Επιδρομή αγέλης λύκων σε στάνη στις Σέρρες

0

likoiΔεκάδες νεκρά πρόβατα και ζημιές αρκετών χιλιάδων ευρώ ήταν τα αποτελέσματα επιδρομής αγέλης λύκων σε στάνη έξω από Άνω Μητρούσι Σερρών αργά το βράδυ της Κυριακής.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονο προβληματισμό καθώς η περιοχή δεν συνορεύει με δασώδη έκταση ή βουνό όπου συνηθίζουν να κατοικούν τα τετράποδα. Οι λύκοι κατασπάραξαν συνολικά 25 πρόβατα ενώ έτρεψαν σε φυγή αλλά 30 των οποίων η τύχη αγνοείται. Το αποτρόπαιο περιστατικό ανακάλυψαν το πρωί της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες που κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση αλλά και για ζημία αρκετών χιλιάδων ευρώ. Πλέον οι ελπίδες των κτηνοτρόφων στρέφονται προς τους αρμόδιους φορείς για την καταβολή αποζημιώσεων καθώς τα πρόβατά τους ήταν η μοναδική πηγή εσόδων τους μιας και με αυτά μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες βαριά άρρωστου μέλους της οικογενείας τους.

Οι κτηνοτρόφοι επιρρίπτουν σε οικολογικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και προβαίνουν στην υπόθαλψη και την απελευθέρωση των λύκων. Ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιθέσεις οφείλονται στην έλλειψη των παραδοσιακών θηραμάτων του λύκου όπως το ελάφι και ο αγριόχοιρος εξαιτίας του κυνηγιού.

 

Πηγή: serreslife.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων