Σκότωσαν ελάφι επειδή ήταν φιλικό στους ανθρώπους

0

elafiΣε μία κίνηση που κανείς δεν περίμενε οι αρχές του Εθνικού Πάρκου Great Smoky Mountains των Η.Π.Α. σκότωσαν το ελάφι που είδαμε σε video να πλησιάζει και να παρενοχλεί φωτογράφο.

Σύμφωνα με το NBC η κίνηση των αρχών έγινε καθώς το ελάφι είχε σταματήσει να φοβάται τους ανθρώπους και αποτελούσε κίνδυνο. Το συγκεκριμένο ελάφι πλησίαζε τους ανθρώπους αφού είχε μάθει να βρίσκει τροφή κοντά τους και δεν μπορούσε να εκπαιδευτεί να σταματήσει την συμπεριφορά του, η οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη φόβου μπορεί να οδηγούσε σε σοβαρό τραυματισμό κάποιου επισκέπτη.
Το NBC μίλησε με τον φωτογράφο, James York, που είδαμε στο video να έρχεται σε στενή επαφή με το ελάφι:
“Αρρώστησα. Δεν μπορώ να σας πω πόσο χάλια νιώθω. Έλπιζα να τον ξαναδώ και να τον παρακολουθώ να μεγαλώνει και να γίνεται ένα ώριμο ελάφι και τώρα δεν έχω λόγια”.
Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν ότι ο York δεν έκανε κάτι λάθος στο συγκεκριμένο περιστατικό. Το συγκεκριμένο ελάφι είχε τέτοιου είδους φιλική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους από παλαιότερα.
Ο York αναρωτήθηκε: “Δεν υπήρχε κανείς να τον πάρει; Κανένας ζωολογικός κήπος; Δεν υπήρχε καμία θέληση να υιοθετηθεί πριν τον σκοτώσουν; Όλη η χαρά έφυγε. Κανείς δεν πληγώθηκε και είχε αρκετή πλάκα. Γνωρίζω ότι η προσοχή που τράβηξε το θέμα συνέβαλε στο να σκοτώσουν το ζώο και εύχομαι να μην είχε γίνει ποτέ”.
Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν ότι ήταν η πρώτη φορά που έκαναν ευθανασία σε ελάφι του πάρκου. http://www.pttl.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων