Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η OutdoorExpo2014

0

outdoorΤην Κυριακή 30 Μαρτίου έκλεισαν οι πύλες της κλαδικής έκθεσης για τις παραδοσιακές υπαίθριες δραστηριότητες, Outdoor Expo 2014, προσελκύοντας πάνω από 30.000 επισκέπτες, οι οποίοι ήρθαν κοντά στους καλύτερους επαγγελματίες του κυνηγετικού και outdoor χώρου και απόλαυσαν ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την έκθεση.

Tα επίσημα εγκαίνια της Outdoor Expo 2014 τελέστηκαν την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο χώρο της Εισόδου της έκθεσης, παρουσία πολλών εκπροσώπων από την κυβέρνηση και τον ευρύτερο πολιτικό χώρο, Πρόεδρων & Εκπροσώπων Φορέων, Γενικών Διευθυντών και Συμβούλων Υπουργείων και πλήθος άλλων επισήμων. Την κορδέλα έκοψαν ο κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, ο κ.Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, η κα Συλβάνα Ράπτη, Ευρωβουλευτής, ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και τ.Υφυπουργός Υγείας, και ο κ.Νίκος Παπαδόδημας, Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε., ενώ μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε δεξίωση.

Το Σάββατο 29 Μαρτίου διοργανώθηκε η ειδική εκδήλωση-ημερίδα με τίτλο «Η κοινωνικο-οικονομική διάσταση του κυνηγιού» η οποία παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον. Στην Ημερίδα ανέπτυξαν τις απόψεις τους διακεκριμένοι ομιλητές, όπως  ο κ.Νίκος Παπαδόδημας, Πρόεδρος Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο κ.Κ.Δημόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δασών, ΥΠΕΚΑ, ο κ.Γ.Ναυπλιώτης, Μέλος Δ.Σ., ΠΕΒΕΚΕ, ο κ. Β.Αλεξίου,Εκπρόσωπος Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ.Τ.Βελισσαρίδης, Επικεφαλής της έρευνας MRB και ο κ.Κ.Σκορδάς, Δασολόγος–Περιβαλλοντολόγος. Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Κυνήγι και Οικονομική Ανάπτυξη» την οποία συντόνισε ο κ.Δημήτρης Στριλάκος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΝΕΑ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης και η Ομιλία του κτηνιάτρου κ.Μιχάλη Μάντακα που έγινε αργότερα την ίδια μέρα στον ειδικό χώρο Εκδηλώσεων και είχε ως θέμα τη «Λύσσα: Kίνδυνοι-επιπτώσεις-προφυλάξεις» .

Στον ίδιο χώρο τελέστηκε επίσης την Κυριακή 30 Μαρτίου, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε. & Αρχαιρεσίες.

 Στον  ειδικά διαμορφωμένο και εντυπωσιακό στίβο  πραγματοποιήθηκε μια σειρά κυνοφιλικών επιδείξεων τις οποίες παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ο κ.Κώστας Καλφόπουλος.

Στο τερέν παρέλασαν οι πιο χαρακτηριστικοί  εκπρόσωποι των Αγγλικών Φυλών, όπως τα Αγγλικά και Ιρλανδικά Σέτερ και Πόιντερ, ενώ τις Ηπειρωτικές Φυλές εκπροσώπησαν τα Ντράτχααρ, Κούρτσχααρ και τα Επανιέλ. Ο κ.Νικολακόπουλος παρουσίασε από τη φυλή των Σπάνιελ, τα  Springer και τα Cocker Spaniel  ενώ δεν έλειψαν και οι εκπρόσωποι της ελληνικής φυλής, οι  Ελληνικοί  Ιχνηλάτες τους οποίους παρουσίασε το Team Iliadis.

Εντυπωσιακές ήταν και οι παρουσιάσεις των άρτια εκπαιδευμένων Λαμπραντόρ, οι οποίες έγιναν από το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδας.

Το αποκορύφωμα των κυνοφιλικών επιδείξεων έγινε την Κυριακή 30 Μαρτίου με την Εθνική  Έκθεση Μορφολογίας του Ομίλου Epagneul  Breton και κριτή τον κ.Διονύση Ντούλο.

Στο χώρο του στίβου βρέθηκε επίσης και ο γνωστός δάσκαλος της Σκοποβολής, κ.Μπάμπης Αιγινήτης ο οποίος μετέδωσε τις γνώσεις  του σε ένα μεγάλο κοινό που τον παρακολούθησε, αναπτύσσοντας θέματα όπως η «Σκοπευτική Βελτίωση στο Κυνήγι» και η «Χρηστική Επιλογή του Κυνηγετικού όπλου» και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις  που του έγιναν.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, στο χώρο του Outdoor  Park, πραγματοποιήθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες επιδείξεις που αφορούσαν τη Διαβίωση και Επιβίωση στην Ύπαιθρο, όπως και επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών με παρουσιαστή τον κ.Τάκη Κωνσταντίνου, καθώς και Επιδείξεις Διάσωσης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ).

Η έκθεση έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή 30 Μαρτίου με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο,  κληρώνοντας πλούσια  δώρα τα οποία ήταν ευγενική προσφορά των εκθετών για το κοινό που παρευρέθηκε σε αυτό το τετραήμερο της ξεχωριστής εμπειρίας  της Outdoor Expo 2014.

Ευχαριστούμε όλους τους εκθέτες και το κοινό που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2015 για να ξαναζήσουμε μοναδικές στιγμές στο κορυφαίο γεγονός των Outdoor δραστηριοτήτων!

Επίσημο site : www.outdoorexpo.gr

Facebook : https://www.facebook.com/OutdoorExpo2014

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων