Νέα προσφυγή κατά του κυνηγίου

0

ste1Ανυποχώρητος αποδεικνύεται ο πρόεδρος της ‘’Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης κ Άγγελος Αγγελέτος που χθες, 20 Δεκεμβρίου, κατέθεσε και νέα προσφυγή, αυτή τη φορά κατά της νέας Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνήγι, που μόλις πριν μερικές μέρες είχε υπογραφεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως πράγματι το είχε υποσχεθεί ο γνωστός δικηγόρος και υπέρμαχος της συνολικής απαγόρευσης του κυνηγίου (!) υπέβαλε, με τα ίδια και γνωστά επιχειρήματα, νέο αίτημα αναστολής του κυνηγίου που είναι πιθανόν να συνεκδικαστεί στις 15 Ιανουαρίου οπότε συζητείται η προηγούμενη προσφυγή.

Υπενθυμίζεται ότι με προσωρινή διαταγή της προέδρου το Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αγγελικής Θεοφιλοπούλου απαγορεύθηκε προσωρινά το κυνήγι για όλα τα είδη των θηραμάτων σε όλη την Ελλάδα στις 2 Δεκεμβρίου. Αιτία ήταν η προσφυγή της Ζωοφιλική – Οικολογικής Ένωσης Ελλάδας που ζητούσε την αναστολή της υπουργικής απόφασης για τη χρονική διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2012-2013.

Το ΥΠΕΚΑ όμως, παρακάμπτοντας την απόφαση του ΣτΕ εξέδωσε στις 6 Δεκεμβρίου νέα Ρυθμιστική Απόφαση με την οποία συνεχίστηκε κανονικά η κυνηγετική δραστηριότητα και έτσι φτάσαμε σήμερα στην νέα προσφυγή Αγγελέτου που όπως προαναφέρθηκε είναι πιθανόν να συνδικαστεί μαζί με την προηγούμενη προσφυγή, αν τελικά αυτή εκδικαστεί. Αν όμως δεν εκδικαστεί, η παλιά προσφυγή, το ΣτΕ θα αποφασίσει σε άλλη συνεδρίαση, σε εύλογο χρονικό διάστημα, μόνο επί της νέας προσφυγής.

Πληροφορίες του www.kynoclub.gr από τους κύκλους της ‘’Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης, αναφέρουν ότι όπως είχε προαναγγείλει ο κ Αγγελετος θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες και προσωπικές μηνύσεις κατά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ!!!

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων