Η γιορτή της έναρξης στην Κομοτηνή με διήμερο κυνηγετικό φεστιβάλ.

0

komo Το δικό του τόλμημα μια διήμερη γιορτή των κυνηγών μέσα από την διοργάνωση του 1ου πανελλήνιου φεστιβάλ που θα προσελκύσει την παραμονής της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου, όλους όσους ασχολούνται με αυτό το σπορ, κάνει ο κυνηγετικός σύλλογος Κομοτηνής κινητοποιώντας για την επιτυχία του δεκάδες επαγγελματίες μέλη του που προσφέρουν αφιλοκερδώς. Ήδη ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος για την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, όπου η προετοιμασία πλέον για το πρόγραμμα, τις αφίξεις κυνηγών απ’ όλες της Ομοσπονδίες της χώρας, και την φιλοσοφία της όλης εκδήλωσης αποτυπώνονται στο λόγο του προέδρου Γιάννη Ρεφειάδη.

 του Σταύρου Φανφάνη
http://www.xronos.gr/

Κ. Ρεφειάδη τι ετοιμάζετε;

– Στις 3 και 4 Αυγούστου διοργανώνουμε το 1ο πανελλήνιο κυνηγετικό φεστιβάλ του κυνηγητικού συλλόγου Κομοτηνής. Που γίνεται εξ όλοκλήρου με τις δικές του δυνάμεις και με την υποστήριξη χορηγών που στέκονται δίπλα μας. Η εκκίνηση του φεστιβάλ θα είναι στις 3 Αυγούστου στις 19:30 το απόγευμα. Θα έχουμε κεντρικούς ομιλητές από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ν. Ροδόπης για το σημαντικότατο θέμα της λύσσας.

 

prkom

Θα παρουσιάσουμε επίσης έκθεση ξυλογλυπτικής κι έκθεση φωτογραφίας από τους ίδιους τους κυνηγούς. Η πρώτη βραδιά θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με ρεμπέτικα συγκροτήματα και λαϊκά συγκροτήματα αποκλειστικά κυνηγών. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο. Η   δεύτερη μέρα θα γίνει στον χώρο της Ολυμπιάδας, όπου ευελπιστούμε στην προσέλευση των λαϊκών και φολκλορικών συγκροτημάτων του νομού μας, όπως Σαρακατσαναίων, Ποντίων, Θρακιωτών και Εβριτών. Θα έχουμε επίσης και τον πρόεδρο του κλαμπ σέντερ πόιντερ και διεθνή κριτή από τη Θεσσαλονίκη, τον Αθανάσιο Γαριβάλδη, ο οποίος θα είναι και ομιλητής, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση του μοναδικού σκύλου που έχουμε να υπερηφανευόμαστε ως ελληνική φυλή, του ελληνικού ιχνηλάτη που θα κάνει την παρουσίασή του ο Βλάσης Βλασακούδης. Θέλω να πω ότι θα συμμετέχει και μια θεατρική ομάδα, η οποία θα παρουσιάσει ουσιαστικά κάποιους αυτοσαρκασμούς των κυνηγών, γιατί είναι και αυτό μέσα στην κουλτούρα μας, κι αφού το κάνουμε στα καφενεία, ας το κάνουμε και δημόσια. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.

 

Σκέφτεσθε να το καθιερώσετε στην πόλη μας;

-Κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά απ’ ό, τι πληροφορούμαι στην Ελλάδα τουλάχιστον από κυνηγετικό σύλλογο. Υπάρχει κάτι ανάλογο στον Έβρο το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας στο οποίο και συμμετείχα σαν ομιλητής πέρυσι. Φέτος αυτό το ξεκινήσαμε γιατί θέλω να θέσω κάποιες βάσεις, έτσι ούτως ώστε από τον επόμενο χρόνο να φιλοξενηθεί στο δικό μας χώρο που ήδη έχουμε διαμορφώσει στην παλιά οδό Ξάνθης, τον πυρήνα, το πρότυπο φυτώριο δασικών καρποφόρων. Στην πρώτη χρονιά της διοργάνωσης μας στηρίζει και ο ιππικός όμιλος Κομοτηνής, ο οποίος θα φέρει τα άλογά του, θα παρουσιάσει τις φυλές των αλόγων που έχουμε στην περιοχή μας και θα γίνεται και δωρεάν βόλτα στα παιδάκια με τα άλογα, έτσι ούτως ώστε να αρχίσουν να αποκτούν επαφή με αυτό το συγκεκριμένο ζώο.

Η εκδήλωση θα έχει καλλιτεχνικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ότι κυνηγοί δεν είναι οι αγριάνθρωποι με …το κοκκαλάκι στη μύτη που κάποιοι νομίζουν.

Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι καλλιτέχνες. Θέλω να προβληθεί αυτή η διάσταση και μέσα από όλη αυτή τη διοργάνωση και την κίνηση να μπουν οι καινούριες βάσεις και στη φιλοσοφία που έχουμε πλέον για το κυνήγι. Πιστεύω στην αειφόρο θηραματική διαχείριση που πρέπει να γίνεται από τους κυνηγετικούς συλλόγους που είναι και τα μόνα όργανα στην Ελλάδα, τα οποία με λεφτά των κυνηγών χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις φροντίζουν για τη θηροφύλαξη και για την πυρασφάλεια και για πολλά άλλα περιβαλλοντικά θέματα στην περιοχή μας».

Το φεστιβάλ θα δημιουργήσει κινητικότητα εν μέσω θέρους. Η Κομοτηνή μπορεί να αναδειχθεί και μέσα από το θηραματικό της πλούτο αρκεί οι κινήσεις προβολής και η όλη διοργάνωση να γίνουν με ποιοτικά εχέγγυα και σταθερά βήματα ώστε να ξεπεράσει τον χαρακτήρα ενός πανηγυριού και να αποκτήσει διαστάσεις έκθεσης απαιτήσεων μια και οι χομπίστες κυνηγοί είναι δύναμη και μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού που δαπανούν αρκετά σε εξοπλισμό και ένδυση για να ξεχυθούν σε βουνά, λίμνες και περάσματα θηραμάτων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων