Ενημέρωση κυνηγών στο Άργος Ορεστικό

0

komthΤην Παρασκευή 15-11-2013 στο παλιό πνευματικό κέντρο του Δήμου Άργους Ορεστικού, διοργανώθηκε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα από τον 2ο Κυνηγετικό σύλλογο Άργους Ορεστικού, με τη συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης

Ομιλητές στην εκδήλωση, που συντόνισε ο πρόεδρος του 2ου κυνηγετικού συλλόγου κ, Κατσιαούνης Στέργιος, ήταν:

Ο πρόεδρος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ. Νικόλαος Καλογεράκος, o προπονητής σκοποβολής κ. Γιάννης Λοβέρδος και ο επιστημονικός συνεργάτης στης ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ και υπεύθυνος για τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, Δασοπόνος, κ. Ιωάννης Ισαάκ.

Ο πρόεδρος της ΣΤ’ΚΟΜΑΘ κ. Νικόλαος Καλογεράκος ενημέρωσε τους κυνηγούς της περιοχής για τις δραστηριότητες της ΚΟΜΑΘ , με ιδιαίτερη αναφορά στο κρίσιμο θέμα της λύσσας και των αεροεμβολιασμών που γίνονται στην περιοχή, αλλά και την υπεύθυνη στάση της Ομοσπονδίας στο μεγάλο αυτό ζήτημα.

Το θέμα του υπερπληθυσμού αρκούδων και λύκων στην περιοχή και τα προβλήματα που προκαλούν στους κατοίκους της υπαίθρου τέθηκε από πολλούς παριστάμενους στον πρόεδρο της ΚΟΜΑΘ, ενώ ο πρόεδρος ενημέρωσε με τις πρόσφατες εξελίξεις για το ζήτημα των σκυλόκουτων και των προστίμων που ακυρώθηκαν μετά την επιτυχή αντίδραση της ΚΟΜΑΘ, μέσα από τη νομική υπηρεσία που διαθέτει .

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε θέματα βλητικής, σκόπευσης ,όπλων κλπ ενώ μεγάλη κουβέντα έγινε για την απαγόρευση χρήσης μολύβδινων σκαγιών στους υγρότοπους. Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ατσάλινων και μολύβδινων σκαγιών και απάντησε στις πολλές ερωτήσεις και απορίες των κυνηγών για θέματα όπλων, γομώσεων κλπ ενώ έδωσε πολύ κατατοπιστικές και χρηστικές οδηγίες με παραδείγματα για την σωστή επώμιση, την χρήση και ασφάλεια των οπλων κλπ .

Ο κ. Ισαάκ μίλησε για τη δράση των κυνηγετικών οργανώσεων και της θηροφυλακής, την ανάπτυξη και προστασία της θηραματοπανίδας, την προστασία του περιβάλλοντος και των ρόλο των κυνηγών , ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα βελτίωσης των ενδιαιτημάτων, που υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία οκτώ χρόνια από την ΚΣΕ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του 2ου ΚΣ Άργους Ορεστικού κ. Κατσιαούνης Στέργιος και ο περιφερειακός εκπρόσωπος των κυνηγετικών συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας στην ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ . κ. Νίκος Γκατζάρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος τους 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Καστοριάς, πρόεδρος του Ωρίωνα κ. Θωμάς Μπατσέλας καθώς και πολλοί κυνηγοί από τους δύο κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής

Οι φωτογραφιες ειναι  του μέλους του κυνηγετικού συλλόγου Άργους Ορεστικού κ. Γιώργο Σαρρή.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων