Πυρκαγιές σε Χανιά, Μάνη και Μεσσηνία

0

A firefighter tries to extinguish a wildfire on July 23, 2012 in Ller near La Junquera (Girona), close to the Spanish-French border. Three people were killed as winds whipped up a wildfire that raged out of control in northeastern Spain, forcing thousands of people to take refuge indoors, officials said. The blaze broke out just after noon near the town of La Jonquera, just across the border with France and has so far destroyed about 7,000 hectares (17,000 acres) of land. AFP PHOTO / LLUIS GENEΜεγάλα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στα Χανιά, την Κυπαρισσία στη Μεσσηνία και την Αρεόπολη στη Μάνη, με το έργο των πυροσβεστών να δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, οι πυρκαγιές:

—Χανιά
Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Βαμβακόπουλο του δήμου Χανίων, Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές, κινητοποιώντας το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων από τα Χανιά, που ενισχύθηκαν από δυνάμεις και από την υπόλοιπη Κρήτη. Το μεγαλύτερο μέτωπο στο οποίο μέχρι και το πρωί βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης είναι στο Βαμβακόπουλο, όπου η πυρκαγιά έχει απειλήσει σπίτια.  Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που έφτασαν και τα δέκα μποφόρ.  Σε Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές η πυρκαγιά έκαψε δασικές εκτάσεις.

—Μεσσηνία
Φωτιά έχει εκδηλωθεί στην Κυπαρισσία, κοντά στην εθνική οδό που συνδέει την πόλη με τα Φιλιατρά. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 38 πυροσβέστες.

—Μάνη
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Τριανταφυλλιά του δήμου ανατολικής Μάνης στην Αρεόπολη, όπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

—Πάρος
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχείρησε στα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με πέντε οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων