριέρ,ο Pannonszepe Great Gatsby ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας αρσενικός Κανίς Νάνος,ο Lump Zanek.

Την τελική κρίση για το καλύτερο σκυλί έκθεσης έκανε ο κύριος Στέλιος Μακαρίτης.Οι καλύτεροι των καλύτερων έκλεψαν την παράσταση και ανέβηκαν στο βάθρο με την εξής σειρά:πρώτος και πάλι ο νικητής της ομάδας 7,ο Άσπεν,Κούρτσχααρ,δεύτερος ο νικητής της ομάδας 9,ο διεθνής πρωταθλητής Λάσα Άπσο Int.Ch.Paber΄s Cleaner και τρίτος ο νικητής της ομάδας 2,ένα εντυπωσιακό Μπόξερ ο Entony Von Zogobox.

Όλοι οι νικητές εκτός από τα κύπελλα κέρδισαν και τροφή CIBAU από την εταιρία FARMINA που ήταν και ο επίσημος χορηγός της έκθεσης.Πολλά συγχαρητήρια αλλά και ευχαριστίες αξίζουν στην εταιρία για την άριστη συνεργασία της με τους διοργανωτές αλλά και για τη μεγάλη συμβολή της στη διοργάνωση της έκθεσης.Φυσικά ευχαριστίες αξίζουν και στους χορηγούς επικοινώνιας της έκθεσης:τις τοπικές εφημερίδες «ΦΩΝΗ»και «ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ»,τα ραδιόφωνα «ΗΧΩ PLUS»και «BEST RADIO», τον τηλεοπτικό σταθμό «BEST» καθώς και τους παρακάτω επαγγελματίες της πόλης που αποτέλεσαν σημαντικούς αρωγούς για την διεκπεραίωση της έκθεσης:ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΗΣ,ΥΔΡΩ,ASPIS BANK,ΤΟP CLUB,ΛΙΜΕΝΙ,ΗΛΙΑ ΜΠΟΥΖΕΑ,ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΗ,ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΕΚΟ,ΕΠΡΕΠΕ,ΗΛΕΚΤΡΟΝ Χ PRESS,ΣΙΤΟΣ,DI ITHOMI,BP-ΣΩΤΗΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, IL CIBO.Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον κύριο Θανάση Βαρελά που οι επαγγελματικές του φωτογραφίες διάνθισαν τα όσα γράφτηκαν παραπάνω και έκαναν το άρθρο πιο ενδιαφέρον.

Το παραπάνω άρθρο θα κλείσει με ένα αισιόδοξο μήνυμα που έρχεται από τον κύριο Stefanescu.Κατά την αποχώρηση ο κριτής εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την εξέλιξη της ποιότητας των ελληνικών σκυλιών αλλά και για την ικανοποιητική διοργάνωση της έκθεσης από ένα φορέα με μικρή εμπειρία στον τομέα αυτό.Εμείς απλά αισιοδοξούμε για το καλύτερο του χρόνου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ
1. Άσπεν,Κούρτσχααρ,Ιδ.Γεωργίου Σπ.
2. Int.Ch.Paber΄s Cleaner, Λάσα Άπσο,Ιδ.Χριστοδούλου Κ.
3. Zogobox Von Entony ,Μπόξερ,Ιδ.Μαλλόπουλος Ν.

ΟΜΑΔΑ 1
1. Fever of Gienah house Ipo II, Γερμανικός Ποιμενικός,Ιδ.Κασελιώτης Γ.& Θεοδωρόπουλος Γ.
2. Hudepark di Selvaspina, Ποιμενικός Σέτλαντ,Ιδ.Ποντικός Κ.

ΟΜΑΔΑ 2
1. Entony Von Zogobox ,Γερμανικός Μπόξερ,Ιδ.Μαλλόπουλος Ν.
2. Bonny Di Villa Albani , Ροντβαϊλερ,Ιδ.Καραθανάσης Γ.
3. Κέκροπας, Ελληνικός Ποιμενικός,Μακαρίτης Β.

ΟΜΑΔΑ 3
1. Madame ,Αμέρικαν Σταφορντσαϊρ Μπουλ Τερριέρ,Ιδ.Τσουραμάνης
2. Ηλέκτρα ,Μπουλ Τερριέρ,Ιδ.Καλοφωλιάς Γ.
3. GR.CH Athina Palace Strauss, Γιορκσαϊρ Τερριέρ,Ιδ.Ταραλαίκος Αθ.

ΟΜΑΔΑ 5
1. Kessaku Gohiga Noborn ,Ακίτα,Ιδ.Μπαζάνης Αθ.
2. Le Sz Ni Johni ,Τσόου Τσόου,Ιδ.Μαούνος Ι.

ΟΜΑΔΑ 6
1. Winston Von Bachital ,Ελβετικός Ιχνηλάτης ,Ιδ.Γκότσης Ευ.

ΟΜΑΔΑ 7
1. Aspen, Κούρτσχααρ,Ιδ.Γεωργίου Σπ.
2. Ντέπη Ντι Γκρέκο Αττικής, Αγγλικό Ποϊντερ,Ιδ.Νικολόπουλος Παν.
3. Archon Aigeidos ,Ντράτχααρ,Ιδ.Μανδηλάρης Ηλίας.

ΟΜΑΔΑ 8
1. Afterglow Cottonscky n΄ Fancy Pants ,Αμερικάνικο Κόκερ Σπανιέλ,Ιδ.Καραβασίλης Χ.
2. Serendipity Un Pour Deux ,Γκόλντεν Ριτρίβερ,Ιδ.Καμμένου Αλ. & Ζέρδε Ε.
3. Tarpilens Lamborghini ,Φλάτ Κόουτεντ Ριτρίβερ,Ιδ.Καμμένου Αλ.

ΟΜΑΔΑ 9
1. Int.Ch.Paber΄s Cleaner ,Λάσα Άπσο,Ιδ.Χριστοδούλου Κ.
2. Euridi Suveren ,Γαλλικός Μπουλντόγκ,Ιδ..Μicmailidu P.
3. Afterglow Little Nemo ,Τσιουάουα,Iδ. Μαύρου Β.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ
1. Gio.Do.Gio.Gorbaciof , Παγκ,Ιδ.Βυθούλκας Αν.
2. Acmileas From Princies Of Greece, Γαλλικός Μπουλντόγκ,Ιδ.Φατούρου Στ.
3. Gr.Ch.Athina Place Strauss,Γιορκσαϊρ Τερριέρ,Ιδ.Ταραλαίκος Αθ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΕΩΝ
1. Euridi Suveren, Γαλλικός Μπουλντόγκ,Ιδ.Micmailidu P.
2. Pannonszepe Great Gatsby ,Μπουλ Τερριέρ,Καλοφωλιάς Γ.
3. Lump Zanek ,Κανίς Νάνος,Κράουσε Μ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ
1. Σνάουτσερ Γίγας, Δανίκας
2. Αγγλικό Σέττερ, Βορριάς Σταύρος

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ
1. Αroania, Επανιέλ Μρεττόν, Σωτηρόπουλος

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
1. Duo Dormi Szancho –Johanrurgi Rita ,Γερμανικoί Ποιμενικοί, Π.Μαθιόπουλος
2. Ποίντερ, Συρίγος
3. Κούρτσχααρ, Λιάπης Ι.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
1. Π.Συρίγος,17 ετών
2. Ι.Βυθούλκα,17 ετών
3. Τ.Νικολόπουλος

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
1. Συρίγος
2. Πίτσικας
3. Νικολόπουλος

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ
1. «Di Ithomi», Κούρτσχααρ,Ιδ. Ανδριανόπουλος Β.
2. «Ντι Γκρέκο Αττικής», Ποϊντερ,Ιδ. Νικολόπουλος Παν.
3. «Ν.Κοντογόνης», Ποϊντερ,Ιδ. Κοντογώνης Ν.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων