Απάντηση του Προέδρου της Κ. Ο. Πελοποννήσου προς τους Οικολόγους-Πράσινους.

0

markopΑπάντηση του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κου Μαρκόπουλου προς τους Οικολόγους-Πράσινους.

Μου κάνει εντύπωση η αναφορά του εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων κου Σουκαρά στο πρόσωπό μου αφού καμία διαμαρτυρία-δήλωση δεν εξέφρασα ώστε να έχει το δικαίωμα της ανταπάντησης.

Και δεν διαμαρτυρήθηκα καθώς γνώριζα ότι η ετήσια απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που ρυθμίζει το κυνήγι στην χώρα μας είναι απολύτως τεκμηριωμένη αλλά και εμπεριστατωμένη με επικαιροποιημένες επιστημονικές μελέτες που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτεθειμένους τους χιλιάδες κυνηγούς. Άλλωστε, θα πρέπει να σας γνωρίσω ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει καταδικασθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα περί την άσκηση της θήρας.

Παρά ταύτα δράττομαι της ευκαιρίας να απαντήσω στην κακόβουλη τοποθέτησή σας απέναντι στους κυνηγούς της Πελοποννήσου.

Κύριοι οικολόγοι πράσινοι,
Διατείνεστε με περίσσεια έπαρση ότι έχετε αναλάβει την προσπάθεια «επαναφοράς της ζωής στην Πελοποννησιακή ύπαιθρο».
Ύστερα από αυτή σας την βαρύγδουπη δήλωση, παρακαλούμε να γνωρίστε σε όλο τον Ελληνικό λαό:
1) Τι ενέργειες και τι δράσεις έχετε μέχρι σήμερα εκπονήσει στην κατεύθυνση «επαναφοράς της ζωής στην Πελοποννησιακή ύπαιθρο»;;;;
2) Πόσα και ποια ακριβώς είναι τα ελάχιστα εναπομείναντα ζώα στην «Πελοποννησιακή ύπαιθρο»;;;;
3) Τα θηράματα δεν ανήκουν στα ελάχιστα εναπομείναντα ζώα;;; Και αν ναι, εμείς τότε τι είδη της άγριας πανίδας κυνηγάμε στην «Πελοποννησιακή ύπαιθρο»;;;; Γιατί σας γνωρίζουμε ότι εκτός του ότι κυνηγάμε, έχουμε και πλήθος αναφορών ζημιών λόγω υπερπληθυσμού από αγριόχοιρους, από αλεπούδες και τσακάλια σε κάθε χωριό, πλήθος αναφορών από κυνηγούς μέλη μας που είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι σήμερα ικανοποιητική κατάσταση των θηραματικών πληθυσμών στην Πελοπόννησο.
4) Εκτός από την «τεράστια» τάχα προσπάθειά σας (που κανείς δεν αντελήφθη) για την επαναφορά της άγρια πανίδας στην «Πελοποννησιακή ύπαιθρο» ποια άλλη τεράστια τάχα προσπάθεια που επίσης κανείς δεν αντελήφθη, έχετε κάνει για την επαναφορά της χλωρίδας στην «Πελοποννησιακή ύπαιθρο»;;;;
5) Πού ήσασταν και δεν σας είδαμε εσείς και τα μέλη σας, τόσο στις πυρκαγιές του 2007 όσο και σε άλλες όταν οι κυνηγοί με αυταπάρνηση έδιναν τη μάχη μαζί με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις;;;;
6) Επίσης, πόσα είναι ακριβώς τα χρηματικά ποσά τα οποία ξοδέψατε για να υλοποιήσετε όλες αυτές τις δράσεις και τα έργα σας;;; Θεωρούμε ότι θα έχετε στην διάθεση των πολιτών αναλυτικά τις δαπάνες σας… Ή κάνουμε λάθος και δεν υπόκειται κανένας έλεγχος στην οικονομική σας ευμάρεια;;;;

Θα πρέπει να μάθετε κύριοι (εκτός αν επιμελώς το αποσιωπείτε) ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις ήταν αυτές που πρότειναν τα πλέον αυστηρά και περιοριστικά μέτρα ως προς της άσκηση της θήρας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Θα πρέπει να μάθετε ότι εθελοντικές ομάδες κυνηγών φύτεψαν πάνω από 70.000 δένδρα και κάθε χρόνο βελτιώνουν τους βιοτόπους της άγριας πανίδας με σπορές χιλιάδων στεμμάτων με κατάλληλα ενδιαιτήματα. Η επαναφορά του οικολογικού μωσαϊκού στην πρότερη κατάστασή του ήταν και πάντα είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Η συμπλήρωση της φύσης της Πελοποννήσου από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις με χιλιάδες θηράματα παράλληλα με την απαγόρευση της θήρας τους και η διατροφική υποστήριξη τους επανέφεραν στα προ του 2007 και ακόμη μεγαλύτερα πληθυσμιακά μεγέθη το θηραματικό πλούτου της Πελοποννήσου.

Το αυτοχρηματοδοτούμενο από τους κυνηγούς σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για το οποίο οι Έλληνες κυνηγοί δαπανούν πάνω από 8.500.000 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τις συνδρομές τους, χωρίς καμιά κρατική επιχορήγηση, υπήρξε και παραμένει άγρυπνος φρουρός των προσπαθειών μας, της νομιμότητας, της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος γενικότερα.

Θεωρούμε τιμή μας το γεγονός ότι ποτέ δεν επιδιώξαμε και δεν αγωνιστήκαμε αποκλειστικά για αυτό που θα θέλαμε αλλά για αυτό που πρέπει και είναι δυνατόν.

Η φιλοσοφία μας κύριοι Οικολόγοι Πράσινοι είναι σίγουρα διαφορετική. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της άποψης ότι η ΦΥΣΗ ΒΙΩΝΕΤΑΙ – ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ και μέσα στην Ελληνική φύση χωρούν όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες αρκεί αυτές να γίνονται ορθολογικά και με σεβασμό τόσο στις κοινωνικές ομάδες που τις ασκούν, όσο στην ίδια τη φύση, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό του ο καθένας.

Ζούμε μέσα στη φύση και την θέλουμε ζωντανή και πλούσια. Άλλωστε χωρίς ζωντανή φύση και θηραματικό πλούτο δεν θα μπορούμε να ασκήσουμε το κυνήγι, αυτή την νόμιμη, συμβατή με το περιβάλλον και διεθνώς αποδεκτή δραστηριότητα.

Η Οικολογία κύριοι πράσινοι δεν ασκείται πίσω από τζαμαρίες και στρογγυλά τραπέζια, αλλά στο πεδίο.

Και αυτό το πεδίο για εμάς τους κυνηγούς είναι σπίτι μας.

Το ζούμε, το βιώνουμε, το αγαπάμε, το προστατεύουμε το αφουγκραζόμαστε κάθε μέρα και είμαστε ίσως οι μόνοι που γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για το φυσικό περιβάλλον και την ορθολογική διαχείρισή του, παντρεύοντας τις διαπιστώσεις μας με την άρτια επιστημονική κατάρτιση των δεκάδων επιστημονικών συνεργατών μας (δασολόγων, θηραματολόγων, περιβαλλοντολόγων, δασοπόνων) εξάγοντας σαφή συμπεράσματα και προσδιορίζοντας με επικαιροποιημένα στοιχεία κάθε φορά την θέση μας.

Η Οικολογία κύριοι είναι ιδεολογία και τρόπος ζωής μας, δεν είναι επάγγελμα, όπως δυστυχώς την έχουν καταντήσει πολλοί οικολογούντες που πίσω από το πρόσχημα «περιβάλλον» το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ευρωπαϊκά και τα κρατικά κονδύλια…

Τιμώ βέβαια όσους ακόμη παραμένουν ρομαντικά πιστοί σε βασικές οικολογικές αρχές και αντιλήψεις και που δυστυχώς είναι ελάχιστοι. Πράγματι με αυτούς δεν μας χωρίζει τίποτα γιατί απλά κοινά ανησυχούμε, αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για την ελληνική φύση.

Τέλος, σας καλώ να απαντήσετε στα ερωτήματά που σας θέτω στην αρχή της τοποθέτησής μου για να καταλάβει και ο κάθε πολίτης πόσο πράγματι μεγάλες είναι οι διαφορές μας όσον αφορά την προστασία και διαχείριση της μάνας Ελληνικής Φύσης.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων