Απελευθέρωση όρνεων … για ρεκόρ!

0

ornioΕκδήλωση απελευθέρωσης 10 τουλάχιστον όρνιων – γυπών (σπάνιο και προστατευόμενο είδος της ελληνικής ορνιθοπανίδας) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 11:30 π.μ. στις Αρχάνες. Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων – ΕΚΠΑΖ έχει κάνει αίτηση να ενταχθεί στο Βιβλίο Guinness World Records μιας και θα αποτελέσει την μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση όρνιων που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως.

 cretalive.gr

Όλοι οι Γύπες βρέθηκαν δηλητηριασμένοι ή τραυματισμένοι στην Κρήτη φιλοξενήθηκαν στο σταθμό Κρήτης και αποθεραπεύτηκαν πλήρως στην Αίγινα.

 

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων -ΕΚΠΑΖ- αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και είναι το μοναδικό κέντρο παγκοσμίως που περιθάλπει όλα τα είδη άγριας πανίδας.

 

Από το Μάρτιο του 2012 λειτουργεί Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στην Κρήτη με την εθελοντική συνδρομή της Κτηνιατρικής Κλινικής Παρασύρη και των άξιων στελεχών Γεωργίας Στεφανάκη και Στυλιανού Σκορδίλη που εκπροσωπούν το κέντρο και παραλαμβάνουν νομίμως όλα τα άγρια

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων