Ενίσχυση των ομάδων πυρασφάλειας ζήτησε ο Πρόεδρος του ΚΣ Τρίπολης

0

pyrkagiaΕνίσχυση των ομάδων πυρασφάλειας των κυνηγών με οχήματα με δεξαμενές ζήτησε ο Ρουμελιώτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι κυνηγοί έχουν δεύτερο σπίτι τους το δάσος

Έχω την αίσθηση ότι μένουμε στα λόγια, ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την πυροπροστασία και την ασφάλεια. Ο κ. Ρουμελιώτης πήρε το λόγο και ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και η παραπάνω φράση, όπως και ο ίδιος είπε απορρέει από την συμμετοχή του σε πάρα πολλές συσκέψεις όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις καταστροφές που είδε όμως να συμβαίνουν στα δάση της περιφέρειας την τελευταία 10ετία.

Μία φράση που απεικονίζει την πραγματικότητα, αφού τα έργα δεν συνάδουν κάθε φορά με τα λόγια και πολλά πράγματα που οφείλουν κάποιοι να τα πράξουν δεν τα πράττουν,

Ο κ. Ρουμελιώτης στη συνέχεια του λόγου του τόνισε πως εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η πρόληψη και η οργανωμένη και αποτελεσματική πυρασφάλεια.

Οι καθαρισμοί στα πρανή των δρόμων, η διάνοιξη μονοπατιών, ο καθαρισμός των δασικών δρόμων που γίνονται, όπως είπε αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια.

Ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης τόνισε πως για τους κυνηγούς όταν καίγεται ένα δάσος, καίγεται το δεύτερο σπίτι τους. Μίλησε για ανάγκη ενημέρωσης και κυρίως για ανάγκη συμμετοχής στις δράσεις πυροπροστασίας με τους εθελοντές να είναι σε 24ωρη βάση μέσα στα δάση.

Οι κυνηγοί όπως είπε είναι κάθε μέρα στα δάση και οι θηροφύλακες βοηθούν ιδιαίτερα στους ελέγχους στα δάση και αν τηρείται η διάταξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και αυτό τα κάνουν αυτοχρηματοδοτούμενοι και χωρίς τη βοήθεια κανενός. Ενώ είναι δεδομένο ότι γνωρίζουν το δάσος καλύτερα από πολλούς.

«Δεν είναι τυχαίο ότι για πολλές πυρκαγιές η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί από τους κυνηγούς και όταν αρχίζει το κυνήγι σταματούν οι πυρκαγιές» συμπλήρωσε ο κ. Ρουμελιώτης.

Το αίτημά τους είναι να τους δοθούν οχήματα από την Πολιτεία για τους καλοκαιρινούς μήνες με δεξαμενές ώστε στις προγραμματισμένες περιπολίες τους να έχουν τη δυνατότητα της άμεσης επέμβασης αν εντοπίσουν εστία πυρκαγιάς για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ακόμα ανέφερε πως πρέπει να τοποθετηθούν και άλλες δεξαμενές νερού σε κομβικά σημεία (έχουν τοποθετήσει και οι κυνηγοί με δικά τους έξοδο)γιατί και αυτό θα βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Τέλος τόνισε πως η ενίσχυση του δυναμικού των κυνηγών και των ομάδων που δημιουργούν εθελοντικά και η στενή συνεργασία με την πυροσβεστική θα βοηθήσει πολύ στην πυρασφάλεια.

arcadiaportal.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων