Αποτελέσματα αγώνα πρακτικού κυνηγίου σε άγριο ορτύκι

0

omepb

Ο Όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος πραγματοποίησε τον προγραμματισμένο αγώνα πρακτικού κυνηγιού σε άγριο ορτύκι. Η ευχάριστη διαπίστωση ήταν ότι σχεδόν όλα τα σκυλιά που συμμετείχαν βρισκόταν στο ανώτερο επίπεδο. Ο αγώνας είχε μια ξεχωριστή επιτυχία διότι έτρεξαν για πρώτη φορά νεαρά σκυλιά και για πρώτη φορά νέοι κυναγωγοί. Η περιοχή του Ζαγκλιβερίου είναι ένας εξαιρετικός Βιότοπος ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα λόγω της μεγάλης ξηρασίας.

Η Ελληνική εκτροφή με τα σκυλιά που παρουσιάσθηκαν ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά. Η συνολική εντύπωση για όσα είδαμε ήταν ότι λίγο πολύ όλοι οι κυναγωγοί έχουν μερίδιο στα κύπελλα ανάλογα με την ποιότητα των σκύλων που έχουν να δουλεύουν πάνω τους, δυστυχώς παρ’ ότι τα σκυλιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους λίγα σκυλιά μπόρεσαν να μπουν στην βαθμολογία αυτό όμως οφείλεται κυρίως στην ξηρασία και στην ατυχία ορισμένων σκύλων.

Στους αγώνες υπάρχουν κάποια εξαίρετα σκυλιά που πολλές φορές δεν μπαίνουν στην βαθμολογία .

Ελπίζουμε όμως στον επόμενο αγώνα να μπούνε αρκετά σκυλιά. Αυτό που περιμένει ο κυναγωγός και φυσικά ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι να φτάσει στο σημείο ωριμότητας ο σκύλος και να μπορεί να ελέγχει το πάθος του και να τρέχει για τον κυναγωγό και όχι για την πάρτη του. Όλοι οι κυναγωγοί γνωρίζουν αυτή την ότι κάθε σκύλος παίρνει τον χρόνο του για να φτάσει σε αυτό το επιθυμητό σημείο.

zagklv

Μια και μιλήσαμε για καινούριους κυναγωγούς αξίζει να τους αναφέρουμε. Ο Σάκης ο Κυπαρρίσος μας έδειξε μια νεαρή σκυλίτσα την HEART DE LA PENEUS που έδειξε αρκετά προσόντα και σίγουρα με τον χρόνο θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Ο νεαρός Σταυροκωστής με ένα έμπειρο σκύλο τον LAUDRUK και αυτός πήρε το Βάπτισμα του πυρός στους αγώνες. Ο Παπαστεριανός και αυτός από τους νέους κυναγωγούς με ένα νεαρό σκύλο τον LORT DE SAINT LONE μας γέμισε και αυτός ελπίδες. Από τους παλιούς ο Φάνης ο Κατσικάς με τον έμπειρο και άτυχο BAK έδειξε την αγάπη του για τον όμιλο αφού έβαλε στο διήμερο ένα ανέτοιμο ακόμη σκύλο. Ο Γιάννης ο Φραγγίδης παρουσίασε δυο πολύ καλλά σκυλιά τον VICTOR που ήταν ο νικητής της πρώτης μέρας και την STRIMONAS FI TIRIDA.Ο Τάσος ο Γαζάκης δεν μπορούσε να μην δώση το παρόν στον αγώνα αυτό που με τα δύο τα σκυλιά τον RAUL και την HONDA. Ο Μητσιούδης είχε μια ολόκληρη μπαταρία με έμπειρα και νεαρά σκυλιά. Ας δούμε όμως τώρα τους πρωταγωνιστές. Νικητής της πρώτης μέρας ήταν ο VICTOR του Φραγγίδη Θεοχάρη ένας πολύ έμπειρος σκύλος με πολύ καλή έρευνα έδειξε ότι γνωρίζει τι ψάχνει. Στο 6 λεπτό είχε ένα εντοπισμό και έκανε μια εκφραστική φέρμα και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σηκώθηκε ένα ορτύκι. Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος και έχε διάρκεια και εξαίρετη επαφή με τον κυναγωγό. Μπήκε στην Βαθμολογία με τον χαρακτηρισμό 1ος Εξαίρετος.

Ένα άλλο σκυλί που είχε συναντήσει με ορτύκι ήταν η STRIMONAS FI TIRIDA που δεν πρόλαβε να μπλοκάρει ένα ορτύκι.

Την δεύτερη ημέρα είχαμε 2 σκυλιά στην Βαθμολογία 1ος Εξαίρετος ο ARIS του Γεράσιμου Κλαουδάτου.

Ο ΑRIS ξεκίνησε πολύ δυνατά με πολύ ένταση στην έρευνά του, στο 8 λεπτό μπλοκάρισε ένα ορτύκι με ένα πολύ καλό ποντάρισμα και με μια πολύ εκφραστική φέρμα. Έκανε μια υποδειγματική επαναφορά και μπήκε στη βαθμολογία με το χαρακτηρισμό 1ος Εξαίρετος.

2ος Πολύ καλός ο HERMES DE KETHRINOS NK’ του κ. Κολυδάκη. Ο σκύλος παρά το νεαρό της ηλικίας του έδειξε πολλά προσόντα: εξαίρετο καλπασμό, εξαίρετο κράτημα κεφαλιού και πολύ πάθος στην έρευνα του, προς το τέλος του χρόνου του είχε ένα εντοπισμό και ένα εξαίρετο ανέβασμα με μια πολύ καλή φέρμα. Σε λίγα δευτερόλεπτα σηκώθηκε ένα ορτύκι, γενικά είναι ένα πολύ εξελίσιμο σκυλί και λόγο της ποιότητος του μπορεί να κάνει καριέρα στην έρευνα κυνηγιού. Το πολύ καλός οφείλεται στο ότι δεν έκανε μια καλή επαναφορά.

Πολύ άτυχη η HONDA που έκανε μια φανταστική διαδρομή και στην κυριολεξία έφαγε τον τόπο χωρίς να πέσει ο ρυθμός της. Έγινε επανάκληση και πάλι χωρίς να βρει, κρίμα γιατί θα έμπαινε πολύ ψηλά στην βαθμολογία. Ένα άλλος σκύλος που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ο REBEL του κ. Αλανίδη, που και αυτός έκανε μια πολύ μεγάλη διαδρομή χωρίς να συναντήσει ορτύκι πάντως είναι και αυτός ένας πολύ καλός σκύλος. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Ζαγκλιβερίου κ. Δημούδη που έκανε τα πάντα για τον αγώνα δείχνοντας πόσο μεγάλος κυνόφιλος είναι.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 07-09-2013
ΤΕREN 1: ΚΡΙΤΗΣ: ΓΑΡΙΒΑΛΔΗΣ Α.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TEREN 2: ΚΡΙΤΗΣ: ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ.
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ VIKTOR
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ – ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ: ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 08-09-2013
ΤΕREN 1: ΚΡΙΤΗΣ: ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ.
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ARIS
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ: ΜΠΑΤΣΙΟΥΔΗΣ

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ: HERMES DE KEHTRINOS KN’
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΚΟΛΥΔΑΚΗΣ Ν. ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ: ΜΠΑΤΣΙΟΥΔΗΣ

ΤΕREN 2: ΚΡΙΤΗΣ: ΓΑΡΙΒΑΛΔΗΣ Α.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων