AKI CACT στα Καλάβρυτα

0

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη ο όμιλός μας διεξήγαγε αγώνα κυνηγετικής ικανότητας πρακτικού κυνηγίου CACT σε ορεινή πέρδικα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο όρος Χελμός όπου μετά από απαγόρευση κυνηγίου τα περασμένα χρόνια, φέτος δίνεται και πάλι στους κυνηγούς. Στο χώρο έχουν πρόσβαση και Ι.Χ. κάτι που μιας και τώρα οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για εκπαιδευτικές εξόδους στην πέρδικα δεν είναι και το καλύτερο, γιατί τα πουλιά είναι αγριεμένα και θέλουν μαεστρία απ’ τον σκύλο και τον κυναγωγό για να φερμαριστούν. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 70 κάτι που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας αφού λόγω της πρώιμης ημερομηνίας δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη προσέλευση!

Για τις Αγγλικές φυλές χρειάστηκε να χωρίσουμε δυο τερρέν. Στο πρώτο κριτής ήταν ο κ. Χήνας με βοηθό τον κ. Καραγεωργόπουλο. Στη βαθμολογία μπήκε με 1ος πολύ καλός ο Iapetos ilios αγγλικό σέττερ του κ. Τσεντώνη, ενώ το δεύτερο σκυλί ο Arkan του κ. Μπίκου είχε φερμάρει πίσω από ψηλά πουρνάρια και οι κριτές δεν μπόρεσαν να το δουν ώστε να το βαθμολογήσουν. Ωστόσο στάθηκε άτυχη και δεν συνάντησε θήραμα η Rita sa Bedema αγγλικό σέττερ των κ. Θεοδοσίου-Ζάγκλα, ενώ η έρευνά της ήταν καλή. Το δεύτερο τερρέν έκρινε ο κ. Κοτσερίδης με βοηθό τον κ. Βαλασόπουλο. Σε αυτό το τερρέν πόντο με 1ος πολύ καλός πήρε το αγγλικό σέττερ Mio του κ. Παναγόπουλου που διαγωνίστηκε με τον Jero san Mareta πόιντερ του κ. Βεσκούκη, και οι δυο σκύλοι φερμάρισαν. Δυστυχώς όμως σε αυτό το τερρέν δεν ξανασυναντήσαμε πέρδικες αν και, οι εξαίρετες παρουσίες ήσαν αρκετές. Τα αγγλικά σέττερ Aria-Zipel του κ. Γαλάνη. Η Afrika san Mareta πόιντερ του κ. Βεσκούκη καθώς και η Joly san Mareta πόιντερ του κ. Καββαδία. Επίσης και ο Akeriensis Aiax πόιντερ του κ. Αναγνωστόπουλου.

Στο τρίτο τερρέν που αγωνίστηκαν οι Ηπειρωτικές φυλές με κριτή τον κ. Τερζή ένα μπουλούκι πέρδικες σηκώθηκε πολύ μακριά απ’ τα σκυλιά χωρίς να δοθεί η ευκαιρία για βαθμολογία, παρουσία που ξεχώρισε ήταν το κούρτσχααρ Boy του κ. Αντωνόπουλου.

Μετά τον αγώνα οι κριτές ανάλυσαν στους παρευρισκομένους τα σημεία κλειδιά για την σωστή έρευνα του περδικόσκυλου. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον αγώνα της μπεκάτσας στις 2 και 3 του Δεκέμβρη. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων