Μεταφορά αρπακτικού πουλιού από Θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ για παροχή Α’ Βοήθειών

0

 Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία πολίτη προς την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης περισυλλέχθηκε ένας τραυματισμένος μπούφος από Θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ στην Πιερία. Το τραυματισμένο πτηνό μεταφέρθηκε με όχημα της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ σε ειδικό Κτηνίατρο για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες, ενώ ενημερώθηκε και η αρμόδια Δασική Αρχή.

Πρόκειται για άλλο ένα από τα πολλά περιστατικά που το προσωπικό των κυνηγετικών οργανώσεων καλείται να μεταφέρει τραυματισμένα, ασθενή ή ανήμπορα είδη της άγριας πανίδας, διαθέτοντας για το σκοπό αυτό ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και όχημα μεταφοράς προς αρμόδιο κτηνιατρικό φορέα. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως οι πολίτες που βρίσκουν τραυματισμένα πουλιά ή ζώα κατά κύριο λόγο ειδοποιούν τις κυνηγετικές οργανώσεις για την άμεση μεταφορά. Παρόλα αυτά εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες η απάντηση του αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ για την έκδοση του σχετικού πρωτοκόλλου μεταφοράς των ειδών της άγριας πανίδας, μετά από ειδκό ερώτημα που έχει καταθέσει από το 2013 η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης προς την Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας.

Τέλος η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ συγχαίρει τον πολίτη του Νομού Πιερίας για την ευαισθητοποίησή του και την έγκαιρη ειδoποίηση για τη μεταφορά του αρπακτικού πτηνού.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων