Απελευθερώσεις από τον ΚΣ Κομοτηνής

0

kom1   Ο Κυνηγετικός  Σύλλογος Κομοτηνής στα πλαίσια των προσπαθειών του για την αναβάθμιση των βιοτόπων και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα εμπλουτισμού ενδιαιτημάτων και της διάθεσης θηραμάτων  απελευθέρωσε άτομα κολχικού φασιανού.  Επίσης στον πυρήνα θηραμάτων που διατηρεί ο σύλλογος στην Αιγειρο Ροδόπης τοποθετήθηκαν  οι πρώτοι λαγοί και ομάδα ατόμων κολχικού φασιανού.

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής ιδρύθηκε το 1968 , είναι συνεργαζόμενο σωματείο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέλος της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας , βάσει του καταστατικού ίδρυσης του είναι φιλοπεριβαλλοντικό σωματείο με βασικό σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ανύψωση του ήθους και του αθλητικού φρονήματος του κυνηγίου στα μέλη του .

kom3

Σήμερα έχει 3500 εγγεγραμμένα ενεργά μέλη και είναι ένας από τους μεγαλύτερους Συλλόγους της Ελλάδας με μεγάλη δράση .

Διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία στην Κομοτηνή Ν. Ροδόπης , στην οδό Παρασίου 12 , έχει τέσσερα ενεργά παραρτήματα στους Δήμους Ιάσμου , Ξυλαγανής , Γρατινής και Αιγείρου, ιδιόκτητο είναι και το αγροτεμάχιο περίπου 40 περίπου στρεμμάτων στον Αίγειρο όπου στεγάζεται και ο σύγχρονος πυρήνας προσαρμογής θηραμάτων του Συλλόγου , επίσης έχει εντός της Κομοτηνής

kom5

οικόπεδο 2,5 περίπου στρεμμάτων που φιλοδοξεί να στεγαστούν τα νέα του γραφεία τα οποία να διαθέτουν και άλλες αίθουσες με πολλές χρήσεις .

Έχει δύο Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες και τρεις ιδιωτικούς θηροφύλακες οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με αντίστοιχα τετρακίνητα οχήματα .kom2

Η παρουσία των οργάνων στο φυσικό περιβάλλον είναι σε εικοσιτετράωρη βάση και καλύπτει τα 2/3 της έκτασης του Νομού Ροδόπης που αποτελεί και περιοχή ευθύνης του Συλλόγου μας .

kom4

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η συμμετοχή των οργάνων του Συλλόγου στην δασοπυροφύλαξη λαμβάνοντας ενεργή δράση στην πρόληψη και στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών .

Για το σκοπό αυτό δύο εκ των τεσσάρων οχημάτων του Συλλόγου έχουν μετατραπεί σε πυροσβεστικά οχήματα έτοιμα να προσφέρουν υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης , συνάμα ο Σύλλογος μας έχει δημιουργήσει ομάδα εθελοντών δασοπυροσβεστών από μέλη του .

http://www.kskom.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων