Απεγκλωβισμος νεαρού πελαργού

0

pelargos

Σε σύρμα αντιστήριξης το οποίο είχε τοποθετηθεί στον σταυρό καμπαναριού στη Γενισέα Ξάνθης εγκλωβίστηκε νεαρός Λευκό Πελαργός (Ciconia ciconia).

Ο μικρός πελαργός κατά τις πρώτες προσπάθειες του να πετάξει πάνω στη φωλιά που βρίσκεται στο καμπαναριό του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στη Γενισέα μπέρδεψε τη φτερούγα του στο σύρμα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον ιερέα αλλά και τους κατοίκους του χωριού που κινητοποιήθηκαν άμεσα ενημερώνοντας αρχικά την κα Εύα Στετς και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Το απόγευμα της Κυριακής 28/07/2013, στο σημείο κατέφθασαν κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία και εκτίμησαν την κατάσταση. Λόγω τεχνικών δυσκολιών αλλά και το γεγονός ότι είχε ήδη σκοτεινιάσει, δεν πραγματοποιήθηκε προσπάθεια προσέγγισης του πελαργού, κάτι που κατέστη εφικτό το πρωί της επόμενης ημέρας οπότε και στέφθηκε από επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

«Με την εθελοντική συμμετοχή της εταιρείας καθαρισμού FCS των αδελφών Κατσαρίδη, πραγματοποιήθηκε επέμβαση στη φωλιά με το καλαθοφόρο όχημα της εταιρείας, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το νεαρό πελαργάκι, το οποίο αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του ΦΔ, στη συνέχεια στάλθηκε στο συνεργαζόμενο σωματείο περίθαλψης «Δράση για την Άγρια Ζωή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας τονίζοντας πως «η προσπάθεια αυτή δε θα είχε επιτυχία χωρίς τη συμμετοχή τόσο των κατοίκων της Γενισσέας, όσο και της άμεσης κινητοποίησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης, αλλά φυσικά και των αδελφών Κατσαρίδη για την ανιδιοτελή προσφορά του καλαθοφόρου οχήματος».

 

http://www.thrakitoday.com

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων