Το “σκοτεινό εμπόριο”… κρέατος σκύλων

0

dog-meat-21Mε σκηνοθέτη τον Richard Elson και μουσική από τον Michael Nyman, η ταινία Shadow Trade (Σκοτεινό Εμπόριο) ακολουθεί το ταξίδι του δημοσιογράφου John Keeble που κάνει έρευνα από την Ταϋλάνδη ως το Βιετνάμ και το Λάος.   Δίνει μία μοναδική οπτική στο τεράστιο πρόβλημα της κακοποίησης ζώων για το κρέας τους που συνδέεται και με πολιτική διαφθορά αλλά και με την εξαπάτηση του κοινού.

Εκατομμύρια σκύλοι σκοτώνονται και καταναλώνονται στην Ταϊλάνδη ή μεταφέρονται στο εξωτερικό, ταΐζονται με το ζόρι και σφάζονται.

Πολλά από αυτά τα ζώα είχαν σπίτι, τα έκλεψαν από το σπίτι τους ενώ άλλα είναι συνήθως άκακα αδέσποτα σκυλιά. Η μοίρα τους είναι απαίσια: άλλα πεθαίνουν κατά την άθλια μεταφορά τους, στιβαγμένα σε μικρά τετράγωνα κλουβιά και τα άλλα σφάζονται με απαίσιο τρόπο.

Το εμπόριο κρέατος σκύλων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ στην Ταυλάνδη και απορρίπτεται από την πλειοψηφία του πληθυσμού όμως το Shadow Trade αποκαλύπτει ότι έχει τρομακτικά μεγάλο μέγεθος και δομή…

 

Η ταινία αποκαλύπτει ότι είναι μία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ με δεσμούς με την τοπική κυβέρνηση και παραπέρα. Φέρνει στο φως ένα θέμα που απαιτεί απεγνωσμένα παγκόσμια έκθεση.

Χρειάστηκαν 18 μήνες για να γυριστεί και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τις φιλοζωικές οργανώσεις Soi Dog, DogsTrust, AnimalsAsia, HSUS,NETAP. Τα περισσότερα από τα σκυλιά που βρέθηκαν αιχμάλωτα σώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο της κυβέρνησης.

Η ταινία Shadow Trade θα μεταδοθεί μέσα στο έτος, στην Αγγλία αλλά και στην Ταϋλάνδη. Η Environment Films που ιδρύθηκε με ηθικές αρχές ειδικεύεται σε τέτοιου είδους ταινίες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων