Διάλεξη της ΚΟΜΑΘ σε φοιτητές Γεωπονίας

0

geoponiaΔιάλεξη της ΚΟΜΑΘ σε φοιτητές Γεωπονίας για τα έργα Βελτίωσης Ενδιαιτημάτων που εφαρμόζουν οι κυνηγετικές οργανώσεις

Στην Ελλάδα απαντά υψηλή ποικιλότητα σε είδη πανίδας σε περιοχές όπου ασκείται γεωργία. Ωστόσο τις τελευταίες δεκαετίες η γεωργία έχει εγκαταλειφτεί στις ορεινές περιοχές, ενώ έχει εντατικοποιηθεί στις πεδινές.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας Γεωργικής Οικολογίας κ. Κυριακής Καλμπουρτζή-Γκαϊδατζή του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ., ο επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Σώκος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει διάλεξη σχετικά με τις επιδράσεις της γεωργίας στην πανίδα και γενικότερα στη βιοποικιλότητα.

Αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν τις επιδράσεις στην πανίδα από την εισαγωγή ξενικών ειδών, από τη μονοκαλλιέργεια, τις γεωργικές πρακτικές και τα γεωργικά φάρμακα. Αναφέρθηκαν επίσης στοιχεία για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, την αγρανάπαυση, τους φυσικούς φράκτες και τα έργα βελτίωσης ενδιαιτημάτων που εφαρμόζουν οι κυνηγετικές οργανώσεις στη χώρα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων