Ενισχύεται η πανίδα της Λήμνου με λαγούς και φασιανούς

0

pheasantΣτην ενίσχυση της πανίδας της Λήμνου, προχώρησε η Ομοσπονδία Κυνηγετικών Συλλόγων «Αρχιπέλαγος», όπως ανέφερε στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, “Θέμα και Ανάθεμα”, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Ψαρρός.

Ο κος Ψαρρός ανέφερε, ότι ήδη στο νησί έχουν μεταφερθεί λαγοί, είδος που κατά το παρελθόν επιβίωνε στο νησί, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε εκλείψει , ενώ επισήμανε ότι τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Στη Λήμνο έχουν μεταφερθεί και φασιανοί. Ο φασιανός είναι γένος πτηνών, που ανήκει στην οικογένεια Φασιανίδες και στην τάξη Ορνιθόμορφα. Υπάρχουν περίπου 25 είδη, με καταγωγή από τηνΑσία. Σήμερα, με την ανθρώπινη παρέμβαση, το πτηνό έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Εκτρέφεται σε ειδικά εκτροφεία, στα οποία ζει σε ημιάγρια κατάσταση, σε περιφραγμένες περιοχές με θάμνους.

Ο κος Ψαρρός βέβαια τόνισε, ότι επιτρέπεται μόνο ένα θήραμα φασιανού, ανά έξοδο κυνηγού.

Όσο για την πέρδικα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, επισήμανε ότι μετά από ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί, προκύπτει οτι η πέρδικα της Λήμνου, είναι το πιο καθαρό πτηνό του είδους σε ότι αφορά το DNA του, επομένως απαγορεύεται δια ροπάλου η οποιαδήποτε διαταύρωση με άλλο είδος.

Όσο για την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού μετά την απόφαση το ΣτΕ, ο κ. Ψαρρός, ανέφερε ότι η απόφαση δεν έχει κατατεθεί επίσημα στο Δασονομείο, επομένως το κυνήγι, μπορεί να πραγματοποιείτε κανονικά.

Παναγιώτης Σκαπέτης
http://www.limnosfm100.gr/

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων