Η λαθροθηρία στην Αρκαδία έχει μειωθεί

0

roumltisΟ Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης, Γιώργος Ρουμελιώτης εξηγεί ποιες είναι οι κυρώσεις για όσους κυνηγούν παράνομα

Αν και διανύουμε περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι (και αυτό ισχύει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου), πρόσφατα υπήρξε ένα περιστατικό λαθροθηρίας στη Μεγαλόπολη, με έναν ηλικιωμένο, ο οποίος έστησε παγίδες και συνελήφθη.

“Ιδιαίτερες περιπτώσεις λαθροθηρίας δεν έχουν σημειωθεί στην περιοχή μας και μάλιστα σε σχέση με το παρελθόν έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός τέτοιων περιστατικών” δηλώνει ο Γιώργος Ρουμελιώτης (πρόεδρος κυνηγητικού συλλόγου Τρίπολης).

Ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που κάποιος γίνει αντιληπτός να κυνηγά αυτή την περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν θα είναι σύμφωνες με το δασικό κώδικα, δηλαδή θα γίνει σύλληψη, θα οδηγηθεί ο λαθροκυνηγός στο Δασαρχείο, θα καταθέσει και με εντολή του εισαγγελέα θα αποφασιστεί αν θα οριστεί τακτική δικάσιμος ή αυτόφωρο.

“Πλέον οι κυνηγοί έχουν αντιληφθεί από μόνοι τους ότι δεν αξίζει για ένα λαγό να πάνε κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, δεν ωφέλει πουθενά η λαθροθηρία” σημείωσε ο Γ. Ρουμελιώτης.

 

http://www.kalimera-arkadia.gr/

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων