Διαχείριση του ΔΕΛΤΑ του Έβρου και καθεστώς Καλυβών. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

0

ebrosΣτην Αλεξανδρούπολη σήμερα την 17 Ιουλίου του έτους 2013 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ. και στο Δημοτικό Κατάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση , ύστερα από την 45227/11/07/2013 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, η οποία έγινε σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 67 του Ν.3852/2010

Ήταν δε παρόντες από τα μέλη του οι κ.κ :

1) ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΛΕΚΑΣ 2) ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 3) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ 4) ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ 5) ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΩΓΑΣ 6) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ 7) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΗΓΑΣ 8) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ 9) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΥΜΙΑΝΙΔΗΣ 10) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ 11) ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ 12) ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΕΡΖΗΣ 13) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ 14) ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ 15) ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ 16) ΦΩΤΙΟΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ 17) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ 18) ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΣΟΝΙΔΟΥ – ΣΚΕΥΑ 19) ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΡΑΣ 20) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΖΑΡΗΣ 21) ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΚΟΣ 22) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΗΤΑΚΗΣ 23) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ 24) ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 25) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΛΧΟΥΡΗΣ 26) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 27) ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΓΙΟΜΤΖΗΣ 28) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ 29) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ 30) ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ 31) ΦΑΝΗ ΤΡΕΛΛΗ

και δεν προσήλθαν οι κ.κ :

1) ΜΑΡΙΝΑ ΚΕΣΕΣΙΔΟΥ 2) ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ 3) ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΙΤΣΙΚΙΔΗΣ 4) ΣΠΥΡΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ 5) ΛΑΖΑΡΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ 6) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΡΟΣ 7) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ 8) ΣΑΒΒΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ 9) ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΕΪΧΑΜΠΕΡΗΣ 10) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού βρέθηκε σε νόμιμη απαρτία (σε σύνολο αριθμού συμβούλων 41 παρευρίσκονταν οι 31 , αποτελούντες την απόλυτη πλειοψηφία αυτού, άρθρο 96 παράγραφος 2 τoυ Δ.Κ.Κ. (Ν.3463/8-6-2006, δηλαδή τον αμέσως μεγαλύτερο ακέραιο του μισού του νομίμου αριθμού των μελών του Συμβουλίου), εισέρχεται στην συζήτηση των θεμάτων, παρόντος του Δημάρχου κ.Ευάγγελου Λαμπάκη.

Σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν.3852/2010 τον σε περίπτωση απουσία του Προέδρου του Δ.Σ τον αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Θεοδώρου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ευάγγελος Θεοδώρου, εισηγούμενος το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Διαχείριση του ΔΕΛΤΑ του Έβρου και καθεστώς Καλυβών»δίνει το λόγο στον Δήμαρχο , κ. Λαμπάκη Ευάγγελο ο οποίος ως εισηγητής του θέματος λέει τα εξής:

Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι,

Καλέσαμε τον φορέα διαχείρισης και την Αντιπεριφέρεια και το στρατό και το δασαρχείο και δεν έχει έρθει κανείς.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να συζητήσουμε εμείς και αν επί της ουσίας νομιμοποιούμαστε , μάλλον κατά τύπον , επί τοις ουσίας μπορούμε να μιλάμε ώρες , μέρες, μήνες ολόκληρους και με αγωνία μάλιστα και με διάθεση να πετύχουμε κάτι καλό στο χώρο αυτόν. Αλλά έχω την εντύπωση πως θα έπρεπε να είναι εδώ αυτοί οι φορείς και πρέπει να είναι για να κατασταλάξουμε . Θέλουμε το Δέλτα να λειτουργεί σωστά, δεν νομίζω να θέλει κανείς να λειτουργεί όπως λειτουργούσε τόσα χρόνια αποσπασματικά , λαθεμένα , χωρίς να παίρνουμε τους καρπούς ενός τέτοιου χώρου που είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα .

Γι’ αυτό λοιπόν πέρα των όσων θα πούμε και των όσων σήμερα θα αποφασίσουμε , έχω την πεποίθηση ότι θα πρέπει να κάνουμε μία άλλη συνάντηση , η οποία να μην είναι στο στενό χώρο του Δημοτικού συμβουλίου , αν αυτό ενοχλεί κάποιους, να είναι σε χώρο της Αντιπεριφέρειας, να είναι σε ένα ξενοδοχείο. να ’ρθουν και άλλες δυνάμεις θεσμικές, οι οποίες θα νιώσουν ότι είναι και οι ίδιοι οικοδεσπότες , γιατί φοβάμαι πως φοβούνται κάποιοι μήπως οικειοποιούμεθα εμείς αυτή την πρωτοβουλία σαν Δημοτικό Συμβούλιο , δεν θα ήθελα να νομίζουν κάτι τέτοιο γιατί εγώ τουλάχιστον δεν αισθάνομαι έτσι . Και ότι προκύψει να προκύψει με την υπογραφή όλων των θεσμικών , για να έχει δικαίωμα στην αναμονή της ευδοκίμησης αυτής της απόφασης. Γιατί μόνο ένας φορέας θεσμικός δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό.

Από ότι κατάλαβα στην προσπάθεια να το σκεφτώ να το συλάβω στην απόλυτη μορφή του με τις προτάσεις που έχω στα χέρια μου και μετά όσα δημοσιεύονταν μέχρι τώρα, είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα και δεν μπορεί κανείς μόνος να το σηκώσει στις πλάτες του. Ούτε εγώ μπορώ μόνος μου να το σηκώσω στις πλάτες μου, όχι μόνο στην ουσία αλλά και στον τύπο.

Φανταστείτε ότι το δημοτικό συμβούλιο νομικά δεν έχει το δικαίωμα παρέμβασης εκεί πέρα μέσα. Αυτή είναι η αλήθεια ότι έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε να τύχει εκμετάλλευσης αυτός ο χώρος για τους δημότες για την οικολογία γενικότερα και για την Ελλάδα και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αναπτυξιακές και παραγωγικές , αυτό είναι δεδομένο , είναι υποχρέωσή μας

Αλλά πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μπήξουμε ούτε μια ομπρέλα , χωρίς να πληγώσουμε το περιβάλλον και να βοηθήσουμε τους δημότες μας εκεί στην περιοχή της Άνθειας και του Αρίστηνου αλλά και των Φερών, να πάνε να κάνουν ένα μπάνιο χωρίς να είναι στον ήλιο. Αν αυτό λέγεται δικαίωμα ενός Δήμου στο χώρο που του ανήκει ολοκληρωτικά, γιατί το Δέλτα είναι όλο μέσα στο διευρυμένο Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Δεν έχουμε δικαίωμα όμως παρά το γεγονός ότι είναι όλο το Δέλτα μέσα στο Δήμο το διευρυμένο , να βάλουμε μια ομπρέλα γιατί θα πληγώσουν την άμμο κατά δέκα πόντους , όσο δηλαδή πηγαίνει ο στύλος της ομπρέλας μέσα στην άμμο. Είναι ντροπή και είναι αστείο το γεγονός να έχουμε υποστεί δυο πρόστιμα διοικητικά των 20.000 Ευρώ και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις από πλευράς πολιτείας γιατί δήθεν , και ηθικό είναι το πλήγμα , όταν βάζουν πρόστιμα στο Δήμο και στους θεσμικούς του γιατί φαίνεται για κάποιον που τι αντιλαμβάνεται αυτό μέσα από την δημοσιοποίηση τέτοιων προστίμων, ότι ο δήμος λειτουργεί εις βάρος αυτής της περιοχής. Δεν λειτουργεί ο Δήμος εις βάρος αυτής της περιοχής ή αν θέλετε τουλάχιστον δεν έκανε κάτι κακό, μπορεί να παρέλειψε μπορεί και μείς να παραλείψαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο και τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια να λειτουργήσουν, έτσι ώστε το δέλτα , αυτός ο φυσικός, το φυσικό αυτό υπέροχο μνημείο να φτάσει σε επίπεδο Δυτικό ευρωπαϊκά, όπως έπρεπε να λειτουργήσει σαν μνημείο φυσικό μέσα στο χώρο της Δυτικής Ευρώπης.

Δεν φτάσαμε δυστυχώς εκεί πέρα, δεν τα καταφέραμε, με παραλείψεις και ενέργειες η οποίες δεν τιμούν κανένα και ξέρετε πάρα πολύ καλά ποιες είναι αυτές οι ενέργειες , φτάσαμε σ’ ένα σημείο να εμπλέκονται μέσα εισαγγελικές παραγγελίες όπου διώκονται πολίτες , έχουμε συμπλοκές , διαξιφισμούς και συγκεντρώσεις οι οποίες δεν βοηθάν κανέναν ούτε την πολιτεία ούτε και τους ίδιους.

Εγώ θα έλεγα δύο πράγματα , για να μείνει κιόλας ως κορωνίδα και να αποτελέσει ενδεχομένως το φανό με τον οποίο θα πορευθούμε από εδώ και πέρα να δώσουμε λύσεις στο βαθμό που μπορούμε εμείς και όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το πρώτο είναι ότι δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση , οποιαδήποτε παρέμβαση να δημιουργήσει προσβολή στο ανθρωπογενές κεφάλαιο , προσέξτε κεφάλαιο το ονομάζω, για την περιοχή μας , γιατί ταυτόχρονα αν συμβεί αυτό χωρίς κάποια άλλη παρέμβαση ,θα δημιουργήσουμε προσβολή στο εθνικό μας θέμα που λέγεται προστασία του δέλτα και είμαι πεπεισμένος από την επαφή μου από τους άλλους θεσμικούς φορείς ότι οι αλιείς , οι κυνηγοί και όσοι άλλοι εμπλέκονται στο χώρο εκείνο με το δίκτυο των καλυβών βοηθάν στον εθνικό συμφέρον που λέγεται επιτήρηση του χώρου. Όποιος έχει αντίθετη άποψη νομίζω κάνει λάθος . Άρα λοιπόν όταν υπάρχει εθνικό συμφέρον ,όλα τα άλλα έπονται , προηγείται το εθνικό συμφέρον μέσα από την επιτήρηση που ασκείται επί την ουσία και όχι κατά τύπο , δεν Λέω ότι η επιτήρηση έπρεπε να ασκείται από τους αλιείς και τους κυνηγούς, έπρεπε να ασκείται από τα εθνικά και να ασκείται και σωστά . Και για να είμαι πιο σίγουρος εγώ ως πολίτης αυτής της χώρας ότι η επιτήρηση του χώρου εκείνου του επικίνδυνου από πάρα πολλές πλευρές , ευαίσθητου οικολογικά , ότι γίνεται σωστά προς το συμφέρον του λαού και του έθνους μας , δεν ξέρω αν γίνεται σωστά τώρα , πάντως γίνεται με αυτούς . Είναι μια παραδοχή , γενική παραδοχή, η οποία δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Θα μείνουμε εκεί? Όχι σε καμία περίπτωση . Ιδιαίτερα αυτοί που δηλώνουν επί πολλά χρόνια και δείχνουν ότι έτσι είναι , ότι έχουν οικολογική ευαισθησία . Και βεβαία το γεγονός ότι μέσα σ’ αυτούς τους επιτηρούντες , την ευταξία των πραγμάτων εκεί αλλά και την εθνική επιτήρηση, ότι βρίσκονται και ανθρώπου οι οποίοι ασκούν ότι ασκούν για την δικά τους μόνο ευχαρίστηση και αυτοί κάνουν ζημιά στο ανθρωπογενές το υπόλοιπο που πραγματικά βοηθά το εθνικό συμφέρον , είναι άλλο ένα γεγονός που με κάνει να πω ότι υπάρχει ανάγκη πολύ μεγάλη να υπάρξουν αλλαγές στο χώρο αυτό που λέγεται φυσικό μνημείο Δέλτα του Έβρου

Σαν δεύτερο στοιχείο της εισήγησης , θα δεχθώ την κατεδάφιση όλων των καλυβών όταν θα δημιουργηθούν οι ανάγκες πρώτον επιτήρησης της περιοχής για να καλυφθεί το εθνικό συμφέρον , όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα, με την διασπορά αυτών των καλυβών . με τον τρόπο της διασποράς καταφυγίων , όχι μόνο ενός , γιατί τώρα μιλάμε για ένα καταφύγιο των 400.000 σε ένα σημείο , με διασπορά πολλών καταφυγίων , τα οποία θα είναι συμβατά με το χώρο με την φύση , σύμφωνα με μελέτες οι οποίες θα προηγηθούν και με χρηματοδοτήσεις οι οποίες θα αναζητηθούν με το σχήμα που θα σας πω αμέσως μετά.

Επομένως υπάρχει ταυτόχρονα μετά την εθνική επιτήρηση αναγκαιότητα αλλαγής όλης αυτής της διάταξης των καλυβών , με την διασπορά καταφυγίων και κυνηγετικών και αλιευτικών που θα είναι συμβατά με το χώρο και θα τον βοηθήσουν και οικολογικά και εθνικά.

Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται να γίνει μια διασπορά πολλών καταφυγίων και αυτό όσο αναφορά μια οικονομοτεχνική μελέτη μπορούμε να το πετύχουμε και οικολογικά να είναι συμβατά και οικονομικά . Πως όμως θα ζητήσουμε αυτήν την χρηματοδότηση των πολλών καταφυγίων για να καλύψουμε αυτούς τους 200 περίπου οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο εκείνο , είτε λέγονται κτηνοτρόφοι είτε λέγονται αλιείες είτε λέγονται κυνηγοί γιατί αν γίνει μια σωστή κατανομή των καταφυγίων από πλευράς διασποράς και επιτήρησης , θα έχουμε και μια ανάπτυξη του φυσικού πλούτου εκεί πέρα και των παραγωγικών πόρων ταυτόχρονα γιατί θα λειτουργήσουν σωστά Και αν όλα αυτά λειτουργήσουν σωστά θα δημιουργηθεί ένα τόξο σωστό , το οποίο θα μας αποδώσει καρπούς όλους εμάς οι οποίοι βρισκόμαστε μέσα στο χώρο του διευρυμένου δήμου μας

Για να συμβεί αυτό εγώ πιστεύω ότι πρέπει ο φορές διαχείρισης ο οποίος υφίσταται παρά την απόφαση μεταφοράς τους στον οργανισμό του δήμο χωρίς να υποστεί καμία βλάβη το εργασιακό δικαίωμα τον υπαλλήλων αυτών και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με την Αντιπεριφεριάρχη , να δημιουργήσουμε μια Κοινοπραξία , Η οποία κοινοπραξία θα λειτουργήσει με αναζήτηση , αφού κατασκευάσει μελέτες, χρηματοδοτικών εργαλείων , από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αν θέλετε να επεκταθώ ακόμη περισσότερο , να το συνδυάσει η Ελληνική πολιτεία με αίτημα που θα συμβεί μέσα από το τριμερές αυτό κοινοπρακτικό σχήμα, να το συνδυάσει και επιτέλους με την αναζήτηση χρηματοδότησης για την δημιουργία σωτηρίας από τα όσα συμβαίνουν κάθε χρόνο χειμώνα –καλοκαίρι , προκειμένου να αποφεύγουν καταστροφές ολόκληρων χωριών του Ν. Έβρου

Είναι πια καιρός να ενεργοποιηθούμε σωστά όλοι οι φορείς και μια που το Δέλτα του Έβρου βρίσκεται όλο στο Δήμου Αλεξανδρούπολης, νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε μέσα από αυτό το κοινό πρακτικό σχήμα και να αναζητήσουμε εκείνα τα κονδύλια το οποία θα είναι , θα αντανακλούν ακριβώς την δημιουργία αυτών των καταφυγίων και βέβαια στην χρηματοδότηση επιτέλους ακόμη – ακόμη και στην ευθυγράμμιση του Έβρου αλλά και τη δημιουργία λεκανών αποταμίευσης υδάτων που αντί να αποζημιώνουν κάθε χρόνο τους δυστυχείς ή όχι γεωργούς , γιατί είμαστε και πονηροί περιμένουν κάποιοι τις πλημμύρες για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους, δεν είναι σωστό να λειτουργούμε έτσι επιτέλους . Να φτάσουμε λοιπόν σε ένα δετό σχήμα το οποίο θα έχει να κάνει και με την διευθέτηση οριστικά αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σχετικά με ότι έχει να κάνει με την διευθέτηση του προβλήματος όλου του ποταμού Έβρου σε όλη την πορεία του Έβρου και το δεύτερο αυτό που σας είπα που είναι μικρότερης κλίμακας και που θα είναι πολύ πιο εύκολα μέσα από μια τέτοια διερεύνηση των καταφυγίων που όταν θα γίνουν , τότε και εγώ θα βάλω την υπογραφή μου εν τη ουσία να κατεδαφιστούν όλες οι καλύβες , μέχρι δηλαδή να τακτοποιηθούν απολύτως όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι ασκούν το επαγγέλματος και από εκεί ζουν ή αν θέλετε το χόμπι τους αλλά ταυτόχρονα διατηρούν όλα αυτά τα στοιχεία που είπαμε γιατί δεν μπορούμε να λέμε μόνο για κάποιους οι οποίοι πραγματικά ζουν για τον εαυτό τους εκεί πέρα μέσα , αλλά λέμε γι’ αυτούς τους περισσότερους οι οποίοι έχουν την αγωνία διατήρησης της ισορροπίας του Δέλτα του Έβρου

Αν λειτουργήσουμε έτσι πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε να πετύχουμε όσα δεν μπόρεσε να καταφέρει η πολιτεία μόνη της και βέβαια το γεγονός ότι ούτε στο επίπεδο βουλευτών ούτε στο επίπεδο περιφέρειας ούτε Δήμων μπορέσαμε μέχρι τώρα να αναζητήσουμε ευθύνες σωστά και πέραν τον καταγγελιών μας να υποβάλλουμε ένα αίτημα το οποίο θα έχει θεσμική συνέργεια και θα αναγκάζει την Αθήνα να λειτουργεί με αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι με την , με αυτό το σχήμα αν προχωρήσουμε αντί να αντιδικούμε μεταξύ μας ποιος είναι ο αρμόδιος τύπος ποιος είναι ο αρμόδιος εν τη ουσία , ποιος περισσότερο ποιος λιγότερο ποιος θα μπει μπροστά ποιος θα γίνει πρόεδρος ποιος αντιπρόεδρος, νομίζω ότι με το ουσιαστικό αυτό σχήμα θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα σε σχέση με τον ποταμό και την περιοχή του Δέλτα και το οποίο μας αφορά εμάς ως χώρο του Δήμου . Δεν είμαι ειδικός να κάνω μια εισήγηση μεγαλύτερη αλλά έχω όμως όλη την δυνατότητα και το θάρρος και την γενναιότητα να μπω πίσω από ένα άρμα το οποίο θα έλκει αυτό το κοινοπρακτικό σχήμα και με την καθοδήγηση ειδικών και εξειδικευμένων επιστημόνων να προχωρήσουμε σε μια προμελέτη πολύ γρήγορα να είναι δυνατόν μέσα στο καλοκαίρι και με την προμελέτη αυτή να ενεργοποιήσουμε την Αθήνα και τα αντίστοιχα υπουργεία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας και δηλώνουν πάρα πολύ ευαίσθητοι στο χώρο της οικολογίας να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτά ου δεν μπόρεσε να πετύχει ο καθένας μόνος του αυτή είναι η δική μου η εισήγηση έχει Δηλαδή την έννοια της συνεργασίας, της προσπάθειας της κοινής ώστε να σταματήσουμε πρώτα τις συγκρούσεις και να αρχίσουμε με την συνέργεια να πετύχουμε όσα δεν πετύχαμε μέχρι τώρα. Όμως μέχρι να συμβούν όλα αυτά προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να βγάλει ένα ψήφισμα στο οποίο θα λέει μην κουνάτε αυτούς που βρίσκονται μέσα στο Δέλτα μέχρι να συμβούν αυτά που είπα , είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό γιατί την εθνική επιτήρηση που σας είπα .

Ακολουθεί διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κυρίων Συμβούλων μετά το τέλος της οποίας το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση, τη συζήτηση έλαβε υπόψη τα σχετικά έγγραφα και διατάξεις , καθώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΌΦΩΝΑ

Την δημιουργία σχήματος, με τις υπόλοιπες θεσμικές δυνάμεις που έχουν σχέση με το ΔΕΛΤΑ του Έβρου ο οποίος θα κατατείνει στην επίλυση όλων των προβλημάτων και την υποβολή αιτημάτων προς την κεντρική πολιτεία, στοχεύοντας στην ανεύρεση χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Η άνω ανεύρεση προσδιορίζει δημιουργία καταφυγίων για τους αλιείς-κτηνοτρόφους και κυνηγούς διάσπαρτα που θα καλύπτουν την επιτήρηση του ΔΕΛΤΑ και το εθνικό συμφέρον που σήμερα υλοποιείται με τις άνω πληθυσμιακές ομάδες.

Ταυτόχρονα να αναζητηθεί επίλυση όλων των προβλημάτων που δημιουργούν οι πλημμύρες του Έβρου σε ολόκληρη την ραχοκοκαλιά του Νομού μας, σε συνεργασία με την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Μέχρι την υλοποίηση της δημιουργίας ιδιαίτερα των καταφυγίων, τα οποία όμως πρέπει να καλύπτουν ολοκληρωτικά τις ανάγκες των ανωτέρω ομάδων, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΘΟΥΝ οι υφιστάμενες καλύβες που υφίστανται για τις ανάγκες των ανωτέρω και επειδή το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την ύπαρξή τους με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση, να αποτελέσουν δημόσια περιουσία (μέχρι την κατεδάφισή τους)και ταυτόχρονα ακριβώς επειδή αποτελούν δημόσια περιουσία να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης που υπεβληθήκαν στους οικονομικά ανήμπορους δημότες μας λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και της ύπαρξης εθνικού συμφέροντος….»

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται την ίδια μέρα.

Ακριβές απόσπασμα

Ο Πρόεδρος Τα μέλη Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ακολουθούν υπογραφές Μ.Ε.Δ. Η Γραμματέας Δ.Σ. Μαρία Κλειτσιώτη

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε Τακτική συνεδρίασή του που έγινε την 17η Ιουλίου 2013, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για τη διαχείριση του ΔΕΛΤΑ του Έβρου και το καθεστώς Καλυβών «….Αποφασίζουμε την δημιουργία σχήματος, με τις υπόλοιπες θεσμικές δυνάμεις που έχουν σχέση με το ΔΕΛΤΑ του Έβρου ο οποίος θα κατατείνει στην επίλυση όλων των προβλημάτων και την υποβολή αιτημάτων προς την κεντρική πολιτεία, στοχεύοντας στην ανεύρευση χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Η άνω ανεύρεση προσδιορίζει δημιουργία καταφυγίων για τους αλιείς-κτηνοτρόφους και κυνηγούς διάσπαρτα που θα καλύπτουν την επιτήρηση του ΔΕΛΤΑ και το εθνικό συμφέρον που σήμερα υλοποιείται με τις άνω πληθυσμιακές ομάδες. Ταυτόχρονα να αναζητηθεί επίλυση όλων των προβλημάτων που δημιουργούν οι πλημμύρες του Έβρου σε ολόκληρη την ραχοκοκαλιά του Νομού μας, σε συνεργασία με την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Μέχρι την υλοποίηση της δημιουργίας ιδιαίτερα των καταφυγίων, τα οποία όμως πρέπει να καλύπτουν ολοκληρωτικά τις ανάγκες των ανωτέρω ομάδων, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΘΟΥΝ οι υφιστάμενες καλύβες που υφίστανται για τις ανάγκες των ανωτέρω και επειδή το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την ύπαρξή τους με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση, να αποτελέσουν δημόσια περιουσία (μέχρι την κατεδάφισή τους) και ταυτόχρονα ακριβώς επειδή αποτελούν δημόσια περιουσία να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα ανέγερσης και

διατήρησης που επεβλήθηκαν στους οικονομικά ανήμπορους δημότες μας λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και της ύπαρξης εθνικού συμφέροντος….»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων