Καθορισμός ζωνών εκγύμνασης σκύλων από το Δασαρχείο Πατρών

0

lago..Με απόφαση του Δασάρχη Πατρών Σταύρου Βαρβατσούλη, εκδόθηκε η με αριθμό 1/2013 δασική ρυθμιστική διάταξη θήρας σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν οι ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιφέρεια του Δασαρχείου Πατρών.
1. Καθορίζουμε για όλο το έτος χώρο εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή των κοινοτήτων Σταυροδρομίου, Αγ. Μαρίνας Καλεντζίου, σε έκταση 24.877 στρ., η οποία περιγράφεται παρακάτω:
Αρχίζει από τον εθνικό δρόμο «Πατρών-Τριπόλεως (111) και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση «Σταυροδρομίου» προς «Αγ. Μαρίνα» ακολουθώντας τον ασφαλτόδρομο μέχρι τον οικισμό «Βασιλικού» κοινότητας «Καλεντζίου». Από εκεί ακολουθεί τον δρόμο φτάνοντας στο χωριό «Καλέντζι». Κατόπιν ακολουθώντας αγροτικό δρόμο διέρχεται από τον οικισμό «Κούμπερι» μέχρι το χωριό «ροσιά». Από την «ροσιά» ακολουθεί τον δρόμο ο οποίος διέρχεται από το χωριό «Πτέρη» και φτάνει μέχρι το χωριό «Κάτω ροσιά». Από εκεί ακολουθεί τον δρόμο ο οποίος προσπερνά τον οικισμό «Ξηροχωρίου» μέχρι που συναντά τη διασταύρωση «Σταυροδρομίου» προς «Αγ. Μαρίνα» όπου και άρχισε.

Η έκταση εμφανίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη κλίμακας 1:50.000

2. Καθορίζουμε για όλο το έτος χώρο εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή των κοινοτήτων Λεοντίου, Μοίρας, Αγ. Παρασκευή, σε έκταση 35.839 στρ., η οποία περιγράφεται παρακάτω:
Αρχίζει από τη διασταύρωση «Αγ. Παρασκευή» – «Σούλι» – «Μοίρα» και ακολουθεί τον δρόμο προς «Μοίρα» και συνεχίζει μέχρι το χωριό «Πηγή» όπου και ανέρχεται με κατεύθυνση βόρεια ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί στην θέση «Ανάληψη Οβρυοκάμπου». Από εκεί συνεχίζει δεξιά προς την θέση «Γολέμι» και στην διασταύρωση ακολουθεί τον δρόμο προς τον οικισμό «Αγ. Παρασκευή» (Ρακίτα). Από την «Αγ. Παρασκευή» (Ρακίτα) ακολουθεί τον δρόμο μέχρι τον οικισμό του «Αγ. Γεωργίου» και από εκεί ακολουθεί τον δρόμο μέχρι την κοινότητα «Λεοντίου». Από το «Λεόντιο» συνεχίζει μέχρι τον οικισμό «Θωμέϊκα» και ακολουθεί τον δρόμο μέχρι την διασταύρωση «Βετέϊκα» – «Αγ. Παρασκευή» όπου και συνεχίζει μέχρι την κοινότητα «Αγ. Παρασκευή». Στην συνέχεια ακολουθεί τον δρόμο που φτάνει μέχρι την διασταύρωση «Αγ. Παρασκευή» – «Σούλι» – «Μοίρα» όπου και άρχισε.

Η έκταση εμφανίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη κλίμακας 1:50.000

3. Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων, όπως προαναφέρεται, θα γίνεται καθ’ όλο το έτος, στις περιοχές που καθορίζονται με την παρούσα από το ασαρχείο Πατρών, με τους ακόλουθους γενικούς όρους:

α) Τους προς εκγύμναση σκύλους θα συνοδεύουν οι ίδιοι οι κάτοχοί τους – κύριοί τους- συνοδοί τους- φύλακές τους – κυνηγοί ή κυναγωγοί χωρίς κυνηγετικό όπλο.
β) Χρονικά η εκπαίδευση επιτρέπεται καθημερινά από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση του.
γ) Από τις περιοχές εκγύμνασης εξαιρούνται οι εκτάσεις που συμπεριλαμβάνουν φυτείες οπορωφόρων δένδρων, ελαιώνες, αμπέλια, περιβόλια, καλλιεργούμενους αγρούς, κ.λπ. δ) Οι εκπαιδευτές έχουν την απόλυτη ποινική και αστική ευθύνη απέναντι στο ιδιωτικό ζωικό και πτηνοτροφικό κεφάλαιο των περιοχών εκπαίδευσης και είναι υποχρεωμένοι να αποτρέπουν τους κυνηγετικούς σκύλους τους από τυχόν όχλησή του. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι ως ανωτέρω όταν προκαλούν φθορές οι ίδιοι ή τα οχήματά τους.
ε) Οι εκπαιδευτές των κυνηγετικών σκύλων θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην προκληθεί θανάτωση ή τραυματισμός θηράματος εκτός κυνηγετικής περιόδου, διότι θα διώκονται με τις διατάξεις του νόμου περί παράνομης θήρας.
4. Με την παρούσα καταργούμε τις υπ’ αριθ. 1/1689/15-3-2000 και 1/51136/8366/2008 προηγούμενες αποφάσεις μας περί καθορισμού χώρων εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιφέρεια ευθύνης του ασαρχείου Πατρών.

Δείτε εδώ λετομέρειες και χάρτες
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων