Εβγαλε μαχαίρι σε δασοφύλακες!

0

knife-chaseΑπειλή με μαχαίρι δέχθηκαν προχθές νωρίς το βράδυ ένας δασοφύλακας και ένας ομοσπονδιακός θηροφύλακας, όταν επιχείρησαν έλεγχο σε οδηγό οχήματος, το οποίο κινούνταν ύποπτα σε δασική περιοχή της Λαμπινούς, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως καταφύγιο άγριας ζωής.

Το κλιμάκιο του Δασαρχείου Βόλου, όπως και άλλα, είχαν βγει για νυχτερινή περίπολο, όταν στις 8.30 το βράδυ σε δασική περιοχή της Λαμπινού είδαν την κίνηση οχήματος. Οι δασικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έφεραν όλα τα διακριτικά, σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

http://www.taxydromos.gr

Ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και πριν κατέβει πήρε από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου πτυσόμενο μαχαίρι, το οποίο εξερχόμενος έστρεψε απειλητικά προς τους δύο δασοφύλακες. Ακαριαία λειτούργησε ο ένας από τους δύο, ο οποίος οπλοφορούσε και έστρεψε το περίστροφο προς τον οδηγό του οχήματος. Ο τελευταίος στη θέα του περιστρόφου παρέδωσε το μαχαίρι, ενώ συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών.

Επρόκειτο, όπως διαπιστώθηκε για υπήκοο Ρουμανίας, 30 ετών, ο οποίος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για το λόγο που βρίσκονταν στην περιοχή, αλλά και για την αντίδρασή του να απειλήσει τους δασοφύλακες, όταν επιχείρησαν έλεγχο.  Χθες, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να δικαστεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για απειλή σε βάρος των υπαλλήλων και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι είχε δώσει ραντεβού με γυναίκα στο δάσος, η οποία θα έρχονταν με δικό της όχημα, αλλά δεν εμφανίστηκε. Οσο για το μαχαίρι που κρατούσε στο χέρι του, ισχυρίστηκε ότι το πήρε κατά λάθος μαζί με άλλα αντικείμενα.  Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Ο ίδιος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων