Νεκρή πεδινή πέρδικα σε περιαστική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

0

perdix2Σε περιαστική περιοχή της Θεσσαλονίκης με καλλιέργειες σιτηρών εντοπίστηκε νεκρή πεδινή πέρδικα από κυνηγό δίπλα σε ασφαλτόδρομο. Το πτηνό μεταφέρθηκε μέσω του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων στην ΚΟΜΑΘ. Στην αρχική αξιολόγηση που έγινε από το Δασολόγο – θηραματολόγο της Ομοσπονδίας κ. Χ. Σώκο το πτηνό ήταν αρσενικό, ενήλικο, ζύγιζε 360γρ και βρίσκονταν σε καλή σωματική κατάσταση (παρουσία λίπους). Σε έλεγχο που έγινε στο στομάχι του η τροφή του αποτελούνταν από σπόρους σιτηρών και φύλλα ποωδών φυτών. Ο πεπτικός σωλήνας ήταν γεμάτος τροφή και διογκωμένος. Έχουν δρομολογηθεί παρασιτολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις σε συνεργασία με κτηνιατρικά εργαστήρια.

Τα πρώτα ευρήματα υποδεικνύουν πως το πιο πιθανό είναι η πέρδικα να κατέληξε από χτύπημα διερχόμενου αυτοκινήτου. Ήδη υπάρχουν πολλές αναφορές για θανατώσεις πεδινών περδίκων σε ασφαλτόδρομους. Παρακαλούνται οι κυνηγοι να ενημερώνουν σχετικα την Ομοσπονδία για τη διερευνηση των αιτιών πρόκλησης θανάτων στα θηράματα.

Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ συγχαίρει τον κυνηγό που βρήκε την πεδινή πέρδικα για την ευαισθησία του και το ενδιαφέρον. Εϊναι γεγονός πως ο κυνηγός μπορεί να είναι ένας πολύ χρήσιμος παρατηρητής τέτοιων περιστατικών της άγριας πανίδας, όπως το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Με τις πληροφορίες αυτές συγκεντρώνονται αξιόλογα στοιχεία σχετικά με την άγρια πανίδα.

 

hunters.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων