Αυστηρές ποινές σε λαθροθήρες στα Χανιά

0

thrflkasΑυστηρές ποινές για υπόθεση λαθροθηρίας επέβαλε την Παρασκευή η Δικαιοσύνη στα Χανιά. Πρόκειται για μια υπόθεση λαθροθηρίας στην περιοχή Ροδωπού πριν από μια εξαετία.

Σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου οι έλεγχοι των θηροφυλάκων της το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και η γενικότερη ευαισθητοποίηση, έχει συμβάλει ώστε τα περιστατικά λαθροθηρίας να μην επεκταθούν περισσότερο.

Μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο κ. Παρασκευάς Βογιατζάκης από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου ανέφερε ότι «οι θηροφύλακες στα Χανιά κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Βρίσκονται σε επαγρύπνηση, κάνουν ελέγχους συνεχώς. Αυτό ακούγεται στον κόσμο και πιστεύω ότι πραγματικά έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η λαθροθηρία. Σε έναν Νομό με πολύ μεγάλη έκταση και ορεινό ανάγλυφο, όπως είναι τα Χανιά, σίγουρα θα υπάρχουν και φαινόμενα λαθροθηρίας, όμως η δράση των θηροφυλάκων και οι επιχειρήσεις που κάνουν νύκτα – μέρα έχουν περιορίσει τους παράνομους».

Ο κ. Βογιατζάκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες και τους κατοίκους των χωριών να βοηθήσουν το έργο της Θηροφυλακής. «Οταν βλέπουν ένα παράνομο συμβάν, όταν πέφτει στην αντίληψή τους κάποιος που πάει να κυνηγήσει παράνομα, να ειδοποιούν και να βοηθούν τη Θηροφυλακή. Οι περιπτώσεις όπου οι λαθροκυνηγοί συλλαμβάνονται πάνε κατευθείαν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω».

  haniotika-nea.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων