Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Κ. Ο. Πελοποννήσου

0

kopΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11-5-2014 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Την Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Νομού Αχαΐας κος Αθανάσιος Νταβλούρος στον οποίο απονεμήθηκε από τον πρόεδρο κο Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο «τιμής ένεκεν» για την ουσιαστική και πολύτιμη βοήθειά του στην επιτυχή προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την τροποποίηση του Νόμου περί όπλων στα γνωστά προβλήματα που αντιμετώπιζαν χιλιάδες κυνηγοί με τα υπέρογκα πρόστιμα και τις ποινικές ευθύνες τους λόγω της λήξης της Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου τους, ακόμη και με την προσαγωγή τους ως κοινών εγκληματιών πολλές φορές στα Αστυνομικά Τμήματα, με τις αυτόφωρες διαδικασίες κλπ.

Ο Βουλευτής κος Νταβλούρος εξείρε την προσπάθεια της Ομοσπονδίας και του προέδρου της αλλά και τον πολύπλευρο ρόλο των κυνηγών στην κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από την αειφορική και ορθολογική διαχείρισή του σε αντίθεση με όσους παραμένουν σε ανύπαρκτες δράσεις και παχιά λόγια.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικών ενεργειών και δράσεων καθώς και προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε κάποιους συλλόγους. Ιδιαίτερα αναλύθηκαν τα θέματα που έχουν προκύψει από την ύπαρξη ανενεργών καταφυγίων άγριας ζωής για τα οποία η Ομοσπονδία έχει προχωρήσει σημαντικά στην διαδικασία επανεξέτασής τους. Επίσης, σημειώθηκε η χρονοβόρα διαδικασία έγκρισης των σχεδίων εμπλουτισμού βιοτόπων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, με αποτέλεσμα η απελευθέρωση των εκτρεφόμενων θηραμάτων να καθυστερεί υπερβολικά.

Η Γενική Συνέλευση επικρότησε την δημιουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας εκτροφής ορεινής πέρδικας στο εκτροφείο της Ομοσπονδίας καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημά της τα τελευταία χρόνια, αλλά διάφορα γραφειοκρατικά θέματα δεν επέτρεπαν την υλοποίηση της. Επιπλέον, σημειώθηκε εκ νέου η απαράδεκτη απαγόρευση του κυνηγίου της ορεινής πέρδικας που υφίσταται στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) στην περιοχή Ζήριας Κορινθίας η οποία επήλθε βασιζόμενη σε αυθαίρετες εκτιμήσεις του πληθυσμού της και υπάρχει ορατός κίνδυνος της συνέχισης αυτής της απαγόρευσης επίσης δίχως καμία επιστημονική υποστήριξη.

Η δε αρμόδια διεύθυνση θήρας του ΥΠΕΚΑ απαγόρεψε στην Ομοσπονδία την καταγραφή με επιστημονικά αποδεκτό τρόπο του πληθυσμού της ορεινής πέρδικας, για ευνόητους λόγους.

Η ποσοστιαία κατανομή των αδειών θήρας τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε ιδιαίτερο θέμα καθώς υφίσταται αρκετή μείωση του αριθμού τους με σοβαρό αντίκτυπο στα οικονομικά έσοδα των κυνηγετικών οργανώσεων και ως εκ τούτου στο πλήθος και την έκταση των φιλοθηραματικών μας δράσεων, αλλά και την λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Καταγγέλθηκε η αυθαιρεσία των Μ.Κ.Ο. και ιδιαίτερα της Ορνιθολογικής Εταιρείας όπου με την γνωστή τακτική του εντυπωσιασμού και μόνο, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο και καμία επιστημονικά αποδεκτή έρευνα, αλλά με ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία επιτίθενται στο κυνήγι με μοναδικό τους στόχο την μείωσή του στην Ελλάδα.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για άλλη μια φορά ζήτησαν την παρέμβαση της Ομοσπονδίας απέναντι σε αυτήν την ανείπωτη διαστρέβλωση της αλήθειας από τις ΜΚΟ, ενώ επίσης ζήτησαν την κατάργηση των Ζωνών

Διάβασης των Αποδημητικών Πτηνών καθώς η ύπαρξή τους είναι ουτοπική και άνευ καμιάς ουσιαστικής διαχειριστικής αξίας.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που αναφέρθηκε από το μεγαλύτερο μέρος των παριστάμενων μελών ήταν η παρουσία του τσακαλιού στην Πελοπόννησο σε μεγάλο αριθμό, με αξιοσημείωτη αύξηση του πληθυσμού του, έχοντας δημιουργήσει αρκετές ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και στην άγρια πανίδα γενικότερα. Συναντάται δε όλο και συχνότερα, ενώ ήδη η Ομοσπονδία έχει δώσει εντολή στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για την καταγραφή των θέσεων των τσακαλιών αλλά και εκείνων των σημείων όπου τους γίνεται αναφορά από πολίτες, ώστε να αποκτήσουμε δική μας άποψη σχετικά με τον πληθυσμό τους και την πυκνότητά του.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν αναφορικά είναι η ίδρυση των οικολογικών πάρκων, η εισαγωγή της πεδινής πέρδικας στην Πελοπόννησο, η εισαγωγή της νησιώτικης πέρδικας στην Ζάκυνθο και στην Ιθάκη, οι δράσεις βελτίωσης των βιοτόπων, η καταμέτρηση των πληθυσμών του λαγού και της πέρδικας, αλλά και η εκπαίδευση και ενημέρωση των κυνηγών.

Ο πρόεδρος τόνισε και εξέφρασε την επιθυμία και την ανάγκη για την προσπάθεια εκπαίδευσης τόσο των νέων όσο και των παλαιότερων κυνηγών για την ανάπτυξη της κυνηγετικής παιδείας και συνείδησης. Η δε πρότασή του για την δημιουργία ενός εκπαιδευτικού Dvd το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους κυνηγούς της Πελοποννήσου έγινε αποδεκτή από την γενική συνέλευση. Επιπλέον, επανάφερε το θέμα ίδρυσης της Κυνηγετικής Ακαδημίας Πελοποννήσου, το οποίο είχε παγώσει λόγο της εκτεταμένης καταστροφής που είχε υποστεί η Πελοπόννησος από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 όπου και δόθηκε με επιτυχία κάθε δυνατό στήριγμα στην ανάκαμψη της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Στην συνέχεια αναλύθηκαν και ομόφωνα εγκρίθηκαν ο οικονομικός απολογισμός έτους 2013 και ο προϋπολογισμός έτους 2014 της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης παρίστατο ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υπεύθυνος για θέματα θήρας, Δασολόγος κος Τοκατλίδης Αλέξανδρος, ο οποίος συμφώνησε ότι υπάρχουν διαδικαστικά θέματα για τα οποία πρέπει να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις καθώς επίσης ζήτησε την συνεργασία της Ομοσπονδίας για το ζήτημα που έχει προκύψει με το τσακάλι στην Πελοπόννησο.

Επισημάνθηκε δε το διαχρονικό πρόβλημα του υπερπληθυσμού της αλεπούς στην Πελοπόννησο, το οποίο προφανώς η πολιτεία δεν έχει την διάθεση να αντιμετωπίσει παρά το ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου με επιστημονικά στοιχεία και τεκμηριωμένη μελέτη έχει καταθέσει την ανάγκη περιορισμού του πληθυσμού της.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και της νέας ελεγκτικής επιτροπής. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά σειρά εκλογής αποτελείται από τους: Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο, Ρουμελιώτη Γεώργιο, Αποστολίδη Γεώργιο, Χριστοφόρου Ευάγγελο, Παπαγεωργόπουλο Θεόδωρο, Κάτρη Ευστάθιο, και Κατσίκα Γεώργιο.

Η προσπάθεια κάποιων τριτογενών παραγόντων να υποβαθμίσουν και να διαβάλλουν το έργο και την προσφορά του προέδρου της Γ΄Κ.Ο.Π. κου Μαρκόπουλου Κωνσταντίνου έπεσε στο απόλυτο κενό καθώς και οι σαράντα ένα (41) εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας επέδειξαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αναγνωρίζοντας την μαχητικότητά του, τις γνώσεις του, την παρεμβατικότητά του και το ήθος του, δίνοντας του την καθολική ψήφο του εκλογικού σώματος και επανεκλέγοντας τον παμψηφεί στο τιμόνι της Ομοσπονδίας.

Τέλος, ο πρόεδρος για άλλη μια φορά τόνισε την ομοψυχία της Ομοσπονδίας και την αμέριστη επαφή και συνεργασία που αυτή έχει με όλα τα «παιδιά» της, με όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της, οι οποίοι σαφώς και έχουν δίπλα τους την δύναμη και την πυγμή και την στήριξη σε κάθε βήμα τους όπου και όποτε χρειάζεται.!!!

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Το Γραφείο Τύπου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων