Ο διήμερος αγώνας στην Πίνδο

0

70fad15b4e6e13b94c732a0c141780c4Στην περιοχή της Βλάχας και εντός της Ε.Κ.Π. Κόζιακα πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου, ο διημερος αγώνας (Α.Κ.Ι. – Ε.Κ.Ι.) με θήραμα μπεκάτσα, στα πανέμορφα αλπικά δάση και λειβάδια της οροσειράς της Πίνδου.
Για κακή μας τύχη το Σάββατο 16 του μηνός ανοίξανε οι ουρανοί και η βροχή δεν έλεγε να κοπάσει με τίποτα. Παρόλα αυτά τόσο οι διαγωνιζόμενοι όσο και οι κριτές του αγώνα κ. Τσοπλής Νικόλαος και Μεγαγιάννης Δημήτριος δεν πτοήθηκαν αλλά μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και ανηφόρισαν για το τερέν στο Άνω και Κάτω Καλογερομάνδρι όπου διαγωνίστηκαν οκτώ ζευγάρια κυναγωγών και σκύλων υπό το βάρος της βροχής και του κρύου. Τα πουλιά ανήσυχα λόγω του νερού δεν δεχόταν φέρμα με τίποτα και όταν οι σκύλοι πλησιάζαν ξεπετάγονταν από πολύ μεγάλη απόσταση. Τα δύο σκυλιά που καλεσε ο κριτής κ. Μεγαγιάννης σε επανάκληση ηταν το αγγλικό σέττερ Kapo του κ. Σουλιώτη Νίκου και ο Victor Alex Afidnai, αγγλικό σέττερ, επίσης του κ. Αντάμη Ιωάννη που παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των δεν μπόρεσαν να έχουν συνάντηση με την βελουδομάτα.
Κανένας λοιπόν σκύλος στη βαθμολογία το Σάββατο, η απογοήτευση μεγάλη, η βροχή ακόμα μεγαλύτερη και όλοι βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο, επιστρέψαμε στην κατασκήνωση, στην καλύβα, όπου μας περίμενε, στο παραδοσιακό χάλκινο καζάνι άχνιστή, η προβατίνα με τη μανέστρα και το άφθονο ντόπιο κρασί, ευγενική προσφορά του Κ.Σ. Πύλης. Αναπτερώθηκε το ηθικό των διαγωνιζόμενων και των κριτών, οι κυνοφιλικές συζητήσεις και τα πειράγματα δεν έλλειψαν και όλοι περάσαμε ευχάριστα απολαμβάνοντας το φαγητό και το κρασί στη ζέστη από το τζάκι της καλύβας.
Την επόμενη μέρα Κυριακή 17 ο καιρός ηταν καλός οι ελπίδες και προσδοκίες μεγαλύτερες. Οκτώ ζευγάρια σκύλων διαγωνίστηκαν στο Κάτω Καλογερομάνδρι και Κάτω Σακάτικο όπου οι μπεκάτσες δεν μας έκαναν πάλι τη χάρη και ήταν ανήσυχες, με αποτέλεσμα και πάλι κανεις σκύλος να μην μπει στη βαθμολογία. Επιστρέψαμε λοιπόν στην κατασκήνωση όπου ακολούθησε η ανάλυση του αγώνα από τους κριτές.

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ζιώγας Νίκος, ευχαρίστησε τους διαγωνιζόμενους που μας τιμήσανε με την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα εκείνους που ήρθανε από άλλες πόλεις παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως Λάρισα , Βόλο, Αθήνα και ιδιαίτερα τα Ιωάννινα που μας συμπαραστέκονται σε κάθε προσπάθεια, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Δ.Σ. προς όλους τους χορηγούς του αγώνα, ιδιαίτερα στον μέγα χορηγό, την εταιρία TOP PROFESSIONAL FOODS, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης που μας πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του αλλά και μαγείρεψε το πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό για όλο τον κόσμο και την κτηνιατρική ομάδα του κ. Χριστοδούλου Γεωργίου που ήταν παρούσα για άλλη μια φορά από την έναρξη έως το πέρας του αγώνα, έτοιμη να παρέχει τις ιατρικές της υπηρεσίες.
Εκ μέρους του Κ.Σ. Πύλης, ο πρόεδρος κ. Αναγνώστου Γιώργος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που δόθηκε η ευκαιρία στο σύλογο να συνδράμει στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης στο χώρο ευθύνης του και ότι πλέον ο Κ.Σ. Πύλης θα βρίσκεται στο πλευρό του Ομίλου.
Το Δ.Σ. του ομίλου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα, έυχεται καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο και ανανεώνει το ραντεβού με όλους του χρόνου τον Μαρτιο με αγώνα σε θήραμα ορτύκι εκτροφής.

Για το Δ.Σ. του Ομίλου.
Ο γραμματέας του ομίλου
Παπαευθυμίου Λάμπρος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων