Χωματερή σε υδροβιότοπο

0

apovlita+votanikosΚύκλωμα παράνομης απόθεσης αποβλήτων έθεσε σε κίνδυνο τον… υδροβιότοπο που φωλιάζουν οι κορμοράνοι στο Βοτανικό…

Ασυνείδητοι έθεσαν σε τεράστιο κίνδυνο την ύπαρξη του υδροβιότοπου που φιλοξενεί τους κορμοράνους στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού!

Η ανθρώπινη αναλγησία δεν έχει όρια και κάποιοι, αυτοαποκαλούμενοι και άνθρωποι, δεν σεβάστηκαν τις φωλιές που έχουν στήσει τα συμπαθέστατα πτηνά σε αυτή τη γωνιά της Αττικής και απόθεταν παράνομα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, απόβλητα, αποκομίζοντας τεράστια ποσά…

Πως είπατε; Ποιος υδροβιότοπος; Ποιοι κορμοράνοι; Μα γιατί… Αφού αυτό αναφερόταν ως επιχείρημα από τους 131 – κατοίκους Εκάλης, Κηφισιάς, Κολωνακίου και άλλων “υποβαθμισμένων” γειτονιών της Αθήνας – στην προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ προκειμένου να ακυρωθεί το έργο που θα άλλαζε την εικόνα μίας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής…

Πάντως, το κομμάτι για τα επικίνδυνα απόβλητα είναι αληθινό… Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ:

Μετά από καταγγελία και έρευνα, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Τροχαίας Αττικής, εντόπισαν προχθές το πρωί, τρία φορτηγά αυτοκίνητα να εισέρχονται σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και να απορρίπτουν απόβλητα. Τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας ομογενής ηλικίας 33 ετών.

Εκεί συνελήφθη επίσης και ένας Έλληνας ηλικίας 47 ετών, ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και διέθετε το οικόπεδο για την απόθεση των αποβλήτων, έναντι συμφωνημένης αμοιβής.

Στο σημείο εκλήθη κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Από την αυτοψία που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι στο παραπάνω οικόπεδο είχαν αποτεθεί απόβλητα, σε ύψος 2 έως 6 μέτρων, μεγάλο ποσοστό των οποίων χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει επικίνδυνα, μαζί και με αστικά απόβλητα. Ενδεικτικά, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα κλπ.

Τα απόβλητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκάλεσαν εκτεταμένη ρύπανση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες μετέφεραν και απέρριπταν τα απόβλητα το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο σε καθημερινή βάση, με το οικονομικό όφελος να υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Επίσης, εξακριβώθηκε ότι τα απόβλητα που μετέφερε ένα από τα φορτηγά, προέρχονταν από εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ο 58χρονος διευθυντής της οποίας συνελήφθη.

http://prasinanea.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων