Επιδημία έγιναν οι λαθροθήρες

0

ekoeΔιαστάσεις… επιδημίας προσλαμβάνουν τον τελευταίο μήνα τα κρούσματα λαθροθηρίας με τους ασυνείδητους όμως που δε σέβονται ούτε την περίοδο αναπαραγωγής των περισσότερων ζώων, όπως και την καθολική απαγόρευση της θήρας, να ενεργούν με τρόπο που προσβάλλουν το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας.

Ένα ακόμη περιστατικό ήταν αυτό που αντιμετώπισαν οι θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ την περασμένη Τρίτη το βράδυ στην επαρχιακή οδό των Χουλιαράδων, όταν εντόπισαν ένα Ι.Χ. να κινείται ύποπτα, με τον οδηγό του, να μη σταματά σε σήμα τους και να αναπτύσσει ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από ένα χιλιόμετρο ο οδηγός του Ι.Χ. και ο συνεπιβάτης δέχθηκαν τον έλεγχο στον οποίο βρέθηκαν δύο κυνηγετικές θήκες κενές μέσα στο όχημα.

Οι θηροφύλακες σύμφωνα με τον υπεύθυνο θήρας της Ε’ ΚΟΗ και ταμία του Δ.Σ. Νίκο Παπαγρηγορίου, ερεύνησαν εξονυχιστικά την περιοχή από την οποία είχαν περάσει με μεγάλη ταχύτητα και εντόπισαν μία καραμπίνα γεμάτη με τρία φυσίγγια για αγριόχοιρους. Ακολούθως, οι δύο επιβαίνοντες στο Ι.Χ. ομολόγησαν ότι είχαν βγει για να κυνηγήσουν αγριόχοιρους, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Κατσικά.

Εκτός από το αυτοκίνητο και το όπλο κατασχέθηκαν ακόμη δύο φακοί, τέσσερα μαχαίρια και ένας μπαλτάς.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαγρηγορίου, αλλά και ο γεν. γραμματέας της Ε’ ΚΟΗ Χαρ. Μπρέχας οι θηροφύλακες αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε πληροφορία, και είναι αποφασισμένοι, ακολουθώντας τις εντολές της διοίκησης, αλλά και την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυνηγών να σπάσουν το απόστημα της λαθροθηρίας.

Καταλήγοντας, τα δύο μέλη της Ε’ ΚΟΗ αναφέρθηκαν και στις επικείμενες εκλογές, για την αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας αμφότεροι που παίρνουν μέρος σε αυτές, με τις παρατάξεις Καχριμάνη και Μπέγκα σε Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών αντίστοιχα, την ανάγκη να υπάρξει η φωνή των κυνηγών στο Περιφερειακό, αλλά και στα Δημοτικά Συμβούλια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
epirusonline.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων