Στο κέντρο της λίμνης Κορώνειας….με αυτοκίνητο! (video)

0

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έφθασε στο κέντρο της λίμνης με αυτοκίνητο!!!

Δεν υπάρχει πουθενά νερό…ούτε και τα πουλιά ζουν πια στη λίμνη (τα δε φημισμένα ψάρια της λ. Αγίου Βασιλείου… έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια)

Πως πρέπει να αισθάνεται ο κυνηγός που του απαγορεύτηκε το κυνήγι, σε μέρη που μεγάλωσε και έζησε εμπειρίες με φίλους και συγγενικά του πρόσωπα και βλέπει να μην υπάρχει πια λίμνη.

Τον διώξανε εδώ και δεκαετίες για να την προστατεύσουν και η λίμνη Κορώνεια (Υγρότοπος Ραμσάρ, κατά παγκόσμιας κλάσης ανέκδοτο), κατάντησε λίμνη χωρίς νερό.

 

Τα παγκόσμια απειλούμενα είδη πουλιών δεν βρήκαν αυτό το καλοκαίρι ούτε μία σταγόνα νερό!! Παρόλα αυτά η περιοχή αυτή αποτελούσε τις προηγούμενες δεκαετίες έναν αξιόλογο κυνηγότοπο… Σήμερα απέκτησε βραβεία οικολογικής σπουδαιότητας, έγινε Εθνικό Πάρκο, ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, απέκτησε Φορέα Διαχείρισης, δαπανήθηκαν κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ….. αλλά η φύση βαρέθηκε τα καμώματα της οργάνωσης…και μόνη της αυτοκαταργήθηκε. Η ίδια η φύση δήλωσε παραίτηση δείχνοντας φέτος το καλοκαίρι την παταγώδη αποτυχία της Ελλάδας και των κατ΄επίφαση διαχειριστών περιβάλλοντος να κάνουν το αυτονόητο.

Δεν υπάρχει πια τίποτε ίσως να προστατεύσουν. ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων