Ημερίδα για την προστασία από τον ιό της λύσσας στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

0

lalepuΜε υψηλό αίσθημα ευθύνης προς την δημόσια υγεία και με στόχο την ενημέρωση των δημοτών ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της… Αντιδημαρχίας Πρασίνου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης συνδιοργανώνει με την Φιλοζωική Εταιρία την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 στις 19.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Ημερίδα με θέμα «Προστασία από τον ιό της Λύσσας» με κεντρική ομιλήτρια την κ. Κατερίνα Πλευράκη καθηγήτρια Κτηνιατρικής.

Η προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής κ. Καζαντζίδου θα αναφερθεί στις ενέργειες του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος κ. Στάθης Λαφανίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Αχιλλέας Μουρατίδης . Όπως είναι γνωστό η λύσσα είναι μια θανατηφόρα ασθένεια. Ο ιός εκκρίνεται στο σάλιο των άρρωστων ζώων και μεταδίδεται κυρίως μέσω του δήγματος (δαγκώματος) λυσσασμένου ζώου, συχνότερα σκύλου ή άλλου σαρκοφάγου.

Το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζονται στενά με τις Διευθύνσεις Υγείας, τα Νοσοκομεία και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για την από κοινού αντιμετώπιση της επανεμφάνισης της λύσσας στη χώρα μας διότι από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν εντοπισθεί σαράντα τέσσερα (44) κρούσματα.

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων