Ψήφισμα για αγώνες ιχνηλατών στην Ελλάδα

0

elixnΟ Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη προκειμένου να  πετύχει την ανάπτυξη και τη διεθνή αναγνώριση, της εθνικής μας φυλής, του Ελληνικού Ιχνηλάτη, θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται αγώνες ιχνηλασίας, που θα αναδείξουν τις ικανότητες και τα κυνηγετικά προσόντα του.

Για το λόγο αυτό καλεί  τα Μέλη και τους Φίλους του Ομίλου  αλλά και κάθε κυνόφιλο να υπογράψουν το ψήφισμα που έχει αναρτηθεί ΕΔΩ  για να ενισχύσουν την προσπάθειά  του για να επιτραπούν οι ΑΓΩΝΕΣ ΙΧΝΗΛΑΤΩΝ.
Να επιτραπεί στον ΟΦΕΙ να κάνει αγώνες ιχνηλατών όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ακόλουθο ψήφισμα συνοδευόμενο απο τις υπογραφές θα παραδοθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιμ. Αλλαγής.

 Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης επιτρέπονται οι αγώνες εργασίας σκύλων ιχνηλατών.
Στη χώρα μας επιτρέπονται μόνο οι αγώνες «δεικτών». Οι αγώνες ιχνηλατών, δεν επιτρέπονται.
Τούτο είναι παράδοξο αλλά και άδικο.
Πέραν της αδικίας έχουμε και μεγάλη ζημιά για την Εθνική μας κυνηγετική φυλή, τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, που είναι η μοναδική διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνική φυλή σκύλων, αφού καταδικάζεται να βρίσκεται στο περιθώριο της Ευρώπης και στην αφάνεια.
Με τους αγώνες , ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, θα πετύχει τη διεθνή καταξίωσή του και θα κατακτήσει τη θέση που πραγματικά του αξίζει, στο χώρο της κυνοφιλίας και του κυνηγιού στην Ευρώπη. Ζητούμε να επιτραπούν και στη χώρα μας οι αγώνες εργασίας ιχνηλατών, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους δείκτες. Και φυσικά με ότι προβλέπεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων