Παμπελοποννησιακό Derby και ΑΚΙ CAC

0

1  Κυριακή 23 Μαρτίου 2014. Μια ημερομηνία όπου έγιναν αρκετοί αγώνες ανά την Ελλάδα. Αυτό σαφώς καθιστά δύσκολο για τους κατα τόπο κυνοφιλικούς ομίλους να βρουν κριτές και συμμετοχές…
Ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας έχοντας αποφασίσει αυτή την ημερομηνία –όπως και κάθε χρόνο άλλωστε- απ’ το προηγούμενο έτος διοργάνωσε στον κάμπο των Καλαβρύτων το Παμπελοποννησιακό derby με θήραμα ορτύκι εκτροφής και τον Αγώνα Κυνηγετικής Ικανότητας για τα σκυλιά που έκαναν ακινησία, ενώ τα υπόλοιπα συμμετείχαν στην Εξέταση Φυσικών Προσόντων .

Στο Παμπελοποννησιακό Αγώνα Νεαρών αγγλικών δεικτών όπου συμμετείχαν σκύλοι έως 2 ετών καλέστηκαν να κρίνουν οι : κ. Χήνος Α. , κ. Λάμπρου Κώστας και κ. Καραγεωργόπουλος Α.. Όλοι τους αποδέχθηκαν την πρόσκληση με τον κύριο Λάμπρου Κώστα να μας εκπλήσει γιατί η αλήθεια είναι ότι γνωρίζαμε όλοι μας στο Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ.Σ.Α. ότι είναι δύσκολο γι’ αυτόν να πηγαίνει όπου τον καλούν, είμαστε υπόχρεοι για την αποδοχή των προσκλήσεων.

4

Εκεί στο Derby υπήρχαν δηλωμένα 44 αγγλικά σέττερ και 17 πόιντερ. Έτσι λοιπόν οι κριτές αποφάσισαν να δούν λίγο το κάθε σκύλι για να επιλέξουν αν ο τρόπος κίνησής τού θα του επέτρεπε να κατακτήσει μια υψηλή θέση ώστε να διαγωνιστεί αργότερα με το καλύτερο σκυλί του άλλου τερέν για τον τίτλο.

 

5

Τα αγγλικά σέττερ τα έκρινε ο κ. Χήνος. Του άρεσαν τα παρακάτω σκυλιά. One Dream Kosmas Ciclopas του Παπαδημητρίου με κυναγωγό τον Κοσμά, One Dream Kosmas Casper του Γιαννακόπουλου με κυναγωγό τον Κοσμά, Ramensis Erol του Κοσμά με κυναγωγό τον ίδιο, Azor el del Astro ο οποίος στάθηκε άτυχος την στιγμή της φέρμας του Σαβράμη, Gaz de Pics Elikon του Τσιρογιάννη, Perla του Δημόπουλου. 1η εξαίρετη για το τερέν των σέττερ ήταν η Alex Afidnai Carmen του Νικολάου και 2η π.κ. η Carlot del Zaglas του Ζάγκλα με κυναγωγό τον Παναγόπουλο.

Για τον Όμιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας 
γράφει ο Γεν. Γραμματέας Μιχάλης Τζουραμάνης

Τα πόιντερ τα έκρινε ο κ. Λάμπρου, ήταν και ο κατάλληλος για ένα τέτοιο αγώνα. Αφού εξέτασε όλα τα σκυλιά για λίγο προκρίθηκαν τα 7 από τα 17 που είχαν δηλώσει συμμετοχή. 1ος ο Roberto Kapatos Dimitris του Καπάτου ένα δυνατό πόιντερ και 2ος ο Kreon tis Stigos του Κοπανά που ξεκίνησε χαλαρά παίρνοντας όμως έναν εξαίρετο πόντο.

Το μπαράζ μεταξύ της σέττερ Alex Afinai Carmen και του πόιντερ Roberto Kapatos Dimitrios το έκρινε ο κ. Καραγεωργόπουλος δίνοντας στην Alex Afidnai Carmen του Νικολάου το Παμπελοποννησιακό Derby 2014.

3

Τον Αγώνα Κυνηγετικής Ικανότητας με απονομή C.A.C. έκριναν οι κ. Δρίτσας και κ. Χαλαστάνης. Αποδέχθηκαν τις προσκλήσεις μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό μιας και δεν είχαν κρίνει πάλι αγώνες του Ομίλου μας. 12 ζευγάρια σκυλιών για τον αγώνα. Ξεχώρισαν με 1ος εξαίρετος Grek πόιντερ του Σκουτέλα , 2ος π.κ. Alex Afidnai Kreon σέττερ του Δέδε, 3ος π.κ. Book σέττερ του Μιχαλόπουλου και ο Pindo el del Astro του Μπαρούνη που δεν κατάφερε να μπει στη βαθμολογία.

Την Εξέταση Φυσικών Προσόντων αναγκαστήκαμε να τη διαχωρίσουμε σε δύο τερέν αφού στο κάθε ένα από αυτά διαγωνίζονταν 12 ζευγάρια σκύλων.

Στο πρώτο τερέν έκρινε ο κ. Χαλαστάνης και εκεί πήραν το πιστοποιητικό ο Ralf σέττερ του Μιχαλόπουλου, Kirki σέττερ του Βαρελά, Rita σέττερ του Βασιλόπουλου και Daisy πόιντερ του Μπόρση.

Στο δεύτερο τερέν έκρινε ο κ. Δρίτσας και εκεί έδωσε το πιστοποιητικό στα παρακάτω σκυλιά: Karadimas West Fay του Καμπά, Ramon του Σαβράμη, Grek του Σκουτέλα, Karadimas West Roky του Καραδήμα και στη Stela sa Bedema του Λαμπράκου.

6

Στο τερέν τον ηπειρωτικών καλέστηκε απ’ την άλλη άκρη της Ελλάδας ο κριτής κ. Νιάνιος. Το μεγάλο ευχαριστώ από τον Όμιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας σε αυτόν ήταν ο αριθμός των σκυλιών που καλέστηκε να κρίνει. 35 ηπειρωτικοί δείκτες! Έκπληξη καθώς και πρώτη φορά για αυτόν. Στάθηκε χαρακτηριστικά τυχερός αφού όλα τα σκυλιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στη βαθμολογία με 10 απ’ αυτά να το καταφέρνουν. Βοηθός κριτή στο τερέν ήταν ο κ. Λιάπης

1ος εξαίρετος Dante κούρτσχααρ του Φλόκα, 2ος εξαίρετος Rok κούρτσχααρ του Αντωνόπουλου, 3η εξαίρετη Lakopetra Kira του Λιάπη. Τα υπόλοιπα σκυλιά δεν μπορούσαν να μπουν στην κατάταξη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έμειναν και χωρίς χαρακτηρισμό. Εξαίρετος ο Ovelix επανιέλ του Καλιακμάνη, εξαίρετος ο Apolo tou Axaiou επανιέλ του Γιούλη, εξαίρετος Hawk Chasseur Inne κούρτσχααρ του Σφικτού, εξαίρετος Ianos di Nonno Alesandro του Μπεχράκη, πολύ καλός Lakopetra Stark κούρτσχααρ του Λιάπη, πολύ καλή Oria Allain Glaif κούρτσχααρ του Σφικού, πολύ καλός Arion tou Axaiou επανιέλ του Γιούλη. Τα κούρτσχααρ Lakopetra στον αγώνα παρουσιάστηκαν απ’ το Δημήτρη Λιάπη αφου ο Γιάννης Λιάπης ήταν βοηθός του κ. Νιάνιου.

Ο Αγώνας αυτός ήταν ο καταληκτικός για τα αποτελέσματα της βαθμολογίας που θα καθόριζε το νικητή του Τροπαίου «Αντώνης Κορνάρος και Νίκος Σκαμπαρδόνης». Τροπαιούχος για τις αγγλικές φυλές ο Grek πόιντερ του Σκουτέλα και για τις ηπειρωτικές ο Apolo tou Axaiou επανιέλ μπρετόν του Γιούλη.

2

Ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας κάλεσε τους κυναγωγούς των σκύλων που συμμετείχαν στον αγώνα –κάτι παραπάνω από 150- σε πλούσιο γεύμα όπως κάθε χρονιά. Μετά έγιναν οι βραβεύσεις όλων των σκύλων , καθώς και απονομή αναμνηστικών τροπαίων στους κυναγωγούς που παρουσίασαν σκυλιά στον Αγώνα μας. Αυτοί ήταν : ο Παναγιώτης Κοσμάς , ο Μάριος Λουλουδάκης, ο Σπύρος Δέδες, ο Δημήτρης Λιάπης, ο Θεόδωρος Γιούλης, ο Δημήτρης Παναγόπουλος, ο Τάκης Σταματόπουλος . Τις απονομές έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου καθώς και οι επίσημοι καλεσμένοι μας: πρόεδρος της Γ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κύριος Μαρκόπουλος, ο κύριος Τσαγιαννίδης Δασάρχης Καλαβρύτων και ο κ. Αλμπής πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαβρύτων.

Η Νικήτρια Παμπελοποννησιακού derby Alex Afidnai Carmen του Νικολάου κέρδισε ένα πίνακα που είχα προσφέρει ο ζωγράφος Σπύρος Σπηλιακόπουλος.

Οι χορηγοί του αγώνα ήταν: σκυλοτροφές  Svestonof, οινοποιία Λάτση, ασφαλιστικό γραφείο Μαρκόπουλος, βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου, τυροκομείο Αφοί Παντελή.

Ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας έχει σελίδα στο facebook (Κυνηγετικος Ομιλος Αχαιας)

Για τον Όμιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας
γράφει ο Γεν. Γραμματέας Μιχάλης Τζουραμάνης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων