Ζωοδόχεια 2014 στό Σκοπευτήριο Αχαρνών

0

zdxiaTην Κυριακή 27/4/14 στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Αχαρνών διεξήχθησαν από τον Σκοπευτικό Ομιλο Αχαρνών ¨Ο ΠΑΡΝΗΣ¨ αγώνες Sporting 50 πιάτων (Ζωοδόχεια 2014), για κυνηγούς και σκοπευτές (δύο κατηγορίες). Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες γιατί έβρεχε ¨καρέκλες¨), εντούτοις άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους αγωνιζόμενους. Η συνέχιση του αγώνα (με θέληση των αγωνιζομένων) παρά το γεγονός της καταρρακτώδους βροχής (φωτογραφία), δείχνει αφενός μεν το πάθος των αγωνιζομένων για το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά και την προσπάθεια να απολαύσουν στο μέγιστο δυνατόν τον (περιορισμένο) χρόνο της άδειας λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης (2 ημέρες, δηλαδή για την προπόνηση-αγιασμό στις 26/4 & αγώνα στις 27/4).

Η παρουσία του Προέδρου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κανελλάκη και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλου στην βράβευση των νικητών, καταδεικνύει την σημασία που αποδίδουν οι σοβαροί παράγοντες του αθλητισμού στην χώρας μας για την συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, αντί για αυτούς που επιθυμούν ¨να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα¨.

Εγινε ενημέρωση των υπόψη θεσμικών παραγόντων από εκπρόσωπο του Ομίλου για τις ενέργειες του Ομίλου στο πλαίσιο υλοποίησης του οράματός του για Δημιουργία πρότυπου αθλητικού κέντρου σκοποβολής στον Δ. Αχαρνών, χωρίς να τίθεται ως οδηγός παράγοντας υλοποίησης η χρηματοδότηση του εγχειρήματος από την Πολιτεία. Οι εν λόγω παράγοντες έμειναν κατενθουσιασμένοι με την ενημέρωση (γεγονός που απεικονίσθηκε από τον κ. Καπράλο στο βιβλίο εντυπώσεων του Ομίλου), ενώ υποσχέθηκαν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση υλοποίησης του σκοπού του Ομίλου, ακολουθώντας ασφαλώς διεθνή και κυρίως ευρωπαϊκά πρότυπα προς τα οποία είναι προσανατολισμένος-ευθυγραμμισμένος ο Ομιλος .

Στους αγώνες παρευρέθησαν εκπρόσωποι των παρατάξεων τριών υποψηφίων δημάρχων από τους οκτώ συνολικά (κκ. Ντούρου, Βρεττού & Κασσαβού), ενώ έγιναν απονομές μόνο από υποψηφίους των κκ. Ντούρου &, Βρεττού (οι κ.κ. Αναγνωστόπουλος/Πρόεδρος στην Δημοτική φροντίδα Αχαρνών & Λαζάρου/πρόεδρος στον κυνηγετικό σύλλογο Αχαρνών), καθόσον οι εκπρόσωποι της παράταξης του κ. Κασσαβού αποχώρησαν νωρίς.

Η ομιλία του προέδρου που έγινε μέσα στον όμορφο και φιλόξενο χώρου του κυλικείου είχε ως εξής :

Αξιότιμες Κυρίες & Κύριοι,

Φίλοι αθλητές, μέλη του ομίλου και επισκέπτες του Χώρου.

Σας καλωσορίζουμε στον φιλόξενο χώρο μας και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αγωνιζόμενους, ανεξαρτήτως επιδόσεων, για την αγωνιστικότητα που επέδειξαν αλλά και για το ήθος τους. Αλλωστε δεν περιμέναμε κάτι υποδεέστερο. Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι σε αυτό τον φιλικό αγώνα, δεν είχαμε καμία συμμετοχή έφηβων & νεάνιδων, παρά το γεγονός ότι Πανελληνίως είμαστε ο Ομιλος με τους πολυπληθέστερα εγγεγραμμένους, πέραν της ανακοίνωσης για δωρεάν συμμετοχή όλων των εφήβων & νεανίδων της χώρας που είναι πάγια και διαρκής επιδίωξη & πολιτική του Ομίλου μας.

Τέλος να ευχαριστήσω θερμά τους επίσημους προσκεκλημένους μας, οι οποίοι μας τιμούν με την παρουσία τους. Ας μου επιτραπούν κάποια ενδεχόμενα λάθη στο πρωτόκολο, αλλά εμείς κάνουμε & λάθη. Και αναφέρομαι : Στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κύριο Καπράλο & τον πρόεδρο της ΣΚΟΕ κ. Κανελλάκη. Στους υποψήφιους συμβούλους με τους συνδυασμούς των υποψήφιων Δημάρχων κ.κ. Ντούρο, Βρεττό & Κασσαβό, οι οποίοι με την συνδρομή τους, συνέβαλαν στον στόχο του Ομίλου για το προσωρινό άνοιγμα του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Αχαρνών με σκοπό τους αγώνες Ζωοδόχια 2014.

Ο προσκληθείς Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Αγγελάκας με ενημέρωσε πριν λίγο ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί, λόγω σοβαρών υποχρεώσεων.

Οπως βλέπετε όλοι σας, όχι μόνο δεν μικρύναμε, αλλά μεγαλώσαμε, έστω λίγο, χωρίς την βοήθεια της πολιτείας. Στήσαμε 3ο γήπεδο για Skeet, έχοντας πλέον την ευχέρεια για ανάληψη αγώνων Α΄κατηγορίας.

Αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτά. Είμαι βέβαιος απευθυνόμενος σε όλους σας και ιδίως στους υψηλούς προσκεκλημένους μας, ότι γνωρίζετε το όραμά μας για να δημιουργηθεί στον Δ. Αχαρνών ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο σκοποβολής, (με όλα τα αθλήματα μέσα, εννοείται και για 300-άρι !!!), όπως ασφαλώς οι περισσότεροι το γνωρίζετε, από τον ΣΕΠ του 2009 τουλάχιστον.

Φίλοι & Φίλες, η αρχική θέση της Διοίκησης του Ομίλου να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο το σκοπευτήριο του Μονάχου έχει ξεπερασθεί, όχι μόνο από τις εξελίξεις, αλλά από την ίδια την ζωή και το πείσμα κάποιων μελών μας…

Ο πήχυς πλέον, είναι αρκετά ψηλά για τον Σκοπευτικό Ομιλο Αχαρνών…

Ελπίζουμε (και στοχεύουμε) στην ατέρμονα άδολη και προπαντός αγνή εκδήλωση ενδιαφέροντος των νέων φίλων του Ομίλου, με αφορμή & τις δημοτικές εκλογές, για την υλοποίηση του οράματός μας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά, χωρίς σε καμία περίπτωση να αναφερόμαστε υποχρεωτικά στα οικονομικά, που επίσης υφίστανται. Το κυριότερο πρόβλημά μας είναι η αίσθηση της μοναξιάς στις ενέργειες που κάνουμε, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσων που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, τις οποίες δεν θα αναφέρω.

Ουδείς αναφέρθηκε μέχρι σήμερα στην προσπάθεια που κάνει ο Ομιλος για την ανάδειξη της σκοποβολής του πήλινου στόχου και για την προσέλκυση νέων αθλητών στο άθλημα, όπως για παράδειγμα με το να βραβεύσουμε τους αριστούχους μαθητές των Λυκείων των Αχαρνών (σε ΑΕΙ & ΑΣΕΙ) για 2η συνεχή χρονιά φέτος. Ας είναι όμως.

Αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε το υπάρχον σκοπευτήριο, τουλάχιστον σε τομείς που δεν θέλουν άνωθεν βοήθεια. Για παράδειγμα να σας πώ ότι για την δημιουργία αίθουσας εκπαίδευσης (μόνο για έφηβους-νεάνιδες) και τον εξοπλισμό της με σύγχρονο simulator, αρμόδιο μέλος του Ομίλου μας βρέθηκε στην πρόσφατη έκθεση στην Νυρεμβέργη (IWA 2014), για άντληση στοιχείων, πληροφοριακού υλικού, διερεύνηση δεδομένων, κλπ.

Οι επαφές που έχουμε με την Περιφέρεια συνεχίζονται σε ανάλογο επίπεδο, στο πλαίσιο κάλυψης τυχόν ελλείψεων, στοχεύοντας στην υλοποίηση του οράματος του Ομίλου για το πρότυπο αθλητικό κέντρο σκοποβολής του Δ. Αχαρνών.

Για τον Ιαβέρη του Σκοπευτηρίου : Η μάχη έχει συνήθως απώλειες και από τις δύο πλευρές. Μέχρι τώρα αιμορραγούσε η μία. Σας κάνω γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε με την απόφαση 4934/ΔΕΚ 13 ότι ¨κακώς μας έκλεισαν¨.

Περιμένουμε να καθαρογραφεί. Μετά ? Την συνέχεια την αντιλαμβάνεσθε… Απλά πρέπει και εμείς να αμυνθούμε. Ο κυνηγός ξέρει να περιμένει… (όσο χρειάζεται, για να πλήξει το θύμα………..)

Και ένα τελευταίο, για κάθε ενδιαφερόμενο… Ο Σκοπευτικός Ομιλος Αχαρνών ¨Ο ΠΑΡΝΗΣ¨, το μόνο που ΔΕΝ ζητάει ως πρώτη απαίτηση από την Ελληνική Πολιτεία (για να υλοποιήσει το όραμά του) είναι τα χρήματα. Στηριζόμαστε στους φίλους μας.

Να θυμάστε ότι τα μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Αχαρνών τα συνδέει η υπηρέτηση ΑΡΧΩΝ, ΑΞΙΩΝ & ΙΔΑΝΙΚΩΝ και όχι η εκ του μακρόθεν κριτική που κάνουν οι αργόσχολοι, οι άτολμοι, οι απαθείς και γενικά οι της νοοτροπίας του καφενείου ή του καναπέ. Οσοι πιστοί προσέλθετε. Εμείς καλοπροαίρετα εδώ είμαστε.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων