Αποτελέσματα αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων σε φασιανό του ΚΟ Αχαΐας

0

Την Κυριακή 18 Μάρτη ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας διοργάνωσε στον κάμπο των Λουσών Αγώνα Κυνηγετικής Ικανότητας στον φασιανό. Μετά την αναδιοργάνωση του ομίλου και των νέων προσώπων που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης φάνηκε πως με την νέα σύσταση ο όμιλος κάνει επιτυχίες απ’ τα πιό απλά πράγματα όπως την εύρεση των φασιανών όπου μας παραχώρησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελλοπονήσου ως και τα πιό περίπλοκα.
Οι συμμετοχές άγγιξαν για μια ακόμα φορά τις 74 δίνοντας μια δυνατή απάντηση στους Κυνοφιλικούς ομίλους των άλλων νομών που επιμένουν να διοργανώνουν αγώνες τις ίδιες ημερομηνίες με τον Κ.Ο.Α.
Δυστυχώς για τους οπαδούς των ηπειρωτικών φυλών ο αγώνας στάθηκε αδύνατο να διεξαχθεί γιατί όλοι οι κριτές ήταν απασχολημένοι, αν και είχαν ενημερωθεί πολύ νωρίτερα.
Αναρωτιέμαι μήπως ήρθε η ώρα να επέμβει ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας ή ακόμα καλύτερα οι όμιλοι ηπειρωτικών φυλών;
Ο καιρός μας βοήθησε πολύ και όλα τα σκυλιά είχαν ευκαιρίες να συναντήσουν θήραμα.
Οι κριτές ήταν ο κ. Παπακωσταντινάκης για το πρώτο τερραίν και ο κ. Λουκάκης αντίστοιχα.
Στο πρώτο τερραίν είχαμε στη βαθμολογία 5 σκυλιά:
1η Εξαίρετη το Αγγ. Σέττερ Roma del Sargiadae των Φουτρή-Παράσχη με κυναγωγό τον Παράσχη. Η Roma πήρε έναν πολύ δύσκολο πόντο με τον καλπασμό της στο πρότυπο του σέττερ, επιδεικνύοντας ένα μεγάλο πάθος κάλυπτε πολύ γρήγορα μεγάλη έκταση, έλαμψε στο τερραίν με κυνηγετική νοοτροπία.
2η Εξαίρετη η Akeriensis Gaia πόιντερ του κ. Παναγόπουλου με κυναγωγό τον ίδιο, εξασφάλισε πολύ γρήγορα τον πόντο ενώ λίγο αργότερα πήρε έναν ακόμα πόντο. H Gaia είχε τυπικό καλπασμό.
3η Πολύ Καλή η Siba σέττερ του Θεόδωρου Γιούλη με κυναγωγό τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, η σκύλα κατά την επανάκληση δεν πήγε το ίδιο δυνατά με την αρχή.
4ος Καλός ο Peloponensis Freddie σέττερ του κ. Ηλιόπουλου Δημήτρη.
5ος Καλός το σέττερ Rapakoulias Genesis Iolaos του κ. Καραδήμα Βασίλη.

Ακόμα σκυλιά που δεν στάθηκαν τυχερά ήταν: το πόιντερ που δυστυχώς έκανε άρνηση συναίνεσης ενώ είχε εξαίρετο καλπασμό παρά το νεαρό της ηλικίας της η Acoua του κ. Δημόπουλου, η Asia σέττερ του κ.Παράσχη που κατά την επανάκλησή της δεν κατάφερε να συναντήσει πουλί, το ίδιο συνέβει και στην Rita sa Bedema των κ.Ζάγκλα-Θεοδοσίου. ο πόιντερ Raul του κ. Δημόπουλου με την υψηλή κυνηγετική νοοτροπία που δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να εκμεταλευτεί σωστά την ευκαιρία να μπλοκάρει τον φασιανό. Ο Sado el del Astro ένα πολύ δουλεμένο σέττερ του κ. Παναγόπουλου, όπως και η αδερφή του Silva el del Astro του κ. Παναγόπουλου που δυστυχώς δεν συνάντησε θήραμα.

Στο δεύτερο τερραίν αφού ο κ. Λουκάκης μας μίλησε για το στυλ των σέττερ αλλά και το γενικό στυλ των σκύλων που έκρινε, έβαλε στη βαθμολογία με:
1ος Εξαίρετος το Nero sa Bedema σέττερ των κ. Μιαούλη-Τσέτερα με ενεργητικό καλπασμό, ανέβασε και αφού ποντάρισε φερμάρισε τελικά έναν φασιανό χωρίς να κάνει ακινησία.
2η Εξαίρετη σέττερ Asia του κ. Γαλάνη με εξαιρετική διάθεση και κυνηγετική εμπειρία.
3η Εξαίρετη Kavadias Bora πόιντερ του κ. Σταυρόπουλου Ανδρέα, ενεργετική,γρήγορη έκανε μια πολύ καλή παρουσία με την Breda του κ.Σταματόπουλου Τάκη.
4η Πολύ Καλή Κλειώ σέττερ του κ. Σταματόπουλου Θ. με καλή παρουσία.
5ος Πολύ Καλός ο σέττερ Rasty Meteoron του κ. Ματθαίου.

Επίσης παρουσίες αξιοσημείωτες ήταν:σέττερ Φρίνη του κ. Γαλάνη, σέττερ Ζίπελ του κ. Περδίκη,σέττερ Rapakoulias Genesis Ofis των κ. Χριστοδουλόπουλο-Σταματόπουλο,σέττερ Apolonion Straus των κ. Μιαούλη-Τσέτερα,σέττερ Boy του κ. Δήμου, σέττερ Hok του κ. Σταματόπουλου Τ.,πόιντερ Κλειώ του κ. Σταματόπουλου, τα σέττερ Spider de la Plume και Tween de la Plume του κ. Καββαδία Τόλη καθώς επίσης και η Joly san Mareta του ιδίου.

Επόμενο ραντεβού για τις 25 του Μάρτη στον Αγώνα Κυνηγετικής Ικανότητας C.A.C.IT. ορτύκι.
τηλ. δηλώσεων 6945225375 Κ.Ο.Α.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων