Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0

Ημέρα που υπενθυμίζει την αξία του περιβάλλοντος για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη

Nature Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους την προστιθέμενη αξία του περιβάλλοντος για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη, αλλά και μία ημέρα γιορτής για ό,τι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) σε μήνυμά του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για αποτελεσματική περιβαλλοντική διαχείριση, όχι με όρους «μόδας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επάρκεια δικαίου υπάρχει. Λείπει όμως ο σχεδιασμός και κυρίως η αποφασιστικότητα να υλοποιηθεί από όλους μας, πολιτεία, φορείς, πολίτες, μία αποτελεσματική περιβαλλοντική διαχείριση, όχι με όρους «μόδας» ή «πολιτικής ορθότητας», αλλά στη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης, που δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο όταν γίνεται από τους πολίτες, για τους πολίτες» αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος και υπογραμμίζει:

«Είναι αναγκαίο ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό πλέγμα στρατηγικών και δράσεων που πρέπει να αναλάβουμε άμεσα για να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό τα προβλήματα που αφορούν στο περιβάλλον, πολύ περισσότερο στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ενός από τα σημαντικότερα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα σήμερα.

«Αυτός είναι ο στόχος και πάνω σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε, παρ’ όλες τις από χρόνια παγιωμένες δυσκολίες, ανάμεσα στις οποίες το μορφωτικό έλλειμμα και μερικές φορές μια καλά κρυπτόμενη υποκρισία γύρω από την έγνοια για τον περιβάλλον. Όμως, δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος, αν δεν δοθεί η αναγκαία έμφαση στην άδολη περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Έχοντας ως στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να δώσουμε μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ανάγκη ο άνθρωπος να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του στο χώρο που ζει, με σοβαρότητα και ρεαλισμό, προστατεύοντας και βελτιώνοντάς τον, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, συμμετέχει και η χώρα μας στην Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος».

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων