Η τελική απόφαση για το κυνήγι στον Αμβρακικό

0

amvra Απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηρεύσιμων ειδών κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 013−2014 στην έκταση της ζώνης Α και Α.1 του υγροβιότοπου του Αμβρακικού, με τις εξαιρέσεις των παραγράφων Β και Γ που ακολουθούν.

Β. Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, επιτρέπουμε την άσκηση θηρευτικών δραστηριοτήτων (θήρας) την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, στα πλαίσια της αριθμ. 133275/2116/16−7−2013 απόφασης του ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 1850/β/2013), σε τμήμα της ζώνης Α΄ (ζώνη πλημμυρών) του υγροβιοτόπου Αμβρακικού, εμβαδού χιλίων πεντακοσίων (1.500) στρεμμάτων που περιλαμβάνεται μεταξύ του ποταμού Λούρου (ανατολικά) και του δυτικού αναχώματος του (δυτικά), από το ύψος του δάσους του Αγίου Βαρνάβα (βόρεια), μέχρι το ύψος των Αγίων Αποστόλων Νέας Σαμψούντας (νότια), όπως αυτά αποτυπώνονται στο χάρτη που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας (Παράρτημα 1).

Γ. Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, επιτρέπουμε την άσκηση θηρευτικών δραστηριοτήτων (θήρας) την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, στα πλαίσια της αριθμ.  133275/2116/16−7−2013 απόφασης του ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 1850/β/2013), στις παρακάτω περιοχές όπως αυτές αποτυπώνονται στο χάρτη που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας (Παράρτημα 1):

Γ.1 Περιοχή 1η Τραγάνα – Μπούκα – Παλιόφουρνος (Δήμος Ν. Σκουφά), Ευρίσκεται στο Νοτιοανατολικό Τμήμα του Νομού Άρτας νότια της Κοινότητας Κομένου

Οριοθετείται από:
Ανατολικά: Από επαρχιακό δρόμο Μπούκας–Κομένου
Δυτικά: Από ανατολική όχθη ποταμού Αράχθου
Βόρεια: Όρια σχημ/νων τηγανιών ορυζοκαλ/ιών
Νότια: Όριο ακτογραμμής Αμβρακικού κόλπου

Γ.2 Περιοχή 2η, Καλάμι – Λόγγος – Μπούκα (Δήμος Ν. Σκουφά) Ευρίσκεται στο Νοτιοανατολικό Τμήμα του Νομού Άρτας νότια της Κώμης Νεοχωρίουamvrakikos
Οριοθετείται από:
Ανατολικά: Από δυτική όχθη ποταμού Αράχθου.
Δυτικά: Όριο ακτογραμμής Αμβρακικού κόλπου
Βόρεια: Όριο καρόδρομου Νεοχωρίου − Παλιομπούκας
Νότια: Όριο ακτογραμμής Αμβρακικού κόλπου και πλημμυρών

Γ.3 Περιοχή 3η Παλιοκόπρια – Φιδόκαστρο (Δήμος Ν. Σκουφά) Ευρίσκεται στο Νότιο Τμήμα του Νομού Άρτας, ανατολικά της ζώνης Α1 και Ν.Δ. της Κώμης Νεοχωρίου
Οριοθετείται από:
Ανατολικά: Από δρόμο Νεοχωρίου προς Κόφτρα
Δυτικά: Από τάφρο Φιδοκάστρου
Βόρεια: Έσχατο όριο κυπρινοτροφείου HELPA προς παλιό Σκουπιδότοπο Νεοχωρίου.
Νότια: Όριο ακτογραμμής Αμβρακικού κόλπου

Γ.4 Περιοχή 4η, Λακοπούλα (Δήμος Αρταίων) Ευρίσκεται στο Νότιο Τμήμα του Νομού Άρτας, Νότια της Κοινότητας Καλογερικού και Ν.Δ. της Κοινότητας Μύτικα
Οριοθετείται από:
Ανατολικά: Από τάφρο Μύτικα προς Βόρεια ακτή Λιμνοθάλασσας Λογαρού
Δυτικά: Από όρμο Καλογερικού − Βόρεια ακτή Λιμνοθάλασσας Λογαρού
Βόρεια: Όριο πλημμυρών και γεωργικών εκτάσεων Κοινότητας Καλογερικού
Νότια: Όριο ακτογραμμής Λιμνοθάλασσας Λογαρού

Γ.5 Περιοχή 5η, Φραξόλακα (Δήμος Αρταίων) Ευρίσκεται στο Νοτιοδυτικό Τμήμα του Νομού Άρτας, Νοτιοδυτικά της Κοινότητας Καλογερικού και βόρεια της Κοινότητας Κορωνησίας
Οριοθετείται από:
Ανατολικά: Από τάφρο που διαχωρίζει την γεωργική έκταση και τα πλημμυρικά νερά της Λιμνοθάλασσας Λογαρού
Δυτικά: Από επαρχιακό δρόμο Άρτας – Κορωνησίας
Βόρεια: Από επαρχιακό δρόμο Άρτας – Κορωνησίας
Νότια: Όριο ακτογραμμής Λιμνοθάλασσας Λογαρού και στο σημείο της συνάντησης του δρόμου και τηςΛιμνοθάλασσας Λογαρού

Γ.6 Περιοχή 6η Θολή και Κουμουτσινός (Δήμος Αρταίων) Ευρίσκεται στο Νοτιοδυτικό−Δυτικό Τμήμα του Νομού Άρτας, Νότιοδυτικά της Κοινότητας Στρογγυλής – Δυτικά της Κοινότητας Βίγλας
Οριοθετείται από:
Ανατολικά: Από λουρονησίδα με Λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό
Δυτικά: Από ανάχωμα νότια της Κοινότητας Πέτρα και ανατολική όχθη ποταμού Λούρου.
Βόρεια: Από λουρονησίδα με Λιμνοθάλασσα Ροδιά.
Νότια: Από τάφρο και προέκταση λουρονησίδας και του δρόμου των Ιβαρίων Κορωνησίας προς τις εκβολές του ποταμού Λούρου

Δ . Οι οικείες Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας μετά την έκδοση της παρούσας μεριμνούν:

Δ.1 Σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους στην περιοχή των οποίων υπάγονται οι παραπάνω περιοχές, για την άμεση εγκατάσταση του απαραίτητου αριθμού ενημερωτικών πινακίδων για τη σήμανση των ορίων των προαναφερόμενων περιοχών.

Δ.2 Σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας για την άμεση αύξηση των διατιθέμενων στην περιοχή, από αυτές, φυλάκων θήρας και την ενίσχυση του εξοπλισμού τους για την διασφάλιση της ενισχυμένης και συστηματικής θηροφύλαξης του Αμβρακικού.

Δ.3 Σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για την πύκνωση των σημείων παρατήρησης στον Αμβρακικό Κόλπο στα πλαίσια των εκτελούμενων προγραμμάτων παρακολούθησης των θηραματικών πληθυσμών (π.χ. φαινολογία της μετανάστευσης και παρακολούθησης των πληθυσμών μέσω της κυνηγετικής κάρπωσης κ.λπ.).

Δ.4 Σε συνεργασία με το φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων του Αμβρακικού, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου για την εκπόνηση «Πρότασης λοιπών συνοδευτικών ενεργειών και μέτρων για την αειφόρο θήρα στο Εθνικό Υγροτοπικό Πάρκο Αμβρακικού».

Δ.5 Για την ενημέρωση και το συντονισμό των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων και Υπηρεσιών (ΕΛΑΣ, Λιμενικό ΣΔΟΕ κ.λπ.) για την αποτελεσματικότερη θηροφύλαξη ιδίως με την ενεργοποίηση μικτών εποχούμενων περιπόλων και συνεργείων ελέγχου.

Δ.6 Για τον καθορισμό ενιαίου τύπου ενημερωτικών πινακίδων για τη σήμανση και την πληροφόρηση των πολιτών.

Δ.7 Για τη σε συνεργασία με τη Δ/νση Αισθητικών Δασών Δρυμών και Θήρας, έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τις επιτρεπόμενες δράσεις τις περιοχές και τους περιορισμούς στην άσκηση της δραστηριότητας σύμφωνα με τη ρυθμιστική απόφαση θήρας.

Ε. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις της παρούσας απόφασης ή ανάγεται σε θέματα που ρυθμίζονται από αυτή, καταργείται.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΦΕΚ 2293 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΤΕΥΧΟΣ Β

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων